Gott och blandat är temat på tisdagens Topptips. Vi inleder på högoktanigt vis med dueller från både Premier League och La Liga, därefter står bland annat Superettan, Premiership och Turkiska cupen på menyn. Häng med i jakten på åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Aston Villa – Liverpool | Speltips: 1X2

Viktig match för Liverpool, även om det i praktiken ser kört ut för Jürgen Klopps mannar när det kommer till att vinna Premier League. The Reds måste besegra Aston Villa för att ens ha en minimalchans på titeln och på andra sidan denna tisdag står en riktig Liverpool-legendar då Steven Gerrard som bekant basar över de hemmahörande Lejonen. Även om “Stevie” säkerligen ser sin barndomsklubb vinna ligan före Manchester City så kommer han och hans lag troligtvis göra allt i sin makt för att stå som vinnare på Villa Park. 1X är ett måste i jakten på en skräll!

Match 2: Valencia – Real Betis | Speltips: 12

Endast tre omgångar återstår i La Liga där Real Betis fortfarande har chans att nå topp 4, vilket skulle innebära en plats i Champions League nästa säsong. Dessvärre för de grönvita åkte de på en riktig kalldusch i helgen då en sen Jordi Alba-volley lämnade Sevilla-gänget poänglösa efter mötet med Barcelona. Nu är vinst mot Valencia ett måste för Manuel Pellegrinis manskap om det ska bli något CL-äventyr. Hemmalaget ståtar med bland annat spanske landslagsmannen Carlos Soler i truppen och även om Fladdermössen inte har något att spela för kommer de garanterat att försöka förstöra för gästerna. Etta-tvåa är en fräck lösning i en match som troligen inte slutar oavgjord!

Match 3: Granada – Athletic Bilbao | Speltips: 2

Viktiga poäng står på spel för både Granada och Athletic Bilbao då de förstnämnda riskerar att trilla ur La Liga samtidigt som de tillresta Lejonen från Baskien jagar en Europaplats. Som helhet betraktad har Granadas säsong varit ett enda stort fiasko, men mot slutet har andalusierna faktiskt ryckt upp sig. Colombianske landslagsstrikern Luis Suárez och hans adepter vann till exempel med tennissiffror mot Malaga häromsistens (6-2). Den uppåtgående formkurvan till trots är värdarna helt klart det sämre laget i denna fight. Athletic vann mot Cádiz senast de var ute och reste och känslan är att Iker Muniain och övriga basker är tillräckligt starka mentalt för att leverera när det verkligen gäller. Till runt 40 procent är tvåan en grym spik.

Match 4: Jönköpings Södra – Landskrona | Speltips: 1

Svensk boll härnäst då Superettan-mötet mellan Jönköpings Södra och Landskrona ska synas i sömmarna. Sällskapen har öppnat ligan svagt då bägge snittar under en pinne per match efter de fem inledande omgångarna. Landskrona har med det sagt tagit fyra poäng på de två senaste matcherna vilket troligen ligger till grund för att tipparna målar upp högersidan lite väl högt. J-Södra är erkänt svåra att tas med hemma i Småland och har stjärnor som Hamidovic och Barny en bra dag på jobbet kan de grönklädda mycket väl knipa en efterlängtad viktoria på Stadsparksvallen. Till rådande streck (cirka 50 procent) är ettan en trevlig spik!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Genk – Charleroi | Speltips: 1X2

Conference League Group, där femman till åttan i Jupiler League gör upp om, just det, en plats i Europa Conference League, rullar vidare. Genk skuggar ettan Gent i tabellen och skulle därför må gott av en seger mot Charleroi. Värdarna är det bättre laget och därmed rättmätiga oddsfavoriter i hemmaborgen, men när streckprocenten på ettan ser ut att närma sig 75 är det läge att dra i handbromsen. De tillresta Zebrorna är långt ifrån någon slagpåse i den belgiska högstadivisionen och har absolut vad som krävs för att bjuda upp till dans på Cegeka Arena. Dessvärre för de svartvita saknas en handfull spelare, däribland franske mittfältaren Karim Zedadka, men känslan är att besökarna ändå ska ses med större segerchans än vad strecken gör gällande. Börja måla högerifrån där värdet finns!

Match 6: Dundee FC – Hibernian | Speltips: X2

Dundee FC ligger pyrt till i Premiership där laget nu kämpar för sin existens i Relegation Group, ett gruppspel där bottenlagen gör upp med varandra om förnyat kontrakt i det skotska finrummet. DFC behöver ett smärre mirakel för att undvika direktnedlyttning då endast två omgångar av det negativa kvalet återstår. Hibernian å andra sidan har sitt på det torra och kan tillåta sig själva att gå ut och slappna av i denna match. “Hibs” är, precis som tabellen antyder, klasser bättre än hemmalaget och ska inte ha några större bekymmer med att få med sig som sämst en pinne från Dens Park. Tvåan öppnar, därefter sällskapar krysset om stålarna räcker.

Match 7: Excelsior – Roda | Speltips: 1X2

Excelsior och Roda placerade sig högt upp i den nederländska andraligan Eerste Divisie vilket ledde till att de båda belönades med möjligheten att kvala upp i högstadivisionen Eredivisie. Det är dock en lång väg som ska vandras då detta är det första av tre stadier att passera innan saken är biff. Precis som oddsmarknaden antyder är en troligtvis jämn batalj att vänta, men Excelsior är trots detta knappa favoriter i hemmaborgen ska sägas. Då Roda avslutade grundserien riktigt svagt lutar det åt att hemmalaget får med sig ett bra resultat från den första ronden i detta dubbelmöte, men att det blivit fyra raka kryss för anfallsstjärnan Thijs Dallinga och övriga värdar från Rotterdam innebär att det känns vanskligt att ge dem förtroendet. 1X plitas ned först, men räcker stålarna är en helgardering att föredra.

Match 8: Kayserispor – Trabzonspor | Speltips: X2

Vi står inför en turkisk avslutning på detta kalas då Kayserispor och Trabzonspor brakar samman i semifinalen av Turkiska cupen. Gästerna, som redan vunnit ligan med två omgångar kvar, kan nu fokusera fullt ut på denna turnering och kommer därmed att bli giftiga i Kayseri denna tisdag. Då Trabz vann den första ronden med 1-0 behöver de endast kryssa i detta dubbelmöte för att ta sig till final, och med tanke på att stjärnor som Erdogan, Hugo och Basaketas står till förfogande löser gästerna troligen uppgiften utan större bekymmer. X2 är att betrakta som en helgardering.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Jönköpings Södra

Varken J-Södra eller Landskrona har övertygat i inledningen av Superettan, men med tanke på det spelarmaterial som de grönklädda värdarna besitter (Hamidovic, Barny med flera) lutar det åt att de kniper en viktig seger i Småland. Bra spiketta till trevligt värde!

CHANSNINGEN: Charleroi

Genk utses till rättmätiga favoriter i Cegeka Arena, men skillnaden mellan hemmalaget och gästande Charleroi är inte så stor som tipparna vill få det till. De tillresta Zebrorna har alla verktyg som krävs för att skrälla i Limburg. X2 prioriteras i jakten på en rensare!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se