Fredagens Topptips innebär i vanlig ordning en spridd skur över hela kontinenten. Ligue 1, Bundesliga och Serie A bjuder på underhållning innan vi bland annat synar flera intressanta andraligor. Inledningen är kanske den mest spännande då Sverige ställs mot England i premiären av EM-kvalet. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: England – Sverige | Speltips: 1

England är som bekant regerande mästarinnor i EM. De vitklädda värdinnorna inleder försvaret av guldet med att ta sig an Sverige på hemmaplan. Vägen mot mästerskapet i Schweiz ligger öppen för England där Sarina Wiegman kallat en väldigt slagkraftig trupp till denna samling. Earps, Williamson, Walsh och James är en ryggrad som heter duga och vi tror dessvärre att Sverige får det tufft på Wembley. Peter Gerhardsson saknar spelare som Ilestedt, Björn och Hurtig vilket försvagar svenskorna i huvudstaden. Över 90 minuter är England det klart bättre laget. Ettan spikas.

Match 2: Lille – Marseille | Speltips: 1X2

Väldigt viktiga poäng står på spel i Ligue 1 där Marseille halkat nedanför Europaplatserna efter två raka förluster. Verkligheten tycks ha kommit ikapp Les Olympiens som tappat fart efter Gassets starka inledning, men det rättfärdigar inte att Lille målas upp till skyarna. Les Dogues är erkänt starka på sin hemmaplan där David är en potentiell matchvinnare, men lyckas Marseille hålla kanadensaren i schack är mycket vunnet. När allt spelvärde landar till höger utgår vi från österled. Om råd alla tecken.

Match 3: Frankfurt – Werder Bremen | Speltips: 1X2

Werder Bremen hade hoppats på att uppehållet skulle ha gjort gästerna gott, men när Jung såg rött i återstarten mot Wolfsburg gick rullgardinen snabbt ned. 0-2 i brakan var den fjärde raka förlusten för Markus Rosenbergs gamla lag som hastigt och lustigt tappat all kontakt med lagen på Europaplatserna. Med det sagt bör ett inte gärna spelförande Eintracht Frankfurt kunna passa gästerna bra. Hugo Larsson och company har problem när de förväntas ta tag i taktpinnen och över 60 procent på värdarna är inte befogat. Alla tecken och skrälljobb.

Match 4: Salernitana – Sassuolo | Speltips: 2

Sassuolo tog en väldigt viktig poäng senast mot Udinese. De grönsvarta befinner sig fortfarande under nedflyttningsstrecket, men borta mot ärkejumbon Salernitana ges åtminstone en fin chans att knipa tre livsviktiga poäng. Berardi är fortfarande ytterst tveksam till spel men så länge gästerna kan hålla Boulaye Dia i styr gillas tvåan skarpt. Anfallaren fanns inte med senast mot Bologna och skulle han missa även denna tillställning är det onekligen spikbud till höger. Upp till 45 procent lämnas tvåan allena.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Rotherham – Plymouth | Speltips: 12

Rotherhams öde i The Championship kan bestämmas under fredagen. Tabelljumbon tar emot Plymouth på hemmaplan och vid förlust är det dags för The Millers att börja om i League One. Inte ens Viktor Johansson kan förhindra nedflyttningen, men i denna enskilda akten vill vi inte räkna bort värdarna. 2-1 senast mot Millwall byggde moral och Plymouth visar knappast något som borgar för att de löser detta utan problem. I kraft av en bättre offensiv går tvåan först, men på större system ska den lågt streckade ettan finnas med.

Match 6: Mechelen – St. Truidense | Speltips: 1X2

Mechelen och St. Truidense är lagen som gör upp med Gent om den åtråvärda kvalplatsen till Europa Conference League. Det belgiska finrummet har som bekant delats upp i tre olika grupper och starten på detta slutspel blev ljus för aktörerna som inledde med varsin seger. Kerim Mrabti och hans kamrater drar fördel av hemmaplan denna fredag, men till över 60 procent går det inte att lita på ettan. St. Truidense har en förmodat passande matchbild framför sig och är ett av kupongens bättre drag. Alla tecken åker med.

Match 7: Farense – Boavista | Speltips: 1X

Det är i vanlig ordning väldigt tight i botten av Primeira Liga. Mellan tabelltian Boavista och jumbon Chaves skiljer det bara tio poäng och vi tror att de förstnämnda kan få det tufft under fredagen när de ställs mot Farense på främmande mark. Farense har bara fyra poäng ned till den negativa kvalplatsen, men i den senaste hemmamatchen togs åtminstone en viktig pinne mot Rio Ave. Kommer värdarna upp i samma nivå denna kvällskvist går de inte på pumpen. Vi nöjer oss med 1X som lås.

Match 8: Bari – Cremonese | Speltips: X2

Klas Ingessons gamla lag Bari hoppas hålla sig flytande i Serie B när de under fredagen ställs mot Anders Limpars gamla Cremonese. De sistnämnda har andraplatsen – som leder direkt till Serie A – inom räckhåll och vad gäller spelet på främmande mark är det bara Parma som är vassare än gästerna. Bari kan luta sig mot hemmaplan men i grund och botten skiljer det en nivå mellan dessa kombattanter. Något som stärks av lagens underliggande siffror. Spiktvåa eller X2.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: England

England har ett starkare lag än Sverige och på hemmaplan ska brittiskorna ses med toppchans att inleda EM-kvalet på bästa sätt. Ettan är en tung spik.

CHANSNINGEN: Werder Bremen

Eintracht Frankfurt trivs inte i spelförande kostym och streckas på tok för hårt mot Werder Bremen. X2 får under inga omständigheter missas.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se