Champions League-slutspel, Premiership-boll från Skottland samt cupmatcher från Sydamerika. Onsdagens TT har sannerligen något för alla. Dubbla matcher mellan “Edinburgh och Glasgow” hittas på bongen och det är just i dessa strider vi finner bästa spiken men också bästa skrällen. Spännande! I München rullar vi igång. Nu kör vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Bayern München – PSG | Speltips: 1x

PSG sitter i en ruskigt knivig sits. Seger borta mot Bayern på tysk mark krävs för att Messi, Mbappé och gänget ska ta sig vidare. Detta eftersom München spelade smart och hade god kontroll på parisarna i den första tillställningen (1-0-seger). Neymar är därtill skadad och borta säsongen ut vilket knappast hjälper. München har å sin sida inte torskat en hemmamatch sedan januari 2022 och värdarna har imponerat i sina senaste tävlingsmatcher. Julian Nagelsmanns gäng behöver inte ens vinna denna fajt utan kryss räcker. 1X ska därför vara ett lås i Bayern.

Match 2: Tottenham – Milan | Speltips: 1

Milan med Zlatan (inte spelbar i CL) på plan sista 25 minuterna fick se Fiorentina segra rättvist i helgen ligamatch med 2-1 i Florens. De rödsvarta var inte riktigt där och hade i offensiv box svårt att skapa riktiga farligheter. Nu behöver Piolis mannar resa till London och försöka stänga ner Spurs. Gästerna har 1-0 med sig från första fajten i Italien men det ska anses som en ytterst skör ledning. Britterna har visserligen inte haft någon större framgång på slutet och noterats för två raka förluster i liga och FA-cup. Inför fullsatt salong i en mäktig Champions League-match ska ändå Kane, Son, Kulusevski och övriga tända till. Hemmasegern står först i kön.

Match 3: Hibernian – Rangers | Speltips: 1X2

Solen lyser över Leith! Hibernian är i kanonform för stunden och de grönvita från Edinburgh kan stoltsera med sju raka ligamatcher utan torsk och en fin fjärdeplats i ligan för stunden. St. Gallen-lånet Élie Youan har varit fullkomligt lysande för Hibs och målat fem gånger om på lika många matcher. Rangers är som vanligt en klubb för toppen. Glasgow-gänget hade dock en stor portion flax som vände och vann senaste matchen mellan klubbarna (1-2 till 3-2) och dessförinnan så kryssade lagen (2-2) på Easter Road. Given helgardering med hopp om Hibs-pinnar.

Match 4: Celtic – Hearts | Speltips: 1

Överlägsna i toppen. Celtic har varit fullkomligt skoningslösa i ligaspelet i år då The Hoops vunnit 25 av 27 matcher och därtill snittat runt 3,2 gjorda mål per match. På Parken i Glasgow ska vi åter få syna ett grönvitt sällskap som kommer göra processen kort med Hearts. Furuhashi, Maeda, Hatate och övriga i den grönvita tröjan ska kunna städa av gästerna tämligen enkelt. Hearts är ett högst mediokert bortalag där bara tre vinster på hela säsongen kan skönjas. Robbie Neilsons herrskap har därutöver inte vunnit borta i ligaspelet mot Celtic sedan 2007. Tokgiven etta.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Livingston – Dundee United | Speltips: 1x

Dundee mår inte bra för stunden. Sju raka förluster i alla tävlingar finns noterat och nye tränaren Jim Goodwin har ett och annat som behöver rättas till om inte United ska behöva kicka The Championship-fotboll till kommande säsong. Livingston har inte heller rosat marknaden på sistone. Med tre raka nollpoängare med sig in till denna strid så har värdklubben ramlat ner under topp 6. De gulklädda Lejonen ska ändå vara en nivå upp här och kan vi också kasta in ett kryss som stöd så är vi helt hemma. 1X således.

Match 6: Deportes Magallanes – Independiente Medellín | Speltips: 1X2

Avgörandet i kvalet till Copa Libertadores är här. Chilenska Magallanes gjorde två riktigt bra matcher mot Always Ready i förra kvalomgången. Totalt segrade Nicolás Núnez mannar med 6-1 mot bolivianerna där framförallt bortamatchen på hög höjd i La Paz var lysande. Nu skruvas svårighetsgraden upp. Medellín är ett urstarkt colombiansk lag som i den inhemska ligan i fjol tog sig till final i Clausuran och som också visar bra form för stunden. Även om vi drar igång med 1X krävs ändå en helgardering om systemen växer till sig.

Match 7: Millonarios – Atlético Mineiro | Speltips: 1X2

Nästa colombianska sällskap att titta till är Millonarios. Bogotá-klubben skickade ut Universidad Católica från Ecuador i förra omgången efter att ha vänt ett 0-1-underläge till seger med 2-1. Starkt av Alberto Gameros mannar som denna gång kommer få bekänna rikligt med färg. Atlético-MG är ett riktigt bra brasilianskt lag som inte torskat en fajt sedan november. Framåt finns bjässen Hulk att se upp med och även gubbar som Edenílson samt Eduardo Vargas finns i laget. I denna första kamp ska ändå inte hemmalaget vara uträknade och med något skev streckfördelning är både ettan och krysset givna tecken att fylla ut med. Vi helgarderar.

Match 8: Águilas Doradas – Santa Fe | Speltips: 1X

En enda avgörande finalmatch ska spelas. Platsen i Copa Sudamericanas gruppspel står på spel och Atanasio Girardot Stadium är arenan där allt ska avgöras. Således neutral matta som gäller i Medellín. Águilas lirade så sent som 2019 i tävlingen. Bra läge att göra avtryck även i år finns då truppen känns modern och spännande. Tidigare Santa Fe-spelaren Johan Caballero är ett i raden av nyförvärv som sett vasst ut under vintern. Alex Castro är också ett klassförvärv. Santa Fe har sett direkt skakiga ut under vinterns första matcher. En vinst på sex försök i ligan är inte bra och än tyngre kommer det bli här. Águilas ska ha första penseldraget.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Celtic

Hearts är inte tillräckligt bra för att störa ett Celtic i kanonform. Ettan är tokgiven på Parken i Glasgow.

CHANSNINGEN: Hibernian

Hibernian visar upp ett riktigt bra och effektivt spel för stunden. Poängen ramlar in i strid ström och Edinburgh-klubben har tidigare under säsongen hotat Rangers vid två tillfällen. 1X är givna tecken att krita ner ögonaböj.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se