Sommarens första topptips är en spännande mix som löper från Tyskland till Österrike. Notera att kupongen har tidigt spelstopp samt pågår från måndag till tisdag. Vi har vaskat fram ett par riktigt fina drag!

Precis som under gårdagen är det Champions League och The Championship som står för lejonparten av showen på Topptips – en match från den argentinska ligan finns också med på ett hörn. Det finns gott om potentiella skrällar på kupongen men i Manchester lär Köpenhamn få åka bananbåt. Med 250 000 kronor adderat i potten är detta inget man vill missa!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Real Madrid – RB Leipzig | Speltips: 1X2

Real Madrid fick med sig en knapp 1-0-ledning från Leipzig. Tyskarna stod spelmässigt upp riktigt bra och tog också ledningen i matchen genom stjärnskottet Sesko, men målet dömdes bort för offside. På Bernabéu lär det bli tuffare för Leipzig, framförallt med tanke på att Real fått tillbaka Bellingham från skadelistan. Formen i La Liga är dock lite sviktande och helgen fick marängerna nöja sig med en pinne mot Valencia efter mycket om och men. Real är självfallet favoriter, men med tanke på att ett kryss räcker för ett spanskt avancemang känns favoritskapet överdrivet. Alla tecken.

Match 2: Manchester City – FC Köpenhamn | Speltips: 1

I Manchester saknades det helt och hållet spänning. Det var under långa stunder spel mot ett mål i Köpenhamn och Manchester City fick med sig 3-1 från Parken. Detta är således redan avgjort. Till helgen väntar Liverpool så här kan vi mycket väl få se en del rotation från Pep, men det kommer inte påverka utfallet på Etihad. Köpenhamn gjorde ett smått sensationellt gruppspel men mot den här typen av motstånd har de inte en sportmössa. Ettan är gjuten i betong.

Match 3: Middlesbrough – Norwich | Speltips: 12

Det osar katt i Middlesbrough och Michael Carrick har numera kniven mot strupen. Boro har gått kräftgång den senaste månaden och sackat efter rejält i kampen om topp 6. I helgen blev det torsk borta mot Stoke och i omgången dessförinnan blev Carricks mannar förnedrade av Plymouth på hemmaplan. Sett över hela säsongen har det varit höga toppar och djupa dalar, något som resultatraden 13-5-16 indikerar. För dagen är Norwich ett mer homogent gäng. Trots att kanariefåglarna torskat tre raka matcher mot Middlesbrough känns detta vidöppet på Riverside. Ett-två ska räcka för grön bock.

Match 4: Watford – Swansea | Speltips: 1

Watford har precis som Middlesbrough hamnat i en rejäl svacka och tappat mark på topp 6. Ken Sema och company har en rad sämre insatser bakom sig, men det finns gott om kvalité i truppen och då spelarmaterialet är skadefritt bör det bara vara en tidsfråga innan Watford kommer igång igen. Swansea ska vid normala fall vara en överkomlig motståndare på Vicarage Road. Walesarna har höjt sig något på sistone men här lirar likväl gästerna andrafiol. Med troligtvis inte alltför hög procent på ettan är det en rimlig spik.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Southampton – Preston | Speltips: 1X

Southampton bröt en tre matcher lång förlustsvit i lördags då de löste tre poäng i sjöslaget mot Birmingham. Segern på St. Andrew’s satt emellertid väldigt långt inne där Aribo fällde avgörandet på stopptid. Det finns inte alls lika hög kapacitet hos playoff-aspiranten Preston. Men trots ett mediekort grundspel har ändå PNE en förmåga att gneta till sig poäng. Gästerna är obesegrade i sju raka matcher så här känns det inte dumt att ackompanjera ettan med skrällkrysset. 1X alltså.

Match 6: Cardiff – Huddersfield | Speltips: 1X2

Det har studsat emot Cardiff under en längre tid men på slutet har walesarna fått lite retroaktiv utdelning. Försvaret har sett stabilt ut och den före detta Luton-keepern Horvath har verkligen tagit chansen då förstemålvakten Alnwick gått skadad. En jämn match ligger dock i korten då Huddersfield gästar draklandet. Hudds har höjt sig under 2024 och växt fram till ett svårslaget lag. Trots att Hogg åkte på en tidig utvisning mot Leeds i lördags så löste ändå Hudds poäng mot ligatrean. Här blir det svårt att ta ställning. Måla brett.

Match 7: QPR – West Bromwich | Speltips: 1X

Cifuentes QPR har tagit sig upp på säker mark efter tre raka vinster. Segern borta mot serieledarna Leicester var såklart en enormt stor framgång. Den marockanske stjärnan Chair har varit lysande i de senaste matcherna, trots att han nyligen dömts till ett års fängelse efter en grov misshandel från 2022. West Brom är i grunden ett par nivåer bättre, men bortaspelet sviktar och i offensiven har Corberán en hel del skador att handskas med. Med rådande förutsättningar prioriteras 1X på Loftus Road.

Match 8: Argentinos Juniors – Gimnasia La Plata | Speltips: 1X2

Vi avslutar på Maradona-stadion i Buenos Aires. Argentinos Juniors och Gimnasia tillhörde botten av Copa de la Liga Profesional i våras. Den här säsongen har Juniors öppnat mer förtroendeingivande. Värdarna har vunnit samtliga fyra hemmamatcher, men det ska slängas in en liten brasklapp för motståndet. Gimnasia har inte riktigt haft samma utdelning inledningsvis. Talangfulle Benjamín Domínguez ser dock kanonfin ut och mot Argentinos Juniors har gästerna fyra raka matcher utan förlust. X2 prioriteras till låg procent.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Manchester City

Man City har ett gäng brutala insatser bakom sig och när Peps gäng befann sig i Köpenhamn häromsistens var klasskillnaden uppenbar. Ettan är odiskutabel.

CHANSNINGEN: Leipzig 

Real Madrid har något dalande form och 1-0-segern i Leipzig kom med lite darr på ribban. Då ett kryss räcker för Real känns favoritskapet helt klart överdrivet på Bernabéu.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se