Torsdagens Topptips är uppdukat med idel landskamper. Sju matcher från Nations League och en träningslandskamp står på programmet. Vi börjar såklart i Kaliningrad där Blågult ska ta sig an Ryssland. Kan Party-Jannes manskap störa den ryska björnen?

Match 1: Ryssland – Sverige | Speltips: 1X

Efter succén i Fotbolls-VM har Ryssland fortsatt att leverera på en hög nivå. Ryssarna lyckades ta tre poäng i den tuffa bortamatchen mot Turkiet i den första matchen i Nations League och i landskampen senast mot Tjeckien blev det en rysk triumf med 5-1 på hemmaplan. Sverige har å andra sidan åkt på en riktig baksmälla efter VM. Toivonen har tackat för sig men fundamentalt är att “Granen” är tillbaka i den blågula dressen igen. Albin Ekdal finns inte med i truppen på grund av att han nyligen blivit pappa, något som måste anses som ett ganska tungt avbräck. 1X spelas.

Match 2: Polen – Portugal | Speltips: 1X2

Polen gjorde ingen glad i VM i somras. Polackernas spelarmaterial är det dock inget fel på och i den första matchen i Nations League lyckades de rödvita lösa en poäng borta mot Italien. Starkt! Extra intressant att följa är om Krzysztof Piatek kan få ett större förtroende i landslaget nu. Nio mål efter sju matcher i Serie A från Genoa-anfallaren är onekligen en fruktansvärt starkt facit. Portugal är normalt sätt nivån bättre men utan Ronaldo i laget bör det här hållas vidöppet i Chorzów. Alla tecken!

Match 3: Israel – Skottland | Speltips: 1X2

Israel har gått kräftgång det senaste året och i den första matchen i Nations League torskade de blåvita borta mot Albanien med 0-1. Hemma i Haifa ska dock chanserna vara relativt goda att lösa en seger mot Skottland. Bortalaget vann hemma i Glasgow mot Albanien i premiären, men på resande fot är skottarna en mindre framgångsrik fotbollsnation. Dessutom får gästerna klara sig utan Ryan Fraser och Leigh Griffiths som lämnat återbud. Ettan ser ut att bli det mest spelvärda tecknet, men om stålarna räcker till så rekommenderas det att smaska på med alla tecken.

Match 4: Litauen – Rumänien | Speltips: X2

Baltlandet Litauen har förlorat de två inledande matcherna i turneringen, mot Montenegro och Serbien. Och sett till de fyra senaste landskamperna har de gulgröna torskat samtliga matcher utan att ens göra ett enda mål. Rumänien är en klart starkare fotbollsnation som gått riktigt bra under Cosmin Contra. Gästerna har kryssat de två inledande matcherna i turneringen och är faktiskt obesegrade i sex landskamper i följd. Rumänien må vara ett tyngre lag på hemmagräs men känslan är att X2 ska räcka gott och väl i Match 4!

Match 5: Montenegro – Serbien | Speltips: 1X2

Match 5 bjuder på ett Balkanderby mellan Montenegro och Serbien, faktum är att det är första gången någonsin lagen ställs mot varandra. Sett till spelarmaterialet så är det Serbien som har det mer slagkraftiga laget. Dock ska det här prestigefyllda derbyt anses som jämnare än vad streckningen antyder. Montenegro har inlett turneringen bra, med fyra inspelade poäng efter mötena mot Litauen och Rumänien. Den stora stjärnan Stevan Jovetic saknades i den senaste fajten mot Litauen men nu ska Monaco-spelaren vara åter i spel. Viktigt! Gå för skrällen och gardera friskt!

Match 6: Färöarna – Azerbajdzjan | Speltips: X2

Det blev förlust för Färöarna borta mot Kosovo i den första matchen i Nations League. Ögruppen har dock ett par fina landskamper i bagaget och hemma i Torshamn är Färöarna rätt svårslagna. Sett till de fyra senaste landskamperna på hemmagräs har hemmalaget tre vinster och en oavgjord. Jämför man Färöarnas trupp med Azerbajdzjans så ska bortalaget hållas något högre. Det finns gott om spelare i Champions League-laget Qarabag i Azerbajdzjan men i Torshamn känns krysset som det mest troliga utfallet, trots allt. Börja där och gardera sedan från höger.

Match 7: Kosovo – Malta | Speltips: 1

Kosovo tog en historisk triumf mot Färöarna i den första omgången. Sett till de sex senaste landskamperna har de mörkblå vunnit fem och kryssat en, men segern mot Färöarna var faktiskts Kosovos första seger någonsin i tävlingssammanhang. Mot Malta ska de mörkblå har toppchans på en ny seger, gästerna är nämligen en av Europas svagaste fotbollsnationer. Det är endast blåbärsnationerna San Marino och Gibraltar som rankas lägre än malteserna på Fifas Europaranking. Senaste gången Malta tog poäng på bortagräs i en tävlingsmatch var 2014. Den sviten lär knappast brytas här. Spik!

Match 8: Wales – Spanien | Speltips: 2

Vi avslutar i Cardiff där Wales välkomnar Spanien i den träningslandskamp. Spanjorerna har lagt in en till växel efter uttåget mot Ryssland i Fotbolls-VM. Under Luis Enrique har Spanien besegrat England på Wembley med 2-1 och VM-finalisten Kroatien på hemmagräs med hela 6-0 i Nations League. Onekligen starka papper. Nu väntar mindre kvalitativt motstånd i en träningsmatch, mot Ryan Giggs Wales. The Dragons är absolut ingen slagpåse men ett klasslag som Spanien ska definitivt hållas som stora favoriter här. Lägg därtill att Gareth Bale haft en del skadebekymmer nyligen och är ett osäkert kort under torsdagen. Spik-tvåa!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Kosovo

Kosovo kommer att vara rejält taggade för att ta sin andra raka triumf hemma i Pristina. Blåbärsnationen Malta räcker inte till i 90 minuter!

CHANSNINGEN: Montenegro

Det här prestigeladdade derbyt bör kunna gå åt vilket håll som helst i Podgorica. Med Jovetic tillbaka i spel lockar onekligen skrällen som kommer att rensa bort en hel del kuponger!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.