Fredagens upplaga av Topptipset innehåller spel i fem olika länder. Sverige täcker halva kupongen med rafflande Superettan där ett toppmöte går av stapeln på Grimsta. I vårt södra grannland jagar vi kupongrens. Mot åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Watford – Middlesbrough | Speltips: 1

Premiärspel i engelska The Championship står på agendan när Vicarage Road är första anhalt. Middlesbrough hade en tuff fjolårssäsong där man endast hade fem pinnar ner till degradering. The Smoggies har en mustig premiär framför sig mot ett lag från ovanvåningen. Watford tillhör favoriterna i näst högsta serien efter att man fått behålla stora delar av stommen från Premier League. Lånet av Brightons brunkare Glenn Murray lär också göra nytta hos The Hornets. Etta.

Match 2: Bordeaux – Lyon | Speltips: X2

Två matcher har Bordeaux avverkat i Ligue 1 denna färska säsong. Hemmakrysset mot Nantes följdes upp med bortasegern mot Angers. Nu väntar mustigare motstånd för vinbryggarna i form av CL-semifinalisterna. Lyon har hunnit med en match i det franska finrummet och det var en maktdemonstration från Memphis Depay. Holländaren svarade för ett hattrick när Les Gones segrade med 4-1 mot Dijon. Depay och hans vänner har segrat på Matmut Atlantique de senaste två säsongerna och bär med rätta favoritkepsen även denna fredag. Med risk för hård åtgång backas tvåan upp med stödkrysset!

Match 3: Akropolis – Öster | Speltips: 1X2

Blågul boll tar vid på Grimsta IP med ett toppmöte i Superettan. Akropolis är en nykomling som inte ber om ursäkt för sig. De grekinfluerade stockholmarna ligger fyra efter 16 omgångar. På lika många poäng som Akropolis återfinns Öster med likvärdig målskillnad. Smålänningarna har sagolik form med fyra raka triumfer, 2-1 borta mot Sundsvall senast var en fjäder i hatten på Denis Velic. Alla tecken måste med här.

Match 4: Dalkurd – Umeå FC | Speltips: 1X

Tabellgrannar möts även på Studenternas IP i Uppsala. Umeå FC återfinns på negativ kvalplats efter att ha snittat en pinne per runda. Fyra poäng från dubbelmötet med Brage finns färskast i norrlänningarnas minne, starka papper. Dalkurd ligger snäppet före gästerna efter att ha imponerat stort på eget gräs. Fyra kryss och en seger mot Västerås är facit sista fem med Dalkurd som värdlag. När dessa klubbar möttes i Norrland i augusti vann upplänningarna med 2-1. 1X är ett lås!

Match 5: Trelleborg – Brage | Speltips: 1X

Ännu en förväntat jättejämn match i Superettan går av stapeln på klassiska Vångavallen. Trelleborg har endast förlorat en hemmamatch sett till de senaste sju bataljerna i Skåne, det var när tabelltrean Jönköping kom på besök. Brage är kraftigt försämrade jämfört med fjolåret och kommer inte ha något att göra med de åtråvärda platserna. Närmast kommer masarna från två slätstrukna prestationer mot nykomlingen från Umeå. Om inte ettan överstreckas är den en sund spik.

Match 6: Örgryte – Ljungskile | Speltips: 1X2

Västkustderby är att vänta på Gamla Ullevi mellan två klassiska klubbar. Ljungskile SK är en nykomling med höga ambitioner. Efter fint spel med motstuds fick äntligen de grönvita lön för mödan senast. 2-1 mot Akropolis var en stark skalp signerad Jesper Westermarks ackuratess. Örgryte är ett mittenlag som blandat och gett. 6-4-6 är en resultatrad det göteborgska sällskapet är föga nöjd med. 2-0-triumfen senast mot Norrby smakade mumma men är ser värdarna ut att övervärderas duktigt. 1X som utgång men helst även rensartvåan!

Match 7: Sönderjyske – Midtjylland | Speltips: 1X2

På tal om överstreckningar kommer vi osökt till vårt södra grannland. Midtjylland är regerande danska mästare efter en suverän säsong men att segra på Sydbank Park är lättare sagt än gjort. Sönderjyske är ett sylvasst värdlag som inte torskat i Haderslev på snart ett års tid. Senaste sex motsvarande möten bär facit 3-1-2. Här måste alla tecken förbrukas i hopp om ettan eller krysset som rensar ljuvligt.

Match 8: Rizespor – Fenerbahce | Speltips: 2

Turkiets finaste fotbollsrum avrundar fredagen i Rize. Fenerbahce kommer från en mellansäsong men slutade ändå 18 poäng ovanför Rizespor, det säger en del om klasskillnaden som är att vänta i denna premiär. Sista matchen innan Süper Lig stängde portarna var Fenerbahces 3-1-triumf mot just Rizespor. Turkiske landslagsmannen Ozan Tufan såg stark ut i Nations League och har pangchans att återupprepa bedriften från i somras då han satte spiken i Rizespors kista. Spiktvåan fullbordar full pott!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Fenerbahce

Sex av de senaste sju inbördes har slutat med viktoria för Fener. Efter Rizespors risiga försäsong tyder noll och ingenting på bot och bättring.

CHANSNINGEN: Sönderjyske

Nio raka tävlingsmatcher på eget gräs utan något nederlag. Inte ens regerande mästarna ska känna sig säkra när de kommer till denna mustiga premiärmatta!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se