Vi kastar oss in i ett Topptips som ska ta oss över tre olika världsdelar innan vi är i hamn. Matcher från exotiska platser som Mexiko och Australien ska bland annat avverkas i jakten på åtta gröna bockar. Juventus och Lazio brassar igång kvällen med en hejdundrande Coppa Italia-match i Turin. Nu kör vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Juventus – Lazio | Speltips: 1X

En småtung januari. Så kan vi lättast summera Juventus första 31 dagar av 2023. Klubben från Turin har nu fått byta månad med nya mål och nya möjligheter i siktet. Kvartsfinal i Coppan gäller för dagen då de vitsvarta ska ta emot Lazio på Allianz Stadium. En tillställning som Den gamla damen ändå ska ha bra möjligheter att ro i land. Vlahovic är tillbaka i spel efter skada och överlag är frånvarolistan mer begränsad nu än tidigare. Lazio har vunnit hälften av sina matcher som spelats efter nyår men romarna såg skakiga ut mot Fiorentina häromsistens och kom undan med blotta förskräckelsen (1-1). Nu blir det ännu tuffare. 1X duger.

Match 2: Real Madrid – Valencia | Speltips: 1

Efter poängtapp i två av sina tre senaste bataljer så befinner sig Real Madrid vid ett mindre vägskäl. Ska Marängerna haka på Barcelona i jakten på det spanska ligaguldet eller blir det istället att under våren försvara sin topp 4-plats som får stå i fokus. I 0-0-matchen mot Real Sociedad häromsistens skapades massor med chanser för de vitklädda från huvudstaden utan att få till det där lilla extra. Nu ska ett framtungt hemmalag kunna få bättre ytor och ett enklare försvar att handskas med. Valencia är som bekant inte att känna igen. Gennaro Gattuso har fått foten och fem vinster på 18 försök gör att Los Che bara befinner sig en pinne före Cádiz som just nu huserar på nedflyttningsplats. Ettan är inte mycket att snacka om.

Match 3: Zulte Waregem – Mechelen | Speltips: 1X2

Zulte går riktigt dåligt i Jupiler League men klubben från Waregem har avancerat hela vägen fram till semifinal i den Belgiska cupen och är därmed bara ett steg från final. I vägen för Essevee, som hemmalaget kallas, står Mechelen. Mrabti och gänget gör ungefär det som förväntas. Gästerna har på vägen till denna strid skickat ut bland annat Seraing och Kortrijk ur tävlingen. Bortaspelet går att ifrågasätta men sett till trupperna i stort känns detta som en helt öppen historia. På med stora bältet och kryssa 1X2 från start.

Match 4: Atlético San Luis – Puebla | Speltips: 1X

Dags att ta flygmaskinen västerut. Mexikos finrum blir första anhalt på denna längre resa. San Luis och Puebla gör upp om poäng på Estadio Alfonso Lastras. Värdarna missade under hösten spel i Aperturans slutspel. Framförallt var det en kall avslutning på grundseriespelet som gjorde att de rödvita fick ta tidig semester. Puebla tråcklade sig vidare till kvartsfinalspel i fjol men blev överkörda mot Club América över två matcher och inför denna säsong har bland annat en av lagets bästa spelare från 2022, Jordi Cortizo, lämnat för Monterrey. Även Israel Reyes finns numera att skåda på annat håll. Ettan ska få utrymme först.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Melbourne Victory – Wellington Phoenix | Speltips: 1

Wellington spelar bra fotboll i den australienska ligan. Gästerna befinner sig på en stabil fjärdeplats efter 14 spelade omgångar och framåt har polacken Oskar Zawada firat gigantiska framgångar den senaste tiden. 27-åringen har petat in mål i fyra raka matcher och är ett offensivt hot som Melbourne måste se upp med. Victory underpresterar rejält för stunden och fjolårets semifinalister och vinnarna av A-League 2017/18 befinner sig otroligt nog som jumbo. Att det förr eller senare ska vända är det däremot inte tu tal om så varför inte redan nu. Ettan är en strålande spik sett till procenten och då tar vi fullt ut parti för hemmalaget.

Match 6: Istra – Varazdin | Speltips: 1X

Kroatisk boll från nationens finrum härnäst. Istra visade klass och kvalité då Hajduk Split fick skumpa bananbåt på Aldo Drosina-stadion häromsistens. 3-0 till Gonzalo Garcías mannar var ett styrkebesked. Varazdin ligger strax före i tabellen men spelet på främmande ort svajar rejält och gästerna har bara nypt fyra pinnar utomsocknes sedan 16:e september. Viktige Fran Brodic har sedan spelet återupptogs efter jul ännu inte funnit nätet och med Brodic utanför målprotokollet så blir det tufft att vinna matcher. 1X duger gott.

Match 7: Sandhausen – Darmstadt | Speltips: 1X2

Sandhausen nöp en otroligt viktig skalp i helgen. 2-1-triumfen borta mot Bielefeld innebär att Alois Schwartz manskap fått lite luft ner till de direkta nedflyttningsplatserna i 2.Bundesliga. En ligabotten som dock är galet tajt och här finns inte något större utrymme för sämre insatser och poängtapp. Darmstadt huserar på motsatt sida. Gästerna flyger fram i toppen av ligan men på Hardtwaldstadion brukar Die Lilien, som besökarna kallas, ha en del bekymmer. Endast en gång på de fem senaste försöken har topplaget lämnat denna plats med seger. Helgardera och jobba in 1X för fint skrällvärde.

Match 8: Paderborn – Fortuna Düsseldorf | Speltips: 1X2

Paderborn visade fyra raka förluster i seriespelet innan VM-uppehållet. En paus som därmed kom i ett perfekt läge. Hemmalaget löste i sin första match efter det längre brejket en skarp 1-0-seger i Karlsruhe och kändes åter som det topplag man ska vara. Fortuna Düsseldorf knep också en viktoria i förra ligaomgången. I en svängig tillställning sköt Kownacki (avstängd här) och Appelkamp segern till Düsseldorfarna (3-2) mot ett vilt kämpande Magdeburg. Att Daniel Thioune och hans herrskap däremot har problem utanför eget gräs är ingen hemlighet. 1X är således en lämplig lösning på mindre system. Helgardera om stålarna räcker.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Real Madrid

Marängerna från den spanska huvudstaden är minst en klass upp jämfört med ett Valencia i spillror. Bra etta.

CHANSNINGEN: Sandhausen

Darmstadt må befinna sig i topp av den tyska andraligan men några 70-procentiga favoriter ska gästerna absolut inte vara på bortaplan mot ett helt okej Sandhausen. 1X ska finnas med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se