Sju engelska dueller tar plats på tisdagens Topptips. Dessutom hittar ett Serie A-möte från Sardinien in på kupongen och där är förutsättningarna något annorlunda. Salford är kupongens bästa spik och när det kommer till skrällarna borde bland annat Lincoln ses med god chans att slå ur underläge. Let’s go!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Southampton – Brentford | Speltips: 1X2

Southampton och Brentford var båda i hetluften i helgens omgång i FA-cupen där bägge fick jobbet gjort. De sistnämnda fick dock en lite enklare resa mot National League-klubben Port Vale, medan hemmalaget vann på övertid mot Swansea. Avbräck finns det gott om då båda sidorna saknar åtminstone en handfull spelare, men då de flesta ordinarie pjäserna finns till förfogande påverkar det inte förutsättningarna inför denna fajt allt för mycket. The Saints är favoriter hemma på St. Mary’s och ska så vara, men Pontus Jansson och övriga gäster har visat att de inte bör underskattas genom en rad fina resultat denna säsong. Som 2-1-segern mot Aston Villa senast. Öppet minst sagt, fyll på med samtliga tecken.

 

Match 2: Cagliari – Bologna | Speltips: 1X

Cagliari tog en välbehövlig seger mot Sampdoria vilket bör ha gett ”Sardinerna” hopp om förnyat Serie A-kontrakt. Värdarna är alltjämt hårt drabbade av Corona, men det gäller även gästande Bologna som nyligen fick sin match mot Inter framskjuten då Mattias Svanberg och company tvingades sitta i karantän. Med rådande omständigheter i åtanke är det faktiskt oklart huruvida denna match kommer att spelas över huvudtaget. Men om den gör det det så kommer det troligen att bli jämnt hela vägen in på målsnöret. Då läget är mer ansträngt hos Sinisa Mihajlovic “Bologneser”, samt att de hemmahörande öborna trivs ypperligt på Sardegna arena, känns 1X som ett starkt lås.

 

Match 3: Reading – Fulham | Speltips: X2

Vi återvänder till England för att ta oss an ett möte i The Championship. Reading och Fulham ska göra upp om viktiga poäng och det är inte speciellt förvånande att de sistnämnda drar på sig favorit-kostymen. Aleksandar Mitrovic hoppade in när The Cottagers besegrade Bristol City i FA-cupen i helgen och de svartvita ser onekligen svårstoppade ut. För värdarna gick det betydligt tyngre då Danny Drinkwater och hans ”Kungligheter” slogs ut ur nyss nämnda turnering av National League-klubben Kidderminster. Ett praktfiasko för de blåvita såklart. Trolig tvåa, men då högersidan ser ut att bli hårt betrodd kan det vara klokt att gardera med krysset som har bra rensarpotential.

 

Match 4: Sunderland – Lincoln | Speltips: 1X2

League One är nästa anhalt och vi kastas rakt in i mötet mellan Sunderland och Lincoln. De hemmahörande Netflix-kändisarna jagar en plats i The Championship och är på god väg att lyckas med uppgiften då de, tillsammans med Rotherham, skapat sig en liten lucka ovanför trean Wycombe. Lincoln, som precis som Sunderland föll i playoffen till andradivisionen i fjol, upplever en betydligt tyngre period denna säsong. Mark Appletons mannar har radat upp förluster och tillhör den nedre regionen av tabellen. Kunnandet finns med det sagt där och värdarna har visat upp en låg lägstanivå historiskt. Inled från vänster, men med tanke på nuvarande streck måste den lågt betrodda tvåan med. Alla tecken.

 

Match 5: MK Dons – AFC Wimbledon | Speltips: 1

MK Dons gästas av AFC Wimbledon som slogs ut ur FA-cupen av National League-gänget Boreham Wood i helgen. En hård smäll för gästerna från London som dock imponerat i ligan den senaste tiden. Om vi bortser från 0-3-förlusten mot Oxford har Vinnie Jones gamla klubb tagit poäng i samtliga matcher sedan mitten av november. Värdarna från Milton Keynes slåss för en plats bland topp 6-lagen och skulle därmed må gott av en seger i hemmaborgen MK Stadium denna tisdag. Med besökarnas plattfall från i helgen färskt i minnet samt att The Dons, som hemmalaget kallas, är bättre på pappret känns ettan som en sund spik.

 
 

Match 6: Bolton – Wycombe | Speltips: X2

Bolton befinner sig ljusår ifrån den tiden då klubben befann sig i Premier League och drömmål gjordes av Johan Elmander. Wanderers slåss numera för sin existens i den engelska tredjedivisionen där de förlorat tre raka kamper. Endast ett mål framåt i dessa tre vittnar dessutom om en uddlös offensiv. Wycombe å andra sidan är på väg att göra comeback i The Championship och ståtar som vanligt med stridsvagnen Akinfenwa i de främre leden. Den storväxte anfallaren gjorde ett inhopp i 3-3-matchen mot Sunderland senast. Trots jämna odds känns gästerna som det hetare sällskapet och borde lösa minst en pinne. X2 är att betrakta som en helgardering.

 

Match 7: Mansfield – Swindon | Speltips: 1X2

Vi fortsätter resan ned i det engelska seriesystemet då League Two-klubbarna Mansfield och Swindon ska göra upp om viktiga poäng. Bägge sällskapen har en realistisk chans att spela om en plats i League One framåt våren och en eventuell vinnare i denna fajt kan koppla ett rejält grepp om en topp 7-placering. Lagen värderas som jämlikar på oddsmarknaden och allt talar för en nagelbitare. Knapp fördel för värdarna dock, främst med tanke på att de höll jämna steg med Middlesbrough i FA-cupen (2-3). Börja måla från vänster och fortsätt gärna tvärs över spelbrädet om stålar finns.

 

Match 8: Salford City – Tranmere | Speltips: 1

Salford City, som delvis ägs av legendarer som David Beckham och Paul Scholes, är en klubb med ambition att spela högre upp i seriesystemet. ”Lejonen” huserar dock i mitten av League Two och kan stöta på patrull när de ställs mot ligatvåan Tranmere. ”Tranorna” har sin bas i utkanten av Liverpool vilket innebär att det är lite av en derbystämpel på denna batalj då klubbarnas hemstäder ligger nära varandra geografiskt. Bägge kombattanterna har visat upp god form mot slutet då de båda har två raka segrar i ryggsäckarna. Trots Salfords blygsamma tabellplacering får de ändå förtroendet här. Kommer Brandon Thomas-Asante och hans kompanjoner upp i samma höga nivå som sist kan de mycket väl lyckas lägga de topptippade besökarna på rygg. Ettan singlas till läckert värde!

 

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Salford

Greater Manchester-klubben Salford siktar på att klättra i seriesystemet de kommande åren och kommer närmast från en fin insats mot Newport (2-0). Gästande ligatvåan Tranmere går inte säkra på Peninsula Stadium!

 

CHANSNINGEN: Lincoln

Både Sunderland och Lincoln föll i playoffet till The Championship i fjol. De förstnämnda har, tvärtemot bortalaget, hållit samma höga nivå denna säsong. Men The Imps, som gästerna kallas, ser ut att bli alldeles för lågt betrodda och är ett givet skräll-streck på kupongen. Alla tecken.

 

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se