Åtta olika ligor står för dörren då vi sätter tänderna i ännu ett Topptips. Premier League-derbyt från London mellan Chelsea och Fulham klingar högt. Även striden på The Hawthorns mellan WBA och Coventry har potential att bli en riktig höjdare. Bra spikar och fina skrälldrag bäddar för succé. Ta rygg och haka på, nu åker vi!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – Fulham | Speltips: 1X2

Derbydags i London. Chelsea har knappast legat på latsidan under januarifönstret. Klubben har skickat iväg miljarder och åter miljarder i jakten på nya kroppar in till detta underpresterande bygge. Fernández, Mudryk och Fofana är ett par av alla herrar som The Blues hämtat in. Potter har ett gigantiskt jobb franför sig med att få ihop denna spretiga samling lirare. Fulham är inte tokiga alls och befinner sig faktiskt framför Chelsea i tabellen. Mitrovic kommer också få sällskap av landsmannen Lukic framöver som närmast lirat boll i Torino. Givetvis ska matchen på Stamford Bridge helgarderas tidigt.

Match 2: West Bromwich – Coventry | Speltips: 1X2

Trots en del rykten om att Viktor Gyökeres skulle lämna Coventry så blev svensken kvar. Det ska gästerna vara mycket glada över. 24-åringen har varit ruskigt bra under säsongen och har på sistone visat att det också finns en fin passningsfot och inte bara mål i siktet. WBA å sin sida kommer från dubbla nederlag. Lite hack i den annars så välsmorda skivan kan därmed skönjas. De himmelsblå vann också vändande möte i höstas med 1-0 och kan absolut hota även på The Hawthorns. Helgardera.

Match 3: Athletic Bilbao – Cádiz | Speltips: 1X

Det finns en del oro i Bilbao. Hemmalaget har fem raka utan seger i seriespelet med sig till matchen mot Cádiz. Därtill är Inaki Williams skadad. Då den baskiska ghananen missade senaste matchen så var det en La Liga-streak över 251 tillställningar i rad för Athletic som krossades. Ett smått otroligt rekord. Cádiz befinner sig längre ner i tabellen och har stora bekymmer i och med en lång och tråkig frånvarolista. Trots detta har besökarna fått med sig poäng i fyra av sina fem senaste matcher och kan absolut hota om poäng även nu. Garderingar välkomnas tidigt.

Match 4: Augsburg – Bayer Leverkusen | Speltips: 2

Efter fem raka vinster i Bundesliga så tog segertåget slut i söndags. Dortmund vann med 2-0 på BayArena efter att Leverkusen-gubbar som Adli, Diaby och Hincaplé bränt drösvis med chanser. Augsburg borta blir nästa uppdrag för Die Werkself. Hemmalaget har inte kommit upp på någon högre höjd i år och på 18 ligamatcher finns bara fem segrar noterat. En fajt om att rädda kontraktet kommer vara Enrico Maassen och hans mannars prio under våren. Detta uppdrag blir dock för svårt. Tvåan är väldigt trolig.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Oostende – Anderlecht | Speltips: 2

Dominik Thalhammer har ett tufft uppdrag. 52-åringen måste få sitt Oostende in på rätt köl igen då vinsterna lyser med sin frånvaro och nedflyttningshotet är överhängande. Anderlecht underpresterar i år. Pär Zetterbergs gamla gäng har ändå ett lagbygge av bra klass. Veteranen Lior Refaelov är tillbaka från skada och Amazu, Ashimeru med flera i bortatröjan håller riktigt hög nivå. Besökarna har fem raka inbördes möten utan nederlag och nu kommer det sjätte. Tvåan är inte mycket att diskutera.

Match 6: Málaga – Real Oviedo | Speltips: 1X

Sergio Pellicer är tillbaka på Málaga-bänken efter att Pepe Mel fått foten från den spanska sydkustklubben. Fyra vinster på 25 försök i ligan gör ingen glad och en plats bland botten fyra-klubbarna är en bitter verklighet. Real Oviedo hemma på klassiska La Rosaleda är hursomhaver ett görbart uppdrag. Gästerna har på sina tolv bortamatcher i ligan bara mäktat med att slå Tenerife och Racing Santander. Gnuggar besökarna till sig en pinne mot ett desperat hemmalag ska Carbayones, som gästerna kallas, vara nöjda.

Match 7: Modena – Cagliari | Speltips: 1X2

Det är som bekant en otroligt jämn Serie B vi skådar. Avstånden mellan playoff-spel och nedfyttningsplatserna är extremt kort vilket gör poängen i varje match viktiga. Modena skumpar runt i mittens rike. Matcherna med de kanariegula är alltid trevliga att bevittna. I en annars ganska tät och chansfattig serie så sticker värdarna ut med ett målsnitt i sina matcher på närmare 3,0. Cagliari har gjort det bra på sistone och sedan mellandagarna har det trillat in tio av tolv möjliga poäng. Det är dock extremt stor skillnad på Cagliari hemma kontra borta. Utomsocknes finns bara en vinst sett till hela säsongen. Med detta i åtanke jobbas i första hand 1X in.

Match 8: Caen – Bastia | Speltips: 1X

Sista anhalt. Caen och Stade Michel-d’Ornano bjuder in till Ligue 2-duell. Hemmalaget har på det stora hela gjort en bra säsong. Två raka matcher utan mål framåt vittnar om blött krut i bössan hos lagets målskyttar och bättring krävs givetvis. Bastia visar småmysig form och befinner sig på övre halvan för stunden. Gästerna hade dock en del flyt som fixade 2-0 mot St. Etienne hemmavid senast och när det kommer till spelet på bortaplan finns bättringspotential. Grejar Régis Brouards mannar ett kryss får det anses bra. 1X spelas.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Bayer Leverkusen

Augsburg har inte samma kvalité i truppen som Leverkusen. Därtill är Kusarna i mycket gott slag och kan visa fem vinster på sex ligaförsök. Tvåan är spikad och klar.

CHANSNINGEN: Fulham

Mitrovic och gänget befinner sig faktiskt före Chelsea i tabellen och The Cottagers ska absolut kunna störa och till och med vinna detta derby. Fin högersida.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se