Inte mindre än sex matcher från Sverige dominerar måndagens Topptips. Allsvenskan och Damallsvenskan bjuder på stora drakar samt ett Stockholmsderby medan ett bottenmöte tornar upp i Superettan. Via ett Skånederby i Ettan Södra går vi sedan vidare med Bundesliga-kvalet och Premier Division. Nu kör vi!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Malmö FF – Degerfors | Speltips: 1

0-3 i nacken mot Elfsborg var en rejäl väckarklocka för Malmö FF. Insatsen var inte så pjåkig som siffrorna vittnar om, men det kommer att krävas ännu mer detaljerat gnugg från Rydström och company för att undvika att gå i samma fällor igen. Hemma mot Degerfors ska MFF emellertid inte behöva oroa sig. Att Christiansen missar säsongen är ett blytungt avbräck, men trots detta är de himmelsblå flera nummer för stora för bruksklubben. Degerfors agerar tight hemma på Stora Valla men utanför hemtrakterna ser det mer än lovligt skakigt ut. Det utnyttjar MFF. Ettan är en given spik.

Match 2: Varberg – Häcken | Speltips: 1X2

Västkustderby från Varberg Energi Arena där Varberg hoppas ta säsongens första trepoängare. BoIS viker sällan ned sig oavsett opponent på andra sidan, men bristen på en målskytt har hittills sett till att värdarna står utan trepoängare. Att bryta trenden mot Häcken blir allt annat än enkelt, men med tanke på kupongens utformning i övrigt är detta ett skrälläge som lockar. De regerande mästarna trivs i grunden inte lika bra på gräs som på plast och här störs Getingarna av att Lund är högst osäker till spel. När tvåan sticker iväg väljer vi att måla hela vägen i hopp om en knall.

Match 3: Skövde – AFC Eskilstuna | Speltips: 1

Bottenmöte från Superettan där Skövde tar emot AFC Ekilstuna. De förstnämnda kämpade tappert till sig en poäng i jumbofinalen mot Helsingborg (0-0) och med lite tur hade Linderoth och company kunnat få med sig hela kakan. En stabil defensiv och spets hos lirare som Tibell, Vidjeskog och Fellrath är vägen till säsongens första trepoängare och det är definitivt inte otänkbart att den kommer mot måndagens kombattanter. AFC Eskilstuna har problem med sin offensiv och på bortaplan snittar gästerna dessutom två insläppta mål per match. Det ska även ett desperat Skövde kunna utnyttja. Ettan spikas till fin procent.

Match 4: Trelleborg – Brage | Speltips: 1×2

Trelleborg fick med sig en poäng från Skånederbyt mot Landskrona (1-1) där Stefan Jacobssons adepter skötte sin defensiv på godkänt vis. I det egna spelet lyckades dock skåningarna inte särskilt väl och även om hemmaplan och gräs är en fördel mot Brage går det inte att köpa ettan till vilken procent som helst. Gästerna bör kunna trivas med det faktum att gott om ytor för omställningar kommer att uppstå där bland andra Izountouemoi är en möjlig matchvinnare. Vändningen från 0-1 till 2-1 mot Östersund boostade gästerna som inte ska räknas bort på Vångavallen heller. X2 först, alla tecken sedan.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Brommapojkarna – Djurgården | Speltips: 12

Över till Damallsvenskan där ett Stockholmsderby ska utspelas mellan Brommapojkarna och Djurgården. Dessa aktörer kommer troligen att få finna sig i bottenstrid under lejonparten av säsongen, ska den undvikas är detta en match som bägge lagen bör ha för avsikt att vinna. Djurgården har det bättre laget på det berömda pappret, men säkra går inte Pålssons adepter. Lindahl och Boakye kommer inte till spel och Brommapojkarna körs inte över hur som helst. De rödsvarta kommer närmast från säsongens första trepoängare när Norrköping besegrades med 1-0 och med boostat självförtroende vill vi inte blunda för ettan. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet i derbyt.

Match 6: Eskilsminne – Ängelholm | Speltips: 1X2

Efter en seg inledning på säsongen har Patrik Ingelstens Eskilsminne verkligen varvat upp under våren. Sex segrar på de sju senaste är imponerande siffror och när helsingborgarna har sin dag kan de rå på alla lag i Ettan Södra. Med det sagt kommer ettan att bli betrodd mot Ängelholm, något som får oss att dra öronen åt oss. Gästerna rosar inte den spelmässiga marknaden likt Eskilsminne, men lyckas de ligga rätt i sin defensiv går det att störa derbyopponenterna denna måndag. Med gott om andra spikalternativ på kupongen unnar vi oss lyxgarderingar i denna batalj. Hela spannet åker med.

Match 7: Hamburg – Stuttgart | Speltips: 12

När Hamburg tappade direktplatsen till Bundesliga i den sista omgångens slutminuter gick rullgardinen ned. HSV orkade inte samla mod till den första playoff-matchen mot Stuttgart som förlorades med hela 0-3. Det kommer således att krävas mer än ett under för att vända på skutan på egen mark. Ett snabbt mål kan få Die Rothosen att tro men Stuttgart kommer samtidigt att få magiska ytor att kontra på. Guirassy och Sosa är en skicklig duo som HSV får se upp med och känslan är att även returen blir målrik. Tvåan först, ettan sedan.

Match 8: St. Patrick’s – Derry City | Speltips: X2

Kupongen når vägs ände på den gröna ön där ett toppmöte mellan St. Patrick’s Athletic och Derry City tar kupongen i mål. De förstnämnda har i viss mån blandat högt med lågt inledningsvis där framför allt defensiven spökar. St. Patrick’s har släppt in klart flest mål av samtliga lag inom topp 5 och mot ligans bästa bortalag ligger nya problem i vassen. Derry City besitter ett stabilt försvarsspel och med lirare som McEneff och Duffy i fören ska gästerna kunna såra även måndagens kombattanter. X2 torde räcka för grön bock.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Malmö FF

MFF är urstarka hemma på Stadion och mot ett ihåligt Degerfors studsar Rydströms tillbaka på vinnande väg. Ettan är gjuten i betong.

CHANSNINGEN: Varberg

Varberg har inte rosat marknaden så här långt, men är det någonstans BoIS ska kunna rå på Häcken är det i egen borg. När tvåan sticker iväg vänder vi oss mot alla tecken.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se