Gott och blandat är temat på arbetsveckans sista Topptips då landskamper från Nations League dominerar den övre halvan av kupongen medan klubblagsmatcher från Argentina och Irland hittas på den undre. Häng med i jakten på åtta rätt!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – Kroatien | Speltips: 1

Kroatien fick med sig en välbehövlig pinne mot Frankrike. Målskytten från senast, Kramaric, och hans schackrutiga kamrater står nu inför en ny svår utmaning när Parken i Köpenhamn gästas denna fredag. Danmark har haft en del flax hittills, men Hjuldmands smörrebrödsälskare har trots allt visat att de tillhör världstoppen, och kommer att servera VM-finalisterna från 2018 en svårknäckt nöt. Trots kroaternas höga kunnande ligger en hemmaseger närmast till hands. Ettan gillas upp till 60 procent.

Match 2: Österrike – Frankrike | Speltips: 1X2

Kupongens bästa skrällchans hittas på Ernst-Happel-Stadion där Österrike, som sett vassa ut sedan Ralf Rangnick tog över rodret, kan slå ur underläge mot de regerande världs- och Nations League-mästarna Frankrike. De tillresta Tupparna har endast samlat på sig en pinne på två gruppspelsmatcher och är därför riktigt illa ute. Då en halvskadad Mbappé troligen kvistar igen saknar förbundskapten Deschamps sitt kanske tyngsta vapen framåt. Upplagt för Rangnicks adepter att ta poäng hemma i alplandet med andra ord. Börja måla från vänster där värdet finns!

Match 3: Albanien – Israel | Speltips: X2

Albanien tog klivet upp till Nations Leagues B-grupp inför denna säsong och har gjort det okej i de två inledande matcherna, även om vinsterna lyser med sin frånvaro. Spelare för spelare är Örnarna dock sämre än Israel, och står därmed inför sin tuffaste utmaning så här långt. Detta trots att gästerna saknar storstjärnan Zahavi ska sägas. Valladolid-stjärnan Shon Weissman inledde på bänken mot Island, men hoppade in och målade på beställning. Då Weissman troligtvis spelar från start här får värdnationen se upp. X2 är rätt väg att gå!

Match 4: Andorra – Liechtenstein | Speltips: 1X

D-gruppen är den lägsta nivån i Nations League. Här hittar vi mindre fotbollsnationer som Andorra och Liechtenstein. Nyss nämnda landslag ställs nu mot varandra och med tanke på att kapaciteten hos bägge är minst sagt begränsat är det knappast lönt att hoppas på någon sprakande show på Estadi Nacional. Blicken seglar instinktivt mot mitten av spelbrädet och spåkulan skvallrar om resultat som 0-0 eller 1-1. Men värdet till vänster är med det sagt för bra för att blunda för, och vi ska inte heller glömma att värdnationen har potentiella matchvinnare i Cucu och Vieira medan besökarna från skatteparadiset har en betydligt tunnare trupp till förfogande. Ettan är en potentiell spik, men finns stålar säkrar krysset upp.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Gimnasia – Patronato | Speltips: 1

Liga Profesional, som är Argentinas högstadivision, är bara en omgång djup och både Gimnasia och Patronato inledde ligasäsongen med att kryssa. Värdarnas enpoängare väger dock snäppet tyngre då den kom i La Plata-derbyt mot Estudiantes. Meriterade anfallaren Cristian Tarragona ordnade kvitteringen i den andra halvleken och agerade således poängräddare för de så kallade Riddarna. Besökarna från Entre Ríos utpekas rättmätigt till underhundar i denna fajt då kunnandet är snäppet lägre hos Facundo Savas gäng. Därtill radade CAP upp förluster på resande tass under vårens turneringsspel. Den spelvärda ettan är ett lämpligt singeltecken!

Match 6: Wexford – Treaty United | Speltips: 1X2

Irland härnäst då whiskeylandets andradivision, First Division, bjuder på en trio duster. Först ut är mötet mellan Wexford och Treaty United. Dessa två klubbar slåss just nu runt playoff-strecket vilket betyder att viktiga poäng står på spel. Gästerna vann det vändande mötet på hemmaplan och ståtar dessutom med två raka vinster på Ferrycarrig Park. Detta borde innebära ett psykologiskt övertag för de rödvita. Men ska den fina sviten kunna hållas intakt vill det till att försvarsbjässen Joe Gorman får ordning på sina kollegor i backlinjen då besökarnas defensiv agerat svajigt mot slutet. Penseln inleder i öst, men snåla inte med garderingar.

Match 7: Longford – Bray Wanderers | Speltips: 1X2

Två svårbesegrade lag ska mäta svärd när formstarka Longford tar emot ett Bray som växlat upp mot slutet. En troligtvis underhållande duell är att vänta, men det råder med det sagt ingen tvekan om att värdarna är det bättre laget, vilket även tabellen skvallrar om. Stjärnan Shane Elworthy, som stod för dubbla kassar i 4-2-segern mot Cobh senast, är en av ligans bästa spelare och kommer troligtvis att vara en handfull för gästerna. Longford ser dock ut att överskattas här. Wanderers har absolut vad som krävs för att slå ur underläge, särskilt ifall skotske måltjuven Kurtis Byrne vaknat på rätt sida av sängen. Värdet på högersidan kan inte utelämnas. Fyll på hela vägen och jobba X2 i jakten på hög utdelning!

Match 8: Athlone – Cobh Ramblers | Speltips: 12

Tidig jumbofinal där slagpåsen Athlone, som endast lyckats ta två poäng på 16 omgångar, måste gå för seger. Det är således bäddat för en öppen match på Lissywoolen. Att bägge lagen dessutom har släppt in obskyra mängder med mål den senaste tiden spär på tesen om en svängig tillställning ytterligare. Tillresta Ramblers såg med det sagt okej ut mot topplaget Longford häromsistens, därav tippas tvåan i utgång, men med tanke på desperationen hos hemmalaget är den lågt betrodda ettan ett roligt komplement att plocka med. En så kallad “gubbgardering” tar kupongen i mål!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Gimnasia

Gimnasia säkrade en pinne i La Plata-derbyt mot Estudiantes senast vilket får ses som ett styrketecken från Riddarna. Nu väntar ett bortasvagt Patronato som kan få svårt att hänga med på Estadio Juan Carmelo Zerillo. Etta!

CHANSNINGEN: Österrike

De regerande mästarna Frankrike har gått in halvhjärtat i årets upplaga av Nations League, och då skador finns i truppen lutar det åt att Deschamps tuppar tappar poäng för tredje matchen i rad. Ett pånyttfött Österrike tar poäng i hemlandet!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se