Torsdagens Topptips innehåller endast vänskapslandskamper från damfotbollen och det ska verkligen bli spännande att sätta tänderna i denna kupong. Bongen är laddad med 250.000 i extrapengar och det råder inga tvivel om att matcherna Sverige – Norge och Frankrike – Tyskland smäller högst på förhand. Häng med på vägen mot åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sverige – Norge | Speltips: X2

Slaget om Skandinavien (nåja) ska synas i Kalmar där Sverige drabbar samman med Norge. Förbundskaptenen Peter Gerhardsson är här ute efter svar till den kommande OS-truppen och ett som är säkert är att försvarsgiganten Nilla Fischer inte finns med. Det är ett stort tapp för svenskorna som också blir väl stora favoriter i vår bok. Norge är på pappret minst lika bra som Blågult och med spelare som Graham Hansen, Thorisdottir och Thorsnes ska gästerna kunna stå upp bra i Småland. X2 är ett spännande val till förmodat fint värde.

Match 2: Frankrike – Tyskland | Speltips: 1X2

Världsfyran och världstvåan ska mäta krafter i en minst sagt högoktanig duell i Strasbourg. Tyskorna gjorde rent hus i EM-kvalet med åtta segrar av åtta möjliga och det är ett ruskigt starkt lag som Martina Voss-Tecklenburg förfogar över. Magull, Bühl, Maier och Däbritz finns alla med i denna samling och det är en kvartett som vet vad som krävs för seger. Frankrike har å andra sidan ingen pjåkig trupp de heller. Renard, Majri och Cascarino är lirare på yppersta världsnivå. 1X är ett lämpligt val på mindre system då matchen spelas på fransk mark, men tillåter finanserna får gärna hela spannet finnas med på större system.

Match 3: Danmark – Australien | Speltips: 1X2

Tillbaka till Skandinavien men denna gång är det mot våra grannar i söder vi blickar. Australien ska ta sig an Danmark i Horsens och gästerna har gott om klasspelare i truppen. Kerr är den klarast lysande stjärnan, men här finns även lirare som Kellond-Knight och Gielnik att luta sig mot. Pernille Harder är utan tvekan det stora affischnamnet i Danmark, men här får Harder och company ett väldigt stort förtroende. Australien ska inte underskattas och vi väljer att måla tvärs över redan på mindre system.

Match 4: Spanien – Belgien | Speltips: 12

Spanien har tagit stora kliv på damsidan de senaste åren och efter Barcelonas seger i Champions League blommar damfotbollen som aldrig förr i tapas-landet. Gruppen i EM-kvalet vanns utan större problem, men till den här samlingen saknas ett par viktiga kuggar. Corredera, Losada och Hermoso har tillsammans gjort över 220 landskamper och trion lämnar givetvis ett stort tomrum efter sig. Belgien är inte riktigt på samma nivå som spanjorskorna i grunden, men här blir ettan väl hårt tilltagen. Tvåan rensar monstruöst bland kuponghögarna och är definitivt en lockande gardering.

Match 5: Nordirland – Skottland | Speltips: 2

Nordirland stod för en habil insats i kvalet mot EM och via playoff lyckades Kenny Shiels adepter betvinga Ukraina över två möten. Den säkrade EM-biljetten är ett stort steg i utvecklingen för värdinnorna, men upp till Skottlands nivå skiljer det trots allt fortfarande en hel del. Försvararen Rachel Corsie är en föredömlig kapten i backlinjen och Arsenals Kim Little är en offensiv pjäs vars kapacitet ingen i Nordirland kan matcha. Tvåan ska anses som trolig och kan gott lämnas på egna ben.

Match 6: Ungern – Serbien  | Speltips: 1X2

Vi far till Szeged i Ungern härnäst där värdinnorna tar emot Serbien i en på förhand väldigt oviss kamp. Ingen av aktörerna kommer att delta i nästkommande sommars EM-slutspel. Ungern rådde aldrig på Sverige i sin kvalgrupp och Serbien var i sin tur inte nära att hota varken Frankrike eller Österrike. Nya tag gäller således inför kommande VM-kval och denna uppgift är en god värdemätare för såväl värdinnorna som gästerna. Vi har ruskigt svårt att ta ställning för något lag och väljer därför tidigt att koppla på hela spannet.

Match 7: Jamaica – Nigeria | Speltips: 12

Vi vinkar adjö till Europa och tar istället vårt pick och pack och drar till USA där kupongen går i mål med två drabbningar. Jamaica mot Nigeria är först ut i leken och den akten spelas i Houston. Jamaica är allt som oftast inblandade i målfyrverkerier och även denna fajt spås bli en målrik sådan. Vi håller Nigeria som det något bättre laget i grunden och afrikanskorna, med en del spelare hemmahörandes i Damallsvenskan, får således vårt utgångstecken. På större system kan det dock vara värt att göra plats för ettan.

Match 8: USA – Portugal | Speltips: 1

USA är enligt FIFA:s världsranking ganska klara ettor och även om man kan säga vad man vill om den listan är vi benägna att hålla med i detta fallet. Truppen kryllar av stjärnglans där inte minst Lloyd, Lavelle, Morgan och Rapinoe sticker ut. Förbundskaptenen Valtko Andonovski har onekligen angenäma problem när en startelva ska tas ut. Portugal är inte i närheten av amerikanskornas nivå och här kommer gästerna att få sikta in sig på att freda det egna målet. Förr snarare än senare kommer dock nollan att spricka och ettan är en given spik.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: USA

Världsettorna har ett lag som motsvarar världsrankingen på i princip varenda position och här bör inte Portugal ha mycket att sätta emot. Ettan kan med gott samvete bankas in.

CHANSNINGEN: Australien

Superstjärnan Sam Kerr leder detta Australien som blir förbisedda av svenska folket. Danmark får större problem än vad strecken vittnar om. Måla på.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se