Återigen delar Norge och Sverige på ansvaret att förse tipparna med åtta kamper. Hemmastarka Kalmar, pigga HBK och en rad charmiga lag från den norska andradivision ger en massa att bita när hungern efter full pott gör sig påmind. Marschera mot alla rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Kalmar – Häcken | Speltips: 1X

Med Henrik Rydström som tränare har KFF blivit ett klart med stabilt lag jämfört med 2020, och så bra har Mr Kalmars ledarskap varit att smålänningarna är uppe och nosar på topplaceringarna. 1-1 mot Varberg var en liten missräkning, men på Guldfågeln har bara Hammarby lyckats göra mål av de gästande lagen så här långt. Häcken, utan avstängde Leo Bengtsson, har fått en liten vändning i och med sin nye tränare Per Mathias Høgmo, men att skrämma bort bortaspöket, och det dessutom på naturgräs blir för svårt även med Alexander Jeremejeff tillbaka i elvan. Mest fokus runt ettan i Småland.

Match 2: Halmstad – Djurgården | Speltips: 1X2

Örjans Valls publik är synnerligen nöjd med vad HBK presterat så här långt. Hallänningarna har under våren vuxit sig allt starkare i takt med att Marcus Antonsson rakar in allt fler bollar. DIF har dippat alltmer på bortaplan under säsongen där vi bland annat minns förlusten mot Degerfors. Skrällen är inte omöjlig i Halland, så måla brett direkt vid Nissan!

Match 3: KFUM Oslo – Start | Speltips: X2

Norsk huvudstad och andradivisions-fotboll. Starts form kan knappast beskrivas som god, men på bortamattorna plockar de gulsvarta fram något extra. Martin Ramsland och Eirik Schultze är habila spelare som hotar försvaren när spelet stämmer. KFUM är inte lätta att tampas med i Ekeberg, men Kåffa har problem med att täta bakåt; inte sedan maj har värdarna sluppit baklängesmål, och den dalande formkurvan bekräftades mot Fredrikstad när ledningen kastades bort inom loppet av sju minuter. X2 är värdemässigt intelligent på KFUM Arena.

Match 4: Bryne – Sogndal | Speltips: X2

Nykomlingen Bryne har varit seriens utropstecken, men mot Raufoss plockades Jærens superlag ned på jorden; 1-4 var säsongens största nederlag och nu har värdarna inte överraskningsmomentet kvar. Knappa förluster och en storseger gör att Sogndal inte alls ska räknas bort när det vankas resor. Kristoffer Hoven har med sina fem kassar gett de vitsvarta hopp om att på sikt kunna slå sig in i uppflyttningsfajten. Den färden får en skjuts när besökarna tar minst en pinne på Bryne Stadion!

Match 5: Grorud – Aalesund | Speltips: 1X2

I Oslo-kvarteret Grorud finns en bra grogrund för att de blågula besökarna ska kunna fixa en fin knall. Oscar Aga gör skäl för sitt namn och ser med sina återkommande mål (nio så här långt) till att motståndarna ofta får stryk. 0-0 mot Sandnes tog död på Ålesunds fina svit på tre matcher med full pott. Endast den svenske backen David Fällman kan vara nöjd med det, och nu ska alltså Tangotrøyene spela en klurig match som har alla ingredienser för att se David slå Goliat. Samtliga tecken för att få med ettan som streckas i mumsiga 15 procent!

Match 6: Rausfoss – Fredrikstad | Speltips: 2

En bedrövlig sommar fick äntligen ett slut när mittfältsduon Nicolay Solberg/Thomas Drage vände på steken mot KFUM. Den sistnämnde av de två är seriens kanske bästa mittfältare efter att hittat nätet hela sju gånger på tio kamper. Raufoss är riktigt bra på hemmaplan, och det i synnerhet mot lagen som tillhör toppen. Helt fläckfritt är det dock inte då keepern Ole Kristian Lauvli släpper in bollar till höger och vänster i ett Raufoss som har seriens näst mest ihåliga försvar. Inte fel att gå på en minichansning i form en understreckad spiktvåa.

Match 7: Strömmen – Stjörndals-Blink | Speltips: 1X2

Målsnålast i serien är Strömmen, och även om det gett hyfsade resultat kan detta inte pågå i all evighet då poängen är svettiga och dränerande då avgöranden tenderat att komma sent. De senaste tio åren har Stjördals-Blink stegvis klättrat i seriesystemet för att 2019 nå andradivsionen. Även om starten varit tung för Thomas Dents mannar har vinden börjat vända. Med två segrar och en knapp förlust på tre omgångar kan gästerna gå rakryggade in på Strömmen Stadion. Värdet ligger till höger, och där börjar vi.

Match 8: Jerv – Ull/Kisa | Speltips: 1

Jerv, som är obesegrade på hemmaplan, blir den sista kamp som vi hinner kika på där ettan lyser klarast. Willis Furtado är värdarnas bärande balk i offensiven med sina tre mål och höga fart på kanten. Yttern har även kämpat ihop till en landslagsplats för sitt Kap Verde vilket är ett kvitto på hans kvaliteter. Gästerna är inne i sin andra formdipp för säsongen, och här kommer inte de gulgröna att hämta särskilt mycket. Stensäker etta på Levemyr!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Jerv

Gunget, tätkänningen, hemmabanan; inte mycket talar emot Jervs chanser att knäcka gästerna som varken imponerar nu, eller har gjort det under större delen av säsongen. Tre flotte norske hjemmepinner!

CHANSNINGEN: Halmstad

Vikten av det hemvävda har inte underskattats av HBK. Fler hallänningar, med Mikael Boman och Marcus Antonsson som bästa exempel, har gett Halmstad såväl hjärta som rutin. DIF är lite för bräckliga bakåt med följden att bortaresorna blivit allt tyngre. Kalldusch att vänta på Örjans Vall för Blåränderna!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se