Tisdagens upplaga av Topptipset bjuder i första hand på landslagsfotboll. EM-kvalet rullar vidare när regerande mästarna reser till Baltikum. Flera ohotade storfavoriter återfinns på denna kupong där ett mindre system rekommenderas. 8 rätt hägrar!

Läs vårt Topptips & rygga direkt

[topptipset]

Välj vårt experttips eller fyll i din egna tipsrad och klicka på Betala, så skickas du direkt till Topptipset hos Svenska Spel där du betalar din ifyllda rad.

Match 1: England – Kosovo | Speltips: 1

Harry Kane visade sina rätta färger i lördags genom att smälla in ett hattrick då England segrade med 4-0 mot Bulgarien. Tillsammans med Sterling utgör han en av världens mest fruktade duos. Kosovo har ingen spelare på samma nivå som britterna, även om de slog Tjeckien senast så ska de inte ha någonting att hämta i Southampton. Gareth Southgate har trimmat en äkta maskin, 14-1 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Dunderspik.

Match 2: Montenegro – Tjeckien | Speltips: 1X2

Att förlora mot lilla Kosovo är inget annat än ett bottennapp och Montenegro vet nu mycket väl vilka blottor som finns hos Tjeckien. Dock var det gästerna som drog längsta strået i första inbördes mötet i detta EM-kval. 3-0 får anses som tydliga siffror och då var det tjeckernas stjärna Patrick Schick som satte spiken i den montenegrinska kistan. Montenegro har ännu inte vunnit någon match i detta kvalspel men ska absolut inte ses som chanslösa i Podgorica. Börja till höger och måla vidare efter plånbok.

Match 3: Litauen – Portugal | Speltips: 2

Att Portugal vann EM 2016 var en skräll men om de skulle återupprepa den bedriften 2020 vore det allt annat än en skräll. I Frankrike var Cristiano Ronaldo tämligen ensam om att bära landet men nu dryper Portugal av kvalitet. Regerande Europamästarna är obesegrade i detta kvalspel och lär inte vara något annat när de lämnar Baltikum. Litauen ligger sist i gruppen efter helgens 3-0-förlust mot Ukraina. Inte roligt att ha den ryggsäcken när Ronaldo, Joao Félix och grabbarna kommer på besök. Bergtvåa.

Match 4: Luxemburg – Serbien | Speltips: X2

Den som är tabelltittare kan få intrycket av att det här är två jämbördiga nationer. Men synar man spelschemat syns klart och tydligt att Luxemburg haft betydligt enklare inledning på detta EM-kval. Serbien har mött Portugal två gånger men värdarna har inte mött de regerande mästarna alls ännu. Även om serberna saknar Jovic och Tadic nu så finns mycket kvalitet i spelare som Mitrovic och Milinkovic-Savic. Gästerna bör ta hem detta och tvåan ska klara sig långt på Stade Josy Barthel.

Match 5: Albanien – Island | Speltips: X2

Erik Hamrén och hans vulkannation reser till Elbasan Arena med en 3-0-seger i ryggen. Den matchen utspelade sig på hemmaplan och då var det Moldavien som stod för motståndet. I Albanien lär Island stöta på tuffare patrull. Värdnationen förtjänade en pinne vid dessa länders första kvalkamp men Jóhann Gudmundsson avgjorde i Reykjavik. Nu är Gudmundsson skadad och krysset känns högst troligt på albansk mark. Mittentecknet är en potentiell spik för den som är riskbenägen.

Match 6: Moldavien – Turkiet | Speltips: 1X2

Det fanns en tid då Turkiet var att räkna med men det är längesen nu. Dagens turkar kan man aldrig lita på, de var till och med nära att tappa poäng hemma mot Andorra i lördags. Klockan hann ticka upp till 89 minuter innan Ozan Tufan förlöste hemmapubliken i Istanbul. Nu höjs svårighetsgraden när färden bär av till Chisinau. Moldavien besegrade Andorra efter ex-bajaren Igor Armas balja, trots att de spelade med en man mindre i nästan halva fighten. Den som bara går på nationernas namn och tror att detta blir en enkel bortaseger är väldigt illa ute. Rätt melodi är att måla hela vägen och jobba in skrällen!

Match 7: Grimsby – Macclesfield | Speltips: 1X

Kupongens enda klubblagsmatch utspelar sig på brittisk mark och då handlar det om Ligacupen. Grimsby lirar till vardags i League Two där de samlat på sig elva pinnar efter sju spelade matcher. Macclesfield lirar i samma serie och har samlat på sig samma antal pinnar på lika många matcher. När lagen möttes den gångna säsongen slutade kamperna med varsin viktoria. Båda lagen kommer från varsin slätstruken insats i ligaspelet och en jämn inbördes strid är att vänta. Med halvgarderingen till vänster kan man sitta någorlunda lugn i båten.

Match 8: Irland – Bulgarien | Speltips: 1X2

Från Blundell Park till Aviva Stadium där det handlar om en träningslandskamp. Irland har gjort en fin insats i EM-kvalet där de gått obesegrade hittills. Bulgarien har haft det tuffare men svenska folket vet att man aldrig kan räkna bort dem. Blågult fick stryk av bulgarerna i VM-kvalet och det fick även Nederländerna. Det är längesedan dessa nationer mötte varandra men historiker tycker alltid det är spännande att kolla upp tidigare inbördes möten. Den som letar finner tre raka 1-1-kamper och detsamma är allt annat än omöjligt även denna gång. Finns kulor kvar i kassan ska hela säkerhetsbältet spännas fast!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: England

England gjorde ett suveränt VM-slutspel och Kosovo deltog inte ens i den turneringen, det säger det mesta om styrkeförhållandet. Med Kane och Sterling i storform har inte albanerna någonting att be för.

CHANSNINGEN: Moldavien

Den som såg Turkiets match mot Andorra lär inte spika turkarna. Bortamatchen mot Moldavien är ingen promenad i parken och här finns fina möjligheterna för en skräll.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.