Det är fullt fokus på Dam-VM på onsdagens Topptips som sträcker sig ända till söndagen då Sverige ställs mot Thailand. Ett typ av motstånd som Blågult definitivt bör kunna utmanövrera. Kupongen innehåller en hel del streckvärda favoriter. Därför är ett mindre system och en högre radinsats att föredra. Mot åtta rätt!

Läs vårt Topptips & rygga direkt

[topptipset]

Välj vårt experttips eller fyll i din egna tipsrad och klicka på Betala, så skickas du direkt till Topptipset hos Svenska Spel där du betalar din ifyllda rad.

Match 1: Sverige – Thailand | Speltips: 1

Ett liknande motstånd som i tisdags väntar för Sveriges damer. Med spelare som Caroline Seger, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson och Nilla Fischer bland annat råder det inga tvivel kring att det finns en hel del kvalité i Peter Gerhardssons trupp. Även rutin. Thailand rankas som nummer 34 i världen och asiaterna håller inte alls samma grundklass som de svenska damerna. Här lär det bli spel mot ett mål under i stort sett hela matchen och visst ska Sverige kunna vinna det här komfortabelt. Given etta!

Match 2: Frankrike – Norge | Speltips: 1X

På den franska rivieran kommer värdnationen Frankrike till spel. Les Bleues krossade Sydkorea i öppningsmatchen med 4-0 på Parc des Princes där den majestätiska mittbacken Wendie Renard knoppade in två hörnor. Frankrike har ett världslag på pappret och värdnationen ska absolut ses som en stark guldkandidat i turneringen. Mot Norge lär det bli tuffare än mot Sydkorea, men även här ska hemmagänget gälla som klara favoriter. Norskorna har i grunden inte samma kunnande, i synnerhet med tanke på att Ada Hegerberg har valt att tacka nej till landslaget. Trolig hemmatriumf i Nice.

Match 3: Australien – Brasilien | Speltips: 1X2

Ante Milicic Australien åkte på en något oväntad förlust i den första omgången mot Italien där Barbara Bonansea nickade in 2-1 för Le Azzurre på stopptid. Det betyder att världssexan tvingas spela med kniven mot strupen mot Brasilien. Australien var dock det bättre laget mot Italien och trots förlusten ska Milicic damer gälla som knappa favoriter mot Seleção. Brasilien vann öppningsmatchen mot Jamaica med 3-0, detta trots att frontfiguren Marta saknades på grund av en skada. Dessförinnan hade Brasilien torskat nio raka landskamper. Utgångsetta men här är det inte fel att helgardera.

Match 4: Sydafrika – Kina | Speltips: 1X2

Sydafrika är en ganska blek fotbollsnation på damsidan som inte vunnit någon landskamp under 2019. Men afrikanerna stod upp ganska bra i öppningsmatchen mot Spanien där det blev förlust med 1-3. Sydafrika ledde faktiskt den matchen länge och Spanien hade verkligen hade marginalerna och domsluten på deras sida. Nothando Vilakazi är avstängd här. Kina ska vara ett mer komplett lag. Asiaterna rankas 33 placeringar högre än Sydafrika på världsrankingen och faktum är att Kina inte alls hade varit oförtjänta av poäng i öppningsmatchen mot stornationen Tyskland. Börja med tvåan.

Match 5: Japan – Skottland | Speltips: 1X2

Japan är regerande mästare i Asien och japanskorna har även en VM-titel från 2011 på meritlistan. Asiaterna har dock fått en knackig inledning på det här VM-slutspelet. Japan fick bara 0-0 mot Argentina i den första omgången vilket var en grov missräkning. Asako Takakuras gäng hade svårt att skapa målchanser mot ett lågt stående Argentina och nu när Skottland står för motståndet lär det bli en liknande matchbild. Brittiskorna väger något tyngre och även fast Japan i grunden är ett bättre lag måste japanskorna se upp för fasta situationer där de kan bli sårade. In med alla tecken!

Match 6: England – Argentina | Speltips: 1

Världstrean England är en av huvudfavoriterna i turneringen och brittiskorna inledde VM-slutspelet på bästa sätt genom att ta tre poäng mot Skottland. Det blev dock “bara” 2-1 i den matchen där Man City-stjärnan Nikita Parris och Birmingham-anfallaren Ellen White nätade. Nu när Argentina står för motståndet bör detta bara kunna sluta på ett sätt. De blåvita har aldrig vunnit någon VM-match och när ett stjärnspäckat England står för motståndet lär inte den trenden brytas. Bombetta!

Match 7: Nederländerna – Kamerun | Speltips: 1X

De regerande Europamästarna från 2017, Nederländerna alltså, är en liten outsider i VM där spelare som Sherida Spitse, Shanice van de Sanden och Barca-stjärnan Lieke Martens sticker ut. Afrika håller normalt sett rätt låg kvalité på damsidan och visst måste Kamerun överträffa sig själva för att få med sig något i mötet mot de orangea på Allianz Riviera. Ticker ettan upp mot 85 procent är det dock inte fel att gardera ettan med det lågt streckade krysset.

Match 8: Kanada – Nya Zeeland | Speltips: 1X

Världsfemman Kanada vann öppningsmatchen mot Kamerun, men det var “bara” med 1-0 där Kadeisha Buchanan gjorde matchens enda mål. Det ska dock sägas att Kanadas främsta styrkor sitter i defensiven. Faktum är att de rödklädda endast släppt in ett mål i de nio senaste landskamperna. Nya Zeeland är en ganska svår nöt att knäcka och även fast världsfemman givetvis ska ses som stora favoriter känns inte 0-0 som ett allt för långsökt resultat. Det vore dock dumt att utgå från något annat än ettan med tanke på att den är både trolig och streckvärd.  

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:59

KUPONGENS SÄKRA: Sverige

Klasspelare som Seger, Asllani och Jakobsson lär kunna öppna upp och såra ett blekt Thailand. Ettan sitter alla dagar i veckan!

CHANSNINGEN: Skottland

Skottland stod upp riktigt bra i den andra halvleken mot England medan Japan inte alls imponerade i premiären mot Argentina. Steppar inte asiaterna upp här kan mycket väl brittiskorna skrälla!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.