Topptipset denna fredag bjuder på en makalöst smarrig Gott & Blandat-påse. Åtta olika tävlingar ska försöka bemästras i jakten på åtta gröna bockar. Kvällens mäktigaste duell finns att skåda i Manchester då City och Arsenal går i klinch. Dags att spänna bågen högt och jobba in full pott. Analysen står redo, varsågoda!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Manchester City – Arsenal | Speltips: 1

Fjärde omgången av FA-cupen är vad som gäller då Arsenal tar sig upp till Etihad Stadium för att utmana Manchesters himmelsblå fotbollsherrar. Sett över den engelska fotbollssäsongen i stort är det inget snack om att dessa båda aktörer stuckit ut. The Gunners ligaspel har varit sensationellt bra och London-klubben har tagit gigantiska kliv under Arteta. Hemmalaget har varit något ojämnare men det går ändå inte att förbise arrangörsklubbens senaste matcher då både Wolves och Spurs på det hela taget varit chanslösa. Noterbart är också The Cityzens fina inbördes trend hemmavid. 6-0-0 och 17-3 i målskillnad sedan december 2016 är siffror som är svåra att snacka bort. Med en möjligt understreckad etta är det svårt att inte falla för spiken till vänster.

Match 2: RB Leipzig – Stuttgart | Speltips: 1X2

Leipzig har två fina insatser att blicka tillbaka på sedan säsongen drog igång igen efter ett långt och jobbigt uppehåll. 1-1 hemma mot Bayern München följdes upp med en 6-1-kross borta mot Jordan Larssons Schalke 04. Nu väntar Stuttgart hemma på RB Arena. Gästerna har fått gå tillbaka till grunderna efter en tuff höst och 2023 har börjat bra. Både Mainz och Hoffenheim har fått lämna ifrån sig poäng till Bruno Labbadia och hans mannar. Detta blir ett rejält test för att se vart besökarna står. 1X öppnar men med en möjlighet att vi får se tvåan stanna strax under tio procent är en helgardering perfekt vid större byggen.

Match 3: Almería – Espanyol | Speltips: 1X

Poäng i sex av nio matcher sedan 20:e oktober har gjort att Almería lyft i tabellen där, åtminstone för stunden, botten 3-placeringarna är ett minne blott. Hemmalaget gjorde en utmärkt insats på svårspelade Mestalla häromsistens (2-2) och när Espanyol kommer på besök är det åter poäng i siktet. Barcelona-klubben är också tämligen välmående men har bara vunnit två matcher i seriespelet utomsocknes. Räkna med en jämn strid på Estadio Mediterráneo med liten fördel för Rubi och hans hemmagäng. 1X spelas.

Match 4: Lecce – Salernitana | Speltips: 1

Salernitana befinner sig som väntat i nedre regionerna av Serie A-tabellen. Davide Nicola och hans mannar har framförallt haft defensiva bekymmer under säsongen och blickar vi mot gästernas spel utanför Stadio Arechi finns bara en ynka seger att skåda ackompanjerat med 24 insläppta baljor på nio fajter. Nu ställs bortalaget mot ett Lecce som varit relativt bra under vintern. Hemmaspelet funkar bra med bara två ynka nederlag här och Gabriel Strefezza utgör ett ständigt hot framåt. Ettan är spikad och klar.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Lorient – Rennes | Speltips: 1X2

Lorient är ett spännande fotbollslag i den franska ligan. Kummelfiskarna har nypt poäng i 14 av 19 matcher och visat att det kollektivt fina fotbollslaget med Terem Moffi på topp är att ta på allvar. Rennes blir dock en svårknäckt nöt. Gästerna skickade på PSG en snyting i förra omgången och vann hemma med 1-0 mot det stjärnspäckade laget från Paris. De rödsvarta är däremot ett gäng som trivs förträffligt innanför sina egna väggar men desto sämre på vift. Bara Angers och Strasbourg har Bruno Génésios mannar lyckats manövrera ut på bortaplan. Med detta i åtanke går det inte att lämna favorittvåan allena. Alla tecken spelas.

Match 6: Standard Liège – Eupen | Speltips: 1X2

Standard Liège letar febrilt efter någon form av form. Norske bossen Ronny Deila har inte fått sitt sällskap att lyfta under vintern och hemmalaget har bara vunnit en ynka match sedan november. Liège-klubben åkte på en 1-4-förlust vid sitt senaste framträdande då Royal Antwerp enkelt lyckades vinna. Bosniske landslagsmannen Cimirot synade rött och är därmed inte spelbar under fredagen. Eupen mår bättre. Då lagen möttes i höstas vann gästerna med 2-0 och Pandorna, som bortalaget kallas, har också poäng noterat vid tre raka matcher på resande fot. Alla tecken ska kladdas ner ögonaböj där X2 ser ut att kunna rensa friskt bland kuponghögarna.

Match 7: Cagliari – Spal | Speltips: 1X

Serie B i Italien är rekordjämn. Det skiljer tio poäng från Cittadella på negativ kvalplats upp till Bari på fjärde och alla lag ser ut att kunna slå alla. Cagliari huserar på den övre halvan och målet att försöka ta sig tillbaka upp i seriepyramiden lever givetvis kvar. Hemma på Sardinien är Fabio Pisacane och hans män mycket svårslagna och bara Frosinone har en bättre poängskörd inför hemmapublik. Spal är ojämna men faller ändå sällan igenom och har på bortaplan noterats för två raka vinster i och med segrar mot Parma respektive Reggina. Ett kryss ska absolut de vitblåa från Emilia-Romagna ha möjlighet att lösa. 1X.

Match 8: Racing Santander – Tenerife | Speltips: X2

Spanien och Segunda División bjuder in till fredagens sista match. Tenerife har inte levt upp till förväntningarna i år. Öborna befinner sig på nedre delen av tabellen då 24 omgångar spelats. Formen är dock sakta kommande. Gästerna har inför bortamatchen mot Racing sex raka utan förlust. Santander befinner sig fem pinnar bakom. Hemmaspelet har genomgående varit lidande och med tio inspelade poäng på Estadio El Sardinero är Racing sämst av alla lag. Vi streckar från höger.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Manchester City

Matchas de flesta av Citys kanoner mot Arsenal så kan segern ligga nära till hands för Guardiola och gänget. Ettan ser också värdemässigt trevlig ut. Spika.

CHANSNINGEN: Eupen

Eupen gör bra saker under vintern och mot ett Standard Liège som inte alls visar sig från sin bästa sida för stunden finns fint utrymme för skräll. Fin tvåa.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se