Landskamper från Europa och Sydamerika utgör detta smaskiga Topptips. För nattugglan så finns det högkvalitativ fotboll att skåda från klockan 22.00 och hela natten fram till morgonkvisten, då kupongens undre halva ska jobbas in. Det råder ingen tvekan att det kommer att bjudas på fotbollsgodis när några av världens bästa spelare äntrar planerna iförda sina landslagsdräkter på de olika kontinenterna. I samband med att fotbollen avnjuts så ska självklart även åtta rätt jobbas in!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Tyskland – Schweiz | Speltips: 1X

Tyskarna var på turné i Ukraina i helgen och mötte Andriy Shevchenkos skadeskjutna mannar, som hade en hel drös med avbräck på grund av både coronasmitta och skador. Världsstjärnorna gjorde det som förväntades av dem och satte sig på planet hem med tre nya poäng i bagaget. Även om resultatraden inte skvallrade om någon överkörning så säger statistiken annat, då tyskarna fullständigt bombade sönder de gulblåa med skott på mål (hela 13 stycken blev det). Leon Goretzka gjorde sitt femte mål på fyra matcher och det är inte omöjligt att det blir minst en kasse till när ett blekt Schweiz, som förlorade med 0-1 mot spelskickliga Spanien i sin senaste match, kommer på besök. Kapacitet går trots allt att finna hos gästerna, med skickliga spelare som Xhaka och Shaqiri i truppen. De rödklädda gästerna går inte att räkna bort helt och hållet. Ettan inleder, men rensarkrysset måste med.

Match 2: Ukraina – Spanien | Speltips: 1X2

Ukraina får som sagt får kämpa i rejäl motvind för tillfället. Trots stor underlägsenhet var värdarna knappast uträknade mot “Den tyska maskinen” och jag gissar att besvikelsen efter matchen inte var allt för stor, då värdarna trots allt stod pall under större delen av matchen när tyskarna fullkomligt öste på. Här kommer nästa stora prövning när en hel drös med världsstjärnor landar på ukrainsk mark. Alexander Isaks lekkompis i Real Sociedad, Mikel Oyarzabal, stod för spanjorernas enda mål i bortasegern mot Schweiz, och inför denna drabbning kliver bortalaget in som gigantiska favoriter. Kan Shevchenko återigen gjuta mod i sitt manskap? Det är bara att hoppas att så är fallet, för när gästerna streckas upp till skyarna, ja då måste helgarderingen in. Både en och tre poäng för hemmalaget skulle innebära att majoriteten av övriga topptipskuponger ute i landet är utkonkurrerade. Monsterskrällen jobbas in!

Match 3: Montenegro – Luxemburg | Speltips: 1

Fina Montenegro med Norrköpings Sead Hakšabanović som en del av det offensiva navet gästas denna afton av lilleputtlandet Luxemburg. Det skall dock sägas att Luxemburg har tagit sig till en ny nivå i den här typen av internationellt spel under de senaste åren, och när gästernas trupp genomskådas så finner vi spelare som huserar ute i några utav de mest respekterade högstaligorna runt om i Europa. Dubbla “strutar” av Waasland-Beveren-spelaren Daniel Sinani räckte för att gästerna skulle bärga tre komfortabla poäng i senaste mötet med Cypern, och faktum är att Luxemburg ligger tvåa i C-gruppen av Nations League bakom just kvällens motståndare Montenegro efter två vinster på tre spelade matcher. Just tabellplaceringen och senaste tidens fina resultat leder dock till att svenska folket skapat en övertro till bortalagets förmåga och strösslar på med fler tecken än vad som behövs här. Till nuvarande streck är värdarna en både vettig och trolig spik.

Match 4: Bolivia – Argentina | Speltips: 2

“Endast” en 1-0-seger för Leo Messis gäng i den senaste matchen borta mot Ecuador. Detta trots spelmässigt övertag. Ecuador lyckades till exempel inte med att få iväg ett enda skott på mål. För protokollet ska det dock sägas att de blåvita inte imponerade särskilt mycket heller i vad som blev en ljummen tillställning. Kvällens värdar Bolivia stod på planen och tittade på när världsstjärnorna i Brasilien använde dem som slagpåse i sin senaste match. Dubbla mål av “Bobby” Firmino när siffrorna till slut skrevs till förkrossande 0-5. Inget gott självförtroende hos César Ferías mannar just nu med andra ord. Nya tag här, men knappast en lättare uppgift att vänta, när nya världsstjärnor står på andra sidan. Messi och kompani hade förvisso ingen rolig afton senast de besökte grannlandet, då det slutade med boliviansk 2-0-vinst. Här blir det andra bullar. Argentina löser tre poäng och den fina spiken bankas in till bra värde!

Match 5: Ecuador – Uruguay | Speltips: 1X

Målglatt och sällan delad poäng brukar vara melodin när Óscar Tabárez och hans Uruguay ställs mot kvällens värdar Ecuador. Hemmalaget från nordväst fick på näbben av Argentina i sin senaste match och letar efter upprättelse här. I sina bästa stunder kan värdarna göra livet surt för samtliga landslag i Sydamerika, och kliver med rätta in i detta möte som favoriter. Gästerna med välbekanta namn som Luis Suárez och Maximiliano Gómez i truppen, kommer senast från en 2-1-vinst mot Chile. Här ser de ljusblå ut at få en tuff uppgift att lösa. När svenska folket stirrar sig blinda på de stjärnor som finns i bortalaget, så ska man komma ihåg att hemmalaget är väldigt solida och kliver in i den här bataljen som favoriter. Den överstreckade tvåan blir ratad här. 1X.

Match 6: Venezuela – Paraguay | Speltips: 1X2

Målfattigt att vänta i Venezuela där bortalaget Paraguay kliver in som favoriter. De tidigare mötena lagen emellan har sällan slutat med att någon av dem lyckats hitta nätet fler än en gång. Vill man ge sig på en titt i spåkulan så är det nog ingen tokig gissning att tro att 1-1 är resultatet att skåda på den stora tavlan när slutsignalen ljuder. Gästerna från hjärtat av Sydamerika fick bittert se vinsten glida dem ur händerna i 2-2-matchen mot Peru senast, där en insläppt kvittering kom som ett brev på posten i matchens slutskede. Surt för de blåvitröda, förstås. Även strecken blir jämnt fördelade här, men här är det nog ändå bara att rätta sig i ledet och hitta dragen på annat håll. Samtliga tecken ska med.

Match 7: Peru – Brasilien | Speltips: 1X2

Brasiliansk stjärnglans i denna VM-kvalmatch på Estadio Nacional De Lima när Peru gästas av Neymar, Firmino, Richarlison med flera. Här går det ganska omgående att konstatera att tvåan kommer att bli väldigt, väldigt betrodd på topptipskupongen. Brasilien kliver in i den här drabbningen med målsuget på topp och förväntar sig knappast något annat än tre färska poäng inkasserade när domaren blåser av matchen. Kvällens värdar har lyckats besegra Brasilien vid två tillfällen av de fem senaste då lagen mött varandra. Det går inte att helt förbise Peru den här gången heller. Någon “promenad i parken” kommer det inte att bli för de gästande superstjärnorna och vi är faktiskt så fräcka att vi söker kupongens megaskräll här. Trots brist på publik råder stark hemmaplansfördel i Sydamerika och kvällens värdar är inga duvungar, framför allt inte i sin egen borg. En riktigt spännande helgardering åker in!

Match 8: Chile – Colombia | Speltips: X2

Chiles landslag är inte längre det landslag vi såg under VM i Brasilien 2014. Mycket har hänt sedan dess och mätta och överbetalda stjärnor från den gyllene generationen, eller “La Generación Dorada” som de kallas i hemlandet, orkar inte längre bära fanan på samma sätt som tidigare. Ett piggt Colombia med tre raka segrar i ryggen och en pånyttfödd James Rodríguez i spetsen letar här efter den fjärde raka vinsten – och chansen att gästerna ska lyckas med detta är god. Carlos Queiroz spännande trupp kommer att ösa på ordentligt mot ett formsvagt hemmalag och är med rätta favoriter inför detta möte. När värdet dessutom ser ut att landa fint på högerflanken så gör vi det inte svårare än att vi inleder med bortastrecket och låter krysset backa upp. X2 ska räcka fint här.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Argentina

Ingen sprakande tillställning när Ecuador planenligt tvingades kapitulera mot de blåvita från Argentina. Här skördas Bolivia som nästa offer och till spelvänlig procent tvekar vi inte en sekund att spika bortalaget.

CHANSNINGEN: Peru

Hemmalaget från Peru har en vana att göra livet surt för Brasiliens stjärnor. När de gästande superstjärnorna blir allt för betrodda, ja då drar vi oss inte för att helgardera och jobba in skrällen!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se