Dags för månadens första Topptips! Det är dags att sätta tänderna i landslagsfotboll igen och med 250.000 extrakronor i potten är motivationen skyhög. Danmark och Nederländerna är båda favoriter som ser ut att gå att fälla och åt andra hållet är Portugal och Turkiet länder som vi avser att spika. Häng med i analysen!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – Skottland | Speltips: 1X2

Danmark charmade en hel fotbollsvärld i sommarens EM där de rödvita visade enorm styrka efter incidenten med Christian Eriksen. Superstjärnan finns givetvis inte med i denna samling och det gör inte heller viktiga kuggar som Vestergaard och Braithwaite. Dessa avbräck gör att vi drar i handbromsen när ettan springer iväg i rask takt. Skottland är inte alls oävna och insatsen i EM mot England vittnade om vad gästerna kan åstadkomma när de har en bra dag. Högersidan rensar magiskt på kupongen och här är det läge att brassa på med alla tecken och sedan jobba in densamma.

Match 2: Norge – Nederländerna | Speltips: 12

En förmodat målrik historia är att vänta på Ullevål där Ståle Solbakkens Norge tar emot Louis van Gaals Nederländerna. Den sistnämnda har nyligen tagit över skutan efter Frank de Boer och med spelare som Depay, Wijnaldum och Malen går det ingen nöd på de främre leden. Det gör det inte heller på Norges dito. Ödegaard, Sörloth och Håland är alla kapabla att såra gästerna på egen hand och hemma i Oslo ska norrmännen inte underskattas. Då många mål är att vänta låter vi krysset stå utanför leken. Gubben (etta-tvåa) spelas.

Match 3: Ryssland – Kroatien | Speltips: 1X2

Spännande fight från moderlandet där en tidig gruppfinal mellan Ryssland och Kroatien ska gå av stapeln. Zlatko Dalic mannar får denna gång klara sig utan Luka Modric som går skadad, men det finns trots allt mängder av skickliga spelare för förbundskaptenen att välja bland. Ryssland är alltid jobbiga att tas med hemma i Moskva, men här kommer det väldiga landet i öst att få svettas för besväret. Viktige Dzyuba finns inte med vilket gör att vi inleder med X2, men finns deg över rekommenderas samtliga tecken på större system.

Match 4: Portugal – Irland | Speltips: 1

Portugal har ett världsklasslag på samtliga positioner och efter det dystra EM-slutspelet är det nu dags för Fernando Santos och company att spänna bågen mot VM i Qatar. Ronaldo, Fernandes, Jota och Bernardo Silva finns alla med i A Selecao och det är spelare som på egen hand kan skjuta gästande Irland i sank. The Boys in Green trivs normalt bra i underdog-kostymen men här är klasskillnaden så pass påtaglig att det inte spelar någon roll. Ettan är bara att banka in, precis som streck och odds antyder om.

Match 5: Slovenien – Slovakien | Speltips: 1X

Tillknäppt och målsnål historia att vänta i Ljubljana. Slovenien har Jan Oblak mellan stolparna och den oerhört säkre sista utposten är en enorm trygghet för Matjaz Keks mannar. Offensivt ser det mer blygsamt ut men slovenerna ska likväl gälla som favoriter hemma mot Slovakien. Gästerna gjorde bättre än förväntat ifrån sig i EM men truppen är också en ålderstigen sådan. Löser slovakerna en pinne i den slovenska huvudstaden ska de vara mer än nöjda. 1X räcker långt.

Match 6: Turkiet – Montenegro | Speltips: 1

Turkiet skämde ut sig å det grövsta i EM och nu gäller det för Senol Günes adepter att slicka såren. Yilmaz, Söyüncü och Demiral är tre viktiga kuggar som behöver leda sitt land och hemma i Istanbul ska det sägas att turkarna är allt annat än lätta att tas med. Montenegro är åtminstone en nivå sämre i grunden och även om det finns viss spets hos gästerna är det här en på förhand övermäktig uppgift. Ettan kommer säkerligen att promenera upp mot 65 procent, men det spelar ingen större roll. Spik Turkiet.

Match 7: Luxemburg – Azerbajdzjan | Speltips: 1X2

Luxemburg har tagit enorma kliv i utvecklingen de senaste åren och är numera ingen blåbärsnation. Spelare som bröderna Thill och Gerson Rodrigues håller alla hög nivå, men här förväntas värdnationen föra matchbilden. Det är de normalt inte bekväma med och därför är det läge att blicka mot garderingar när Azerbajdzjan kommer på besök. Gästerna har mängder med spelare från Qarabag i truppen och med tanke på deras nivå föredrar vi hela spannet redan på mindre system.

Match 8: Malta – Cypern | Speltips: X2

Malta knep en poäng av Slovakien i föregående samling, men det var mer en tillfällighet än något annat. Truppen håller ingen vidare kvalitet och mot ett trots allt mer skickligt Cypern borde malteserna få problem. Demetris Christofi är en pålitlig anfallare som mycket väl kan bli tungan på vågen denna afton. Cypern håller normalt inte särskilt hög nivå på resande fot, men här bör de trots allt kunna få med sig åtminstone en poäng. X2 är att betrakta som en helgardering.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Portugal

Irland håller ingen vidare nivå och borta mot Portugal får The Boys in Green svårt att hävda sig. En tämligen klar seger för Ronaldo och company är att vänta.

CHANSNINGEN: Skottland

Skottland visade i EM mot England att de kan spela jämnt mot toppnationer och gästerna ska inte räknas bort mot Danmark. Den övervärderade ettan kräver fullständig uppbackning.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se