Torsdagens Topptips är en härlig mix av landslagsfotboll där blodigt allvar gäller i såväl Europa som Sydamerika och inte minst i Afrika. Två träningsmatcher mellan England och Irland samt Wales mot USA får också plats. Mot fullträffen!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Serbien – Skottland | Speltips: 1

Vi kastar oss rakt in i den rykande playoff-striden mot EM. Serbien imponerade enorm mycket när de lade Norge på rygg i semin och värst av alla var Sergej Milinkovic-Savic. Mittfältaren byttes in i halvtid och när domaren blåste av matchen hade Lazios guldklimp smällt in två baljor varav ett var en riktig delikatess. Lita på att han tar en startplats nu när Skottland kommer på besök. Kiltarna har å sin sida inte alls imponerat spelmässigt och lär få det tufft i Belgrad. Till trevlig procent kan ettan gott lämnas ensam.

Match 2: Nordirland – Slovakien | Speltips: 1X

Nordirland imponerade i Bosnien med en helgjuten försvarsinsats. Anförda av hövdingen Jonny Evans stred Norn Iron tappert och höll Anel Ahmedhodzic och company stången över 120 minuter för att sedan avancera via straffar. Samma visa gällde för Slovakien när de i sin tur slog ut Irland. Här skulle det inte förvåna det minsta om vi får se ett ställningskrig från början till slut och därför är krysset ett sunt utgångstecken. För extra säkerhetsbälte plockas ettan med.

Match 3: Ungern – Island | Speltips: X2

Erik Hamrén har tagit över det isländska rodret efter fader Larsur och scarf-kramaren kan här även han bli historisk om han leder Vulkanerna till deras tredje raka mästerskap. Vid den förra samlingen hade Hamrén flera tunga tapp på listan, men här är besökarna så gott som ordinarie. Ungern är på uppgång och i semifinalen betvingade värdarna Bulgarien med 3-1 på bortagräs. Det ska dock sägas att bulgarerna är usla nuförtiden och den här fajten kommer att bli flera resor tuffare. I en på förhand helt jämn kamp lockar lillvärdet till höger allra mest.

Match 4: England – Irland | Speltips: 1X2

Två träningsmatcher härnäst där derbyt mellan England och Irland är först ut. Då denna dust bara är av akademisk betydelse lär Gareth Southgate ge chansen åt mindre beprövade namn, såsom Bellingham, Saka och Calvert-Lewin, ett faktum som talar för de grönklädda irländarna. Att få chansen att knäppa storebror på näsan händer inte varje landslagssamling och lita på att gästerna kommer att göra allt för att få med sig ett bra resultat härifrån. Ettan streckas alldeles för högt och övriga tecken plockas med ögonaböj.

Match 5: Wales – USA | Speltips: 1X2

Vi hinner med lite lek till innan det bär av mot allvaret i Sydamerika och Afrika. Ryan Giggs är i blåsväder på det privata planet och förbundskaptenen kommer här inte leda sitt Wales från sidan. Robert Page, assisterande förbundskapten, tar istället över och han får klara sig utan skadade Aaron Ramsey. Det är ett tungt tapp och även om Gareth Bale finns med lär det här bli en tuff kamp för walesarna. USA har flera klasspelare i truppen och en sådan som Giovanni Reyna ska bli ruskigt spännande att skåda. Alla tecken på större system.

Match 6: Bolivia – Ecuador | Speltips: X2

Vidare till Sydamerika där två höghöjdslag drabbar samman i La Paz. Den tunna luften brukar vara en enorm fördel för Bolivia i den egna borgen, men då även Ecuador är vana vid samma förutsättningar försvinner den faktorn. Gästerna är i grunden också ett bättre lag än värdarna och ska här ses med god chans att hänga på toppen. Enner Valencia är en beprövad målspottare på topp och han kan mycket väl bli tungan på vågen här. X2 är ett stabilt lås.

Match 7: Argentina – Paraguay | Speltips: 1X2

Argentina toppar gruppen tillsammans med Brasilien efter två raka segrar. Det ska dock sägas att spelet hackat en del och fullpoängarna har långt ifrån varit några kassaskåpssäkra sådana. Messi avgjorde på straff mot Ecuador och senast mot Bolivia slog inte Correa in 2-1 förrän tio minuter återstod. Nu kommer Paraguay på besök och återigen blir de blåvita enorma favoriter. Gästerna har dock inte torskat på tre raka fajter mot Argentina och här lockar rensarsidan till höger extremt mycket. Måla på!

Match 8: Gabon – Gambia | Speltips: 1

Kalaset avslutas i Libreville där Gabon välkomnar Gambia i en gruppfinal. Vinnaren här tar ett stort steg mot gruppseger och klar fördel ska ges värdarna då de har en betydligt starkare trupp på pappret. Ecuele Manga, Lemina och framför allt Aubameyang håller alla hög nivå och skulle den sistnämnda fälla avgörandet lär inte särskilt många förvånade miner synas. Gambia litar mycket till Musa Barrow, men det hjälper föga. Ettan singlas.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Serbien

Serbien har ett starkt landslag till förfogande och spelare för spelare är det inget snack om att truppen håller högre nivå än skottarnas dito. Till förmånlig procent lämnas ettan allena.

CHANSNINGEN: Irland

Träningsmatcher brukar sällan motivera de allra bästa nationerna och här blir dessutom ett svajigt England rejält överstreckade. Gardera för att Irland knäpper storebror på näsan.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se