Spännande matcher från Syd- och Centralamerika finns att skåda på torsdagens Topptips. Halva kupongen hämtas härifrån då bland annat colombianska Aperturan har premiär. I övrigt dundrar vi igång kvällen med dubbla Copa del Rey-matcher samt fotboll från Portugal och Nederländerna. Madrid och ett hett derby inleder. Vamos!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Real Madrid – Atlético Madrid | Speltips: 1x

Kvartsfinal i Copa del Rey. Mustigt derby från den spanska huvudstaden då rivalerna Real och Atlético gör upp om en plats i en kommande semifinal. Marängerna trummar på under Ancelottis styre och har sedan april 2022 inte torskat en enda match på Bernabéu. När det kommer till Simeone och gänget så har sällan denna skådeplats inneburit framgångar för Madrassmakarna. Över fem år har gått sedan besökarna lyckades skörda en viktoria här. Även denna gång är det klar fördel Benzema och company. Ettan öppnar.

Match 2: Valencia – Athletic Bilbao | Speltips: 1X2

Athletico Bilbao tar denna tävling på mycket stort allvar. Baskerna spelade final i Copa del Rey både 2019/20 och 2020/21. Matcher där gästerna föll mot Sociedad respektive Barcelona. I fjol tog Ernesto Valverdes mannar stryk i semifinal, av Valencia. Nu stöter dessa klubbar åter på varandra. Mestalla är platsen och kvartsfinal är vad som gäller. Arrangörsklubben har varit extremt ojämna under hela säsongen och 2-2-mötet mot Almería hemmavid under måndagen var en spelmässigt tveksam insats. Baskerna gjorde en riktigt bra prestation mot Real Madrid i ligaspelet nyligen men Athletic-spelarnas oförmåga att komma fram till jättefarliga chanser i boxen var tydlig. Kan bortalaget visa sig något mer skarpa i avgörande situationer ska en semifinalplats åter hägra. X2 är första tecken att kladda ner.

Match 3: Pacos de Ferreira – Benfica | Speltips: 2

Efter VM-uppehållet har Benfica både tappat poäng mot Sporting i derbyt för tiotalet dagar sedan och därtill också fått rejält på läppen borta mot Braga (0-3). Någon fara på taket är det ändå inte. Örnarna från Lissabon svävar fortsatt högst upp i Primeira Ligas tabell och mot mediokert motstånd som Pacos de Ferreira ska de rödklädda kunna göra processen tämligen kort. Värdklubben är tokjumbo i serien och har på 17 försök bara löst en futtig seger. Bortalaget har därtill elva raka vinster inbördes i alla tävlingar och kommer såklart nypa sin tolfte. Tvåan är bongens enklaste singeltecken.

Match 4: Ajax – Volendam | Speltips: 1x

Ajax bistra trend för stunden är sensationell. Amsterdams stolthet har inte vunnit en ligamatch på sex raka försök. Alfred Schreuder har minst sagt en del att fundera över då han har fått se sitt lag ramla ner till en blygsam femteplats i tabellen. Volendam är dock ett lag som ett påkopplat Ajax ska kunna rulla ut. Gästerna har vunnit en fajt på främmande gräs i år och den spektakulära måltjuven Robert Mühren har inte alls fått saker och ting att stämma i år och står på fyra futtiga baljor för FCV. Med 1X sitter vi bombsäkert.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Boyacá Chicó – Alianza Petrolera | Speltips: 1

Dags att ta flygmaskinen för att korsa Atlanten. Colombia drar igång sin Apertura denna vecka och för Chicó, nykomlingar från staden Tunja, är det ett överkomligt motstånd som står först på tur. Petrolera gick bedrövligt under höstsäsongen och vann bara fyra strider på 20 försök. Gästernas toppgubbe Brayan Gil har lämnat klubben för spel i Deportes Tolima och så även Estefano Arango. Blytunga tapp. Boyacá ska på ren vilja och glädje från avancemanget kunna nypa en premiärseger inför sin fanatiska hemmapublik. Bra etta.

Match 6: Deportes Tolima – América de Cali | Speltips: 1X

Efter att ha spelat ligafinal mot Atlético Nacional under fjolårets Apertura med en andraplats som utfall gjorde Deportes Tolima en betydligt mer medioker höst. Hernán Torres mannar slutade först på en 14:e-plats. Nya tag och under vintern har det rustats i Tolima-lägret. Arango, Gil, Herazo, Arboleda med många fler är kanonförvärv som kommer hjälpa laget till en plats betydligt längre upp i tabellen jämfört med höstens blygsamma höjd. América de Cali tog sig till höstens slutspel i fjol tack vare en fin defensiv och ett bra lir på eget gräs. Höstens ligaspel mynnade dock ut i endast två vinster på resande tass och här ska gästerna vara nöjda med en pinne. 1X!

Match 7: Atlético Nacional – Once Caldas  | Speltips: 1X2

Efter bara en seger på Atlético Nacionals sju sista matcher under hösten så mäktade inte Medellín-klubben med att nypa en slutspelsbiljett. Ett stort misslyckande såklart och inför vårens premiär är frågan hur statusen är runt klubben. Once Caldas ramlade in på samma poäng (30) som Nacional i höstas och avslutade seriespelet bra. Gästerna vann också då lagen möttes på Estadio Palogrande i oktober med 1-0 och kan absolut störa återigen. På med hela spannet av tecken och jobba in en bortaknall.

Match 8: FC Atlas – Santos Laguna | Speltips: 1X2

Ett par matcher in i den mexikanska Clausuran så har FC Atlas fått en helt okej start i och med krysset mot Queretaro (3-3) samt en 2-1-skalp mot Mazatlan. Julian Quinones har varit kanonbra sedan flytten från Tigres och ligger bakom extremt mycket av det som sker i framkant. 25-åringen måste Santos Lagunas försvarare se upp med om chansen till seger ska finnas för besökarna. Gästerna har dock sett bra ut under januari och kommer närmast från dubbla segrar. Laguneros, som bortalaget kallas, har fin statistik inbördes mot FCA i och med poäng i sex av sju ligafajter sedan 2019. Svårtippat hursomhelst där alla tecken gör sig bäst.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Benfica

Pacos de Ferreira håller inte för stunden och ligger toksist i den portugisiska ligan. Ett Benfica med bättre spelare på samtliga positioner joggar hem en trea. Bank.

CHANSNINGEN: Once Caldas

Once Caldas gjorde det riktigt bra i höstas och ska kunna spinna vidare på detta även när serispelet denna vår tuggar igång. Nacional är inte på något sätt omöjliga att fälla. Bra tvåa.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se