Fredagens Topptips bjuder på fem landskamper i EM-kvalet och kupongen går sedan vidare med två matcher från irländska serien. Avslutningsvis är det en drabbning i spanska Segunda som avrundar raden. Mot åtta rätt!

Lämna in kupongen här

Match 1: Tjeckien – England | Speltips: 2

Vi börjar på Eden Arena i Prag. Tjeckien har börjat kvalspelet på ett bra sätt i Grupp A och parkerar just nu på en andraplats i tabellen. Tjeckerna har vunnit tre av de fyra senaste drabbningarna och förlusten kom på bortagräs mot Kosovo (1-2). Gästande England har sett strålande ut hittills och har vunnit samtliga fyra matcher på ett övertygande sätt. Britterna har stått för imponerande 19 mål framåt och fronttrion med Harry Kane, Raheem Sterling och Jadon Sancho har stått för målskyttet vid 14 tillfällen. Värt att notera att det tidigare mötet mellan dessa lag i denna tävling slutade med 5-0 i Englands favör. Det är bara att spika av tvåan.

Match 2: Island – Frankrike | Speltips: X2

Resan går vidare till Reykjavik och Laugardalsvöllur med en drabbning i Grupp H. Island har sett skapliga ut i kvalet och parkerar på en tredjeplats för tillfället. Det ska dock sägas att förlusten senast mot Albanien (2-4) var en missräkning för vulkanön och det var inte vad hemmanationen behövde inför denna drabbning. Världsmästaren Frankrike har vunnit fem av sex matcher och förlusten kom mot Turkiet (1-2) som just nu leder denna grupp. Deschamps förfogar över en riktigt vass trupp i vanliga fall men det är ett stort manfall för fransmännen till denna tillställning. Utgå från tvåan, men den får absolut inte lämnas ensam.

Match 3:Turkiet – Albanien | Speltips: 1X

Det väntar en spännande tillställning på Sukru Saracoglu Stadium. Turkiet har överraskat rejält och leder denna grupp efter en strålande insats mot Frankrike som slutade med seger. Turkarna har bara förlorat en match i kvalspelet hittills och den kom mot Island (1-2). Dagens motståndare Albanien är inte av samma kaliber och har resultatraden 3-0-3 såhär långt i denna grupp. Albanerna stod dock för en skräll senast mot Island (4-2) och visade att bortanationen kan störa alla lag i detta kvalspel vid rätt dag. Utgå från ettan, men gardera tidigt.

Match 4: Montenegro – Bulgarien | Speltips: 1X2

Nästa anhalt på resan är på Podgorica City Stadium där det vankas ett bottenmöte i Grupp A. Montenegro lyckades få med sig två poäng på de tre första kvalmatcherna men efter det har hemmanationen två raka nederlag mot Tjeckien. Det ser inte bättre ut för gästande Bulgarien som står på samma poäng i tabellen och började med två pinnar på de första två drabbningarna. Efter det har bulgarerna förlorat tre tillställningar i följd i detta kval. Det senaste mötet mellan dessa landslag slutade 1-1 och det bör bli en jämn tillställning även denna gång. Alla tecken ska med för att vara på den säkra sidan i denna ovissa batalj.

Match 5: Andorra – Moldavien | Speltips: X2

Den sista matchen i EM-kvalet spelas på Estadi Nacional. Andorra har inte haft ett roligt kval och förlorat samtliga tillställningar och parkerar just nu sist i tabellen. Det ska dock sägas att de två senaste insatserna för “blåbärsnationen” har varit ett fall framåt vid förlusterna mot Frankrike (0-3) och Turkiet (0-1). Bortanationen Moldavien ser inte mycket bättre ut och har bara vunnit en drabbning och den kom mot just dagens motståndare med uddamålet på hemmagräs. Det kommer bli en jämn dust. X2 blir bra.

Match 6: Bohemians – Dundalk | Speltips: 2

Vi lämnar landslagsfotbollen bakom oss för en drabbning i irländska Premier Division. Serieledande Dundalk har 13 triumfer i följd och ser nästan ostoppbara ut i denna serie. Anmärkningsvärt är att gästerna har raden 26-5-2 i seriespelet och redan säkrat ligatiteln. Hemmalaget Bohemians ligger på en tredjeplats i tabellen och har bara vunnit två av de fem senaste tillställningarna. Intressant att notera är att det skiljer smått otroliga 30 poäng mellan lagen. Tvåan spikas och är spelvärd om den står sig under 55 procent.

Match 7: Cork City – U.C.D | Speltips: 1X2

Vi stannar kvar vid de brittiska öarna och beger oss till Turners Cross. Viktiga poäng i botten av Premier Division står på spel i detta möte. Cork City ligger på platsen ovanför kval. The Rebel Army är dessutom inne i en tung period för tillfället och har sex matcher i följd utan seger i seriespelet. Gästande U.C.D har det ännu tyngre och innehar jumbopositionen i tabellen. Bortalaget från Dublin kan ta sig upp på kvalplatsen för att stanna kvar i det irländska finrummet men då krävs det seger här. Huvudstadslaget har dock riktigt svag form och har inte gått segrande ur någon av de nio senaste ligamatcherna. Etta-kryss får bli utgången, men vid ett större system ska alla tecken med.

Match 8: Rayo Vallecano – Tenerife | Speltips: 1X2

Raden avslutas i Spanien med en batalj i Segunda på Estadio de Vallecas. Rayo spelade i La Liga förra säsongen och slutade på sista plats. Det nya äventyret i det näst finaste rummet i den spanska fotbollen har inte börjat bra för hemmalaget från Vallecano. Det vitröda laget har bara vunnit två av tio drabbningar hittills i seriespelet och har fem raka kryss med sig in till denna match. Bortalaget Tenerife har bara vunnit en av de tre senaste tillställningarna och anmärkningsvärt är att gästerna från Kanarieöarna har tagit sju av sina elva poäng på resande fot. Ta med alla tecken och hoppas på bortaskrällen!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: England

England har vunnit samtliga matcher i EM-kvalet så här långt och ser riktigt bra ut. Southgates gängs anfallsspel övertygar och engelsmännen har gjort hela 19 mål framåt på fyra drabbningar. Tjeckien ska inte ha mycket att hämta mot en betydligt starkare motståndare. Tvåan är radens säkraste spik!

CHANSNINGEN: Tenerife

Tenerife har haft en tuff säsongsinledningen men gästerna från Kanarieöarna är bättre på bortagräs än på hemmaplan och ska ha goda chanser att få med sig en trepoängare mot ett Rayo Vallecano som har fem raka matcher utan seger. Satsa på skrälltvåan för att rensa kupongen!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se