Fredagens Topptips blir en picknick i sju olika länder med åtta olika ligor på menyn. De största karamellerna hittas i La Liga och Serie A medan det även ska bli spännande att följa mötet mellan Sheffield Wednesday och Leeds. Målgång sker med en solid spik i Serie B. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Barcelona – Mallorca | Speltips: 1X2

Barcelona stod för en relativt stark insats mot Athletic Bilbao men fick trots det nöja sig med 0-0. Xavi kan se tillbaka på en prestation att bygga vidare på, men den gamla mittfältaren tvingades samtidigt konstatera skador på både de Jong och Pedri. Eländet tycks aldrig ta slut och med en sargad personalstyrka till sitt förfogande är över 80 procent på Xavi och company alldeles för mycket. Mallorca kan mycket i sina bästa stunder och även om bortaspelet är inte är gästernas signum lockar skrälläget vansinnigt mycket. När kupongen erbjuder gott om andra spikar garderar vi Barca hela vägen i hopp om en knall. Alla tecken ska med.

Match 2: Napoli – Torino | Speltips: 1

Napoli har verkligen vaknat till liv mot slutet. 6-1 mot Sassuolo följdes upp av 2-1 mot Juventus där Calzona fått igång viktiga duon Osimhen/Kvaratskhelia. Den mer offensivt lutade filosofin passar duon utmärkt och det skulle inte förvåna det minsta om dessa herrar visar sig utslagsgivande även mot Torino. “Tjurarna” skojas inte bort hur som helst, men efter blott en poäng på de tre senaste pekar formkurvan knappast uppåt för Ivan Juric och company. Ettan står stadigt på egna ben i Neapel.

Match 3: Sheffield Wednesday – Leeds | Speltips: 1X2

The Championship går mot en rafflande avslutning i såväl topp- som bottenstriden. Sheffield Wednesday såg för bara ett par månader sedan avsågade ut, men sedan Danny Röhl tog över skutan har The Owls vaknat till liv. Tysken aggressiva presspel passar värdarna utmärkt och hemma på Hillsborough ska de blåvita inte räknas bort mot någon motståndare. Leeds studsade tillbaka senast mot Stoke där 1-0-segern var välbehövlig i toppstriden, men rent spelmässigt hade insatsen sina skönhetsfläckar. Om nivån inte är högre i stålstaden blir detta en jobbig uppgift. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 4: Stuttgart – Union Berlin | Speltips: 12

Stuttgart fortsätter att göra väldigt bra ifrån sig i toppstriden i Bundesliga. Sebastian Hoeness går en spännande tränarkarriär till mötes och med spelare som Guirassy, Undav och Führich till sitt förfogande går det absolut inte någon nöd på offensiven. Stuttgart är tillräckligt bra för att köra över Union Berlin, men får de vitröda inte utdelning kan huvudstadslaget fira stora triumfer via omställningar. Fjolårets succélag är förbättrade den senaste tiden och när ettan sticker iväg tar vi höjd för en knall på större bongar. Ettan först, tvåan sedan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Nice – Montpellier | Speltips: 1X

Nice agerar inte alls med samma pondus som i höstas. Grabbarna från rivieran har svårt att komma till i de främre leden och Francesco Farioli skulle må bra av att släppa på handbromsen för att få sin offensiva uppsättning att blomstra. Hemmaspelet är dock stabilt och mot ett Montpellier som släppt in sex mål på sina två senaste gillas Nices segerchans. Gästerna litar mycket till firma Savanier/Adams, men hålls duon i schack är mycket vunnet för de rödsvarta värdarna. Spiketta eller 1X.

Match 6: Estrela Amadora – Casa Pia | Speltips: 1X2

Väldigt viktiga poäng ska fördelas i den portugisiska bottenstriden där Estrela Amadora drabbar samman med Casa Pia denna fredagsafton. Att kalla de sistnämnda för ett bottenlag kan tyckas magstarkt när de placerar sig som tia i tabellen, men faktum är att det bara skiljer fem poäng ned till Estrela som är tredjejumbo. En tight och tillknäppt matchbild ligger i korten där hemmaplansfördelen är en faktor som inledningsvis inte ska underskattas. 1X känns som en sund start, men på större system får heltäckningsmattan gärna rullas ut.

Match 7: Mechelen – Westerlo | Speltips: 12

Spännande och förhållandevis ovisst möte från Jupiler League mellan två aktörer som blandar högt med lågt. Mechelen kommer från en strålande period där Kerim Mrabti och dennes kompanjoner bland annat slagit tillbaka Royal Antwerp och Cercle Brugge efter starka insatser. Med det sagt opererar Mechelen inte som bäst i spelförande kostym, något Westerlo ska kunna utnyttja. Formkurvan pekar inte uppåt för gästerna, men 2-2 borta mot Royale Union SG i början av februari var samtidigt ett kvitto på att kunnandet är högt. Vi tror på en böljande akt och vänder oss därför mot “gubben” (etta-tvåa).

Match 8: Parma – Brescia | Speltips: 1

Parma har stått för en ytterst stabil säsong i Serie B. 17-8-3 på 28 omgångar är genomgående högst lägstanivå av samtliga lag och med sex poäng ned till andraplatsen ska det mycket till för att det gamla svensklaget ska misslyckas med att ta sig tillbaka till finrummet senare i vår. Bendyczak och Man är två spelare som kan sänka Brescia på egen hand. Gästerna har överpresterat Expected Points med råge och slår utan tvekan ur underläge på mäktiga Ennio Tardini. Upp till 60 procent är ettan en väldigt solid spik.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Parma

Parma är Serie B:s bästa lag så här långt och mot ett överpresterande Brescia ska skinklaget kunna befästa sin ligaledning. Ettan står stadigt allena.

CHANSNINGEN: Mallorca

Barcelona konstaterade tunga avbräck mot Athletic Bilbao som mycket väl kan prägla insatsen mot Mallorca negativt. Öborna är skickliga och X2 skapar drag bland kuponghögarna.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se