Nations League rullar vidare under fredagen och Topptipset bjuder på sju fajter från den nya landslagsturneringen. Kupongen toppas av mötet mellan Kroatien och England, som blir en repris på den ena semifinalen i Fotbolls-VM. Kan The Three Lions revanschera sig i Rijeka? Det ska även tippas en fajt från Segunda División där Deportivo La Coruna ska ha ypperliga chanser att lösa tre poäng hemma mot Elche!

Match 1: Kroatien – England | Speltips: 1X2

VM-finalisterna Kroatien har åkt på en rejäl baksmälla efter festen i Ryssland. Spanien tog verkligen ner kroaterna på jorden igen efter att Luis Enriques manskap kört över Kroatien med hela 6-0 i den första omgången av Nations League. England fick också stryk av spanjorerna i den första omgången hemma på Wembley, men den bataljen var betydligt jämnare och engelsmännen hade inte alls varit oförtjänta av en poäng. Gareth Southgate har tagit ut flera nya spelare inför den här samlingen, bland annat Leicesters James Maddison som tagit Premier League med storm. Den här matchen kommer att spelas inför tomma läktare vilket lär minska vikten av Kroatiens hemmaplansfördel. Alla tecken föredras!

Match 2: Belgien – Schweiz | Speltips: 1X

Schweiz ska ta sig an en riktigt svår uppgift i Bryssel den här fredagen. Bronsmedaljörerna från i somras har 9-0 i målskillnad efter de två spelade bortamatcherna mot Skottland och Island efter Fotbolls-VM. Hazard ser glödhet ut i såväl klubblaget som landslaget och The Red Devils bör ha relativt goda chanser att lösa ett par poäng framför hemmafansen den här aftonen. Gästande Schweiz fick se sig besegrade av Sverige som ni alla säkert kommer ihåg i åttondelen i VM. Spelarmaterial i Vladimir Petkovics trupp är dock namnstarkt och 6-0 segern mot Island i den första omgången av Nations League var minst sagt övertygande. 1X spelas.

Match 3: Österrike – Nordirland | Speltips: 1X

Österrike fick stryk i Balkan mot Bosnien i den första omgången. Under Franco Foda har dock alplandet överlag gått ruggigt starkt efter VM-kvalet och med en formtoppad Marko Arnautovic i truppen ska hemmalaget gälla som favorit. Michael O’Neill har inte samma kvavlité som diton i sitt spelarmaterial och dessutom är Nordirland generellt sett ett mycket bättre hemma- kontra bortalag. Inställningen är det dock aldrig fel på hos de grönvita och om dagen är rätt kan nog gästerna kunna kriga med sig en pinne Wien. Ettan garderas med krysset även här.

Match 4: Estland – Finland | Speltips: 1X2

I Tallinn går ett litet derby av stapeln då Finland gästar Estland. Hemmalaget har en pålitlig defensiv. Baltikumnationen har dock torskat de två inledande matcherna med 0-1 i turneringen, mot Grekland och senast mot just Finland. Nu när matchen spelas i Tallinn bör ett försvarsskickligt hemmalag ha rätt god poängchans. De blåvita finnarna har förvisso gått starkt under 2018 och dessutom är anfallsstjärnan Teemu Pukki en liten edge i den här fajten. Men räkna med en målsnål historia i Estland där ingenting ska uteslutas. 1-0, 0-0, 0-1? Utgå från höger men smaska på med alla tecken om du har råd!

Match 5: Grekland – Ungern | Speltips: 1X

Över till Olympiastadion i Aten där Grekland välkomnar Ungern i den tredje omgången. Grekerna vann den första fajten borta mot Estland men senast åkte de blåvita på däng med 1-2 mot Ungern i Budapest. Det var dock Grekland som hade större delen av spelet i Budapest och nu när “returen” spelas på Olympiastadion i Aten bör hemmalaget kunna revanschera sig. Ungern har inte riktigt samma spets i sin trupp och innan segern mot Grekland hade bortalaget fem landskamper i följd utan seger. I match 5 ska det streckas från vänster och med tanke på att Ungern lär vara rätt nöjda med ett kryss i Aten är känslan att 1X ska räcka.

Match 6: Moldavien – San Marino | Speltips: 1

I Nations League D skruvas nivån på lagen ner ett par snäpp men det behöver inte nödvändigtvis betyda att matcherna blir mer svårtippade. Moldavien vinner sällan fotbollsmatcher, men senast ordnade hemmalaget ett oavgjort resultat hemma mot Vitryssland vilket måste anses som ett ganska bra resultat. Nu när Europa lägst rankade nation kommer på besök, San Marino, ska moldaverna ha riktigt fina möjligheter att inkassera en seger. De ljusblå har torskat 23 landskamper i följd. Senaste gången San Marino bärgade en poäng var i en hemmamatch som slutade 0-0 mot Estland. Noterbart är att senaste gången Moldavien vann en landskamp var just borta mot mikrostaten San Marino. Bank-etta!

Match 7: Vitryssland – Luxemburg | Speltips: 1X2

Luxemburg kan inte längre räknas som någon blåbärsnation. Gästerna toppar gruppen med 7-0 i målskillnad efter matcherna mot Moldavien och San Marino, och sett till de sju landskamperna efter VM-kvalet har Luxemburg vunnit fem, spelat en oavgjord och torskat en. Vitryssland är rätt svåra att tas med i Minsk men bortalaget ska definitivt ha stora möjligheter att få med sig något från den vitryska huvudstaden. När dessa två lag möttes i VM-kvalet tog Luxemburg fyra av sex möjliga poäng mot Vitryssland. Gå för skrällen och måla på med alla tecken!

Match 8: Deportivo – Elche | Speltips: 1

Vi avslutar i Spanien och Segunda División där Deportivo La Coruna välkomnar Elche på Estadio Riazor. Deportivo, som degraderades från La Liga i fjol, har ett slagkraftigt lag för den här nivån. Nyförvärvet Quique ligger i delad skytteligatopp med sina sex fullträffar efter att ha medverkat i sex fajter i ligaspelet. Senast spelade La Coruna lika på ett i toppmatchen mot Malaga, dessförinnan hade hemmalaget två raka triumfer. Elche är nykomlingar i Segundan, således skilde det två divisioner mellan dessa klubbar förra säsongen. Gästerna återfinns redan i bottenskiktet av tabellen och på Estadio Riazor kommer Elche att få det riktigt svårt att ta några poäng. Etta!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20.44

KUPONGENS SÄKRA: Moldavien

Moldavien är långt ifrån någon stark fotbollsnation, men när urusla San Marino står för motståndet så är samtliga europeiska nationer favoriter. Bank!

CHANSNINGEN: Luxemburg

Luxemburg toppar gruppen och hemmanationen har levererat en hel del fina resultat det senaste året. Dessutom trivdes Luxemburg bevisligen bra mot Vitryssland i VM-kvalet. Upplagt för skräll i Minsk!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.