Måndagens domineras av svensk fotboll där Allsvenskan står i fokus. Djurgården – Häcken och Kalmar – Sirius är väldigt intressanta drabbningar som ska synas hela vägen ned i fotknölarna. Via Superettan och Superligaen fortsätter vi sedan med sydeuropeisk fotboll. Let’s go!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Djurgården – Häcken | Speltips: 1

Djurgården stod för en imponerande premiär på Gamla Ullevi. 4-1 mot IFK Göteborg gav en boost inför fortsättningen även om det ska sägas att stockholmarna hjälptes av en utvisning. Med det sagt är Tele2 Arenas konstgräsmatta normalt en plats där de blårandiga är urstarka och här kommer Häcken att behöva höja nivån jämfört med mot Mjällby. 0-1 i baken var en jobbig smäll för Paco Johansens gäng som inte skapade något nämnvärt i offensiven. Kommer Rygaard inte till i huvudstaden tror vi att detta slutar i samma öde. Ettan singlas.

Match 2: Värnamo – GAIS | Speltips: 1

GAIS fick sina fiskar varma i premiären mot Brommapojkarna. Trots en spelmässigt habil insats blev nykomlingarna hårt straffade av BP:s omställningar. 0-4 i baken var jobbiga siffror och Holmbergs gäng riskerar att straffas på samma vis på Borås Arena. Värnamo visade prov på moral när de hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Elfsborg. Vanan av att spela på denna arena är en fördel och med Zeljkovic i spetsen finns en spelare som kan göra mål på vad som helst. När det saknas hos GAIS gillas ettan. Spik till vänster!

Match 3: Kalmar – Sirius | Speltips: 12

Förmodat sevärd tillställning från Småland där Kalmar tar emot Sirius. KFF inledde premiären mot Hammarby inspirerat, men en bjudning såg Bajen gå upp i ledning och därefter blev det uppförsbacke för Jensens kompani. Skrabb och Trenskow kan såra Sirius på egen hand, men här får Kalmar se upp. Sirius körde över Halmstad med 3-0 på Studenternas där bland annat nyförvärvet Salech hittade nätet. Den väldige anfallaren blir ett hot även för Kalmar som inte är att lita på i defensiven. “Gubben” (etta-tvåa) förefaller naturlig i en målrik historia.

Match 4: Oddevold – Örgryte | Speltips: 12

Två som stod på varsin sida om ett 2-1-resultat i premiären drabbar samman i Uddevalla. Oddevold åkte hem med 2-1 från Vångavallen där segern mot Trelleborgs FF var en perfekt start för nykomlingarna. Kalludra stod för ett av målen och mittfältare blir en viktig pusselbit även mot Örgryte. ÖIS gick på pumpen mot fjolårssuccén Utsikten, men vi anser inte att gästerna ska undervärderas på det sätt de gör denna måndag. Ettan går först men tvåan hänger snabbt med när det vankas garderingar.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Bröndby – Silkeborg | Speltips: 1X2

Den danska ligan, Superligaen, har som bekant delats upp i grupper där det är tight om budet i Mästerskapsgruppen. Den sena 2-1-segern i derbyt mot FC Köpenhamn var blytung för Bröndby som innehar förstaplatsen, men här tycker vi att tipparna blir förblindade av derbysegern. Över 80 procent på ettan är i klar överkant. Silkeborg kan spela avslappnat i huvudstaden och även om gästerna är borta från medaljerna gillas skrällchansen på Bröndby Stadion. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 6: Udinese – Inter | Speltips: 1X2

Inter har redan säkrat en Champions League-plats och det dröjer inte länge innan Nerazzurri även säkrat Scudetton. Simone Inzaghis mannar har spelat i en egen division den här säsongen, men den enorma ledningen innebär också att gästerna riskerar att ta lätt på kommande uppgifter. Med det i åtanke är runt 75 prollar på tvåan för mycket. Udinese har ännu inte kontraktet i hamn och hemma i Udine hoppas vi att “Zebrorna” kan hålla jämna steg med Inter. Åtminstone jämnare än vad tipparna tycks tro. Måla tvärs över i hopp om en knall.

Match 7: Casa Pia – Estoril | Speltips: 1X

Det är som vanligt tight så det förslår i bottenstriden i det portugisiska finrummet, Primeira Liga. Flera lag på den övre halvan kan ännu inte slå sig för bröstet vad gäller nytt kontrakt. Casa Pia är ett av dessa herrskap, men efter 4-0 senast mot Vizela finns åtminstone gott gry hos de hemmahörande. Estoril kommer i sin tur från två raka 1-0-segrar, däribland mot Porto, men här håller vi dörren öppen för en motreaktion. Hemmaplan är av yppersta vikt i Portugal där vänstersidan gillas mest. 1X blir valet.

Match 8: Racing Santander – Alcorcón | Speltips: 1X2

Racing Santander har en kvalplats mot La Liga i egna händer. De grönvita har vunnit elva av sina 16 hemmamatcher vilket är ett imponerande facit, men det ska samtidigt påpekas att Expected Points vittnar om en egentligen skralare skörd för Markus Rosenbergs gamla lag. Alcorcón krigar i sin tur i botten av tabellen, men det innebär också att motivationen är stor hos gästerna. När Santanders underliggande siffror tas i beaktande vill vi inte, likt tipparna, kasta oss över ettan. Alla tecken föreslås så tidigt som möjligt.

Antal rader: 144 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Djurgården

Djurgården byggde självförtroendet när de slog tillbaka IFK Göteborg med 4-1. När publiken sluter upp bakom DIF kommer ytterligare en trepoängare mot Häcken.

CHANSNINGEN: Silkeborg

Bröndby tog en blytung seger i derbyt mo FC Köpenhamn, men när Silkeborg kommer på besök övervärderas den gulblå förmågan. X2 måste med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se