Det är cupspel för hela fadderullan under Kristi himmelsfärd. Finalister ska koras i Europa League och Europa Conference League och i Sydamerika är både Copa Libertadores och Copa Sudamericana i full rullning. Spikarna hamras in i Grekland och Argentina!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Bayer Leverkusen – Roma | Speltips: 1X2

Bayer Leverkusen gjorde precis allt rätt i Rom. Tyskarna gick hela vägen upp till 2-0 innan Roma började ta för sig i den första akten, men då var det redan för sent. De Rossis mannar har en brant uppförsbacke framför sig på BayArena, men uppgiften ska inte ses som omöjlig. Det finns gott om spets i Giallorossis offensiv och i en match som Bayer Leverkusen inte nödvändigtvis behöver vinna ska ettan knappast krypa upp i så här pass hög procent. Romas skrälläge gillas skarpt och i jakten på större pengar bör X2 tidigt ges plats. Utrullad heltäckningsmatta.

Match 2: Atalanta – Marseille  | Speltips: 1X2

Atalanta och Marseille delade på äran i Frankrike där 1-1 speglade den tillbakadragna matchbilden. Inget av lagen gjorde någon större ansträngning i slutet för att få med sig en ledning till returen i Bergamo, något som kan borga för en liknande tillställning på Gewiss Stadium. Här är Atalanta erkänt starka, men till överdriven procent vågar vi inte hålla Gasperinis gäng i handen. Avbräck finns i värdarnas bakre led där bland annat Emil Holm är ytterst tveksam till spel. Marseille trivs i sin tur när de får spela på omställningar och till vänstervridna streck ska garderingar flöda. Alla tecken åker med.

Match 3: Olympiakos – Aston Villa | Speltips: 2

Under våren har Aston Villa radat upp tveksamma insatser och förra veckan blev Emerys gäng synade av Olympiakos. Grekerna vann med 4-2 på Villa Park där Luiz brände en straff i slutskedet som kunde givit 3-4 inför returen. Straffmissen var signifikativ för Villas insats, men räkna med att engelsmännen kommer att ge returen i Pireus ett ärligt försök. Sanningen att säga var Olympiakos ruskigt effektiva i Birmingham, men när returen går av stapeln kommer grekerna snarare att försöka bevaka sin ledning än att dryga ut densamma. Till vad som ser ut att bli korrekt procent är tvåan en lockande spik.

Match 4: Liverpool Montevideo – Palmeiras | Speltips: X2

De brasilianska mästarna har föga förvånande gått starkt i gruppspelet av Copa Libertadores. Efter tre omgångar står Palmeiras på sju poäng. I truppen finns det både rutin och ungdomlig entusiasm där 17-åringen Endrick är det stora utropstecknet. I Montevideo kan dock brassarna mycket väl få det hett om öronen. Hemmaplansfördelen vägar alltid tungt i de sydamerikanska cuperna och Uruguays Liverpool har tagit poäng mot både Independiente del Valle och San Lorenzo på hemmaplan. Den troliga tvåan backas gärna upp med skrällkrysset.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: San Lorenzo – Independiente del Valle | Speltips: 1

Den argentinska bjässen San Lorenzo har fått en tung start i gruppspelet, till stor del på grund av att de lirat två bortamatcher. Hemma på Estadio Pedro Bidegain i Buenos Aires har alltid Los Santos ett enormt publikstöd och i den hittills enda hemmamatchen tog de poäng av Palmeiras, med mersmak dessutom. Independiente del Valle trivs hemma på den höga höjden i Quito men nu när det är argentinsk spelplan är det ingen vild gissning att gästerna från Ecuador får det svårt. Ettan är en lämplig singel.

Match 6: Colo Colo – Fluminense | Speltips: 1X

I Chile vankas det tungviktsmöte på Estadio Monumental i Santiago. Fluminense är regerande mästare och med tunga namn som Douglas Costa, Marcelo och Renato Augusto råder det ingen tvekan om att det finns enormt med rutin. Thiago Silva ska dessutom återvända till barndomsklubben i sommar. Sambadansarna från Rio har dock inlett Série A rent ut sagt svagt och efter tre omgångar av Copa Libertadores har de bara fått med sig en seger. Colo Colo är Chiles tyngsta kort och i Santiago kan vi räkna med att Arturo Vidal och company gör det svårt för brassarna. 1X agerar utgång.

Match 7: The Strongest – Estudiantes | Speltips: 1X2

The Strongest drar en enorm fördel av att spela på hemmaplan, precis som landslaget. Bolivianerna spelar sina hemmamatcher i La Paz på drygt 3600 meters höjd. Det är med andra ord en fysisk prövning som väntar Estudiantes. I The Strongest hittills enda hemmamatch malde de ner ett starkt Gremio med 2-0. Estudiantes besegrade bolivianerna hemma i Argentina med 2-1, men här blir det utan tvekan tuffare. Ettan går först. Landar The Strongest norr om 60 prollar är det emellertid läge att gardera.

Match 8: Belgrano – Delfín | Speltips: 1X

Efter tre omgångar av Copa Sudamericana är Belgrano obesegrade. Argentinarna fick Nicolás Meriano utvisad i bortasegern mot Tomayapo och försvararen är således avstängd här. Detta bör dock inte påverka utfallet. Delfinerna från Ecuador håller inte samma standard i grund och botten. Det var med nöd och näppe som Delfín tog poäng i hemmamötet mot Belgrano (1-1) där Juan Manuel Elordi kvitterade på stopptid. Ettan känns trolig och inleder helt sonika. Ett kryss kan tas med som stödhjul om stålarna räcker till.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:59

KUPONGENS SÄKRA: Aston Villa

Vi kan nog räkna med defensivt inriktade greker med tanke på utgångsläget. Aston Villa har absolut kapacitet att vända på detta och till vad som ser ut som korrekta streck lockar spik-tvåan.

CHANSNINGEN: Roma

När Leverkusen har en 2-0-ledning att spela på ska knappast ettan krypa upp i så här pass hög procent. I jakten på utdelning ges det tidigt plats åt både krysset och tvåan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se