VM-kval i Sydamerika borgar för flashiga måldanser, och förutom landslagsmatcher tas ett dopp i de lägre divisionerna på två olika kontinenter på fredagens Topptips. Dragen lämnar en riktigt bra magkänsla och vi bjuds faktiskt på något av en sjurättersmeny denna gång. Vi dyker direkt in i analysen!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Colombia – Uruguay | Speltips: 1

Sydamerikanskt VM-kval inleder kupongen när Colombia från norr tar emot Uruguay från syd, på arenan med det härliga namnet Estadio Metropolitano Roberto Meléndez. Värdarna har en spännande trupp med namn som Zapata, Rodríguez och Muriel. Värdarna “Los Cafeteros” parkerar på tredjeplatsen i tabellen, som är en av platserna som ger direktavancemang till VM, och möter här ett på pappret svagare bortalag, där en viss Luis Suárez får axla ett stort ansvar. På hemmaplan till nuvarande procent (45) spikas ettan utan att fundera!

Match 2: Chile – Peru | Speltips: 1X2

Vi kikar in på Estadio Nacional där Chile välkomnar Peru. Ett chilenskt hemmalag som är lite på dekis står endast på en inspelad poäng i kvalet hittills – ett facit som delas med gästerna. Alexis Sánchez och Arturo Vidal klev fram med varsitt mål för “La Roja” i 2-2-mötet med Colombia för en månad sedan, och behöver göra det här också när tre poäng är ett måste. Fördel hemmalaget, men räkna med att den här tillställningen kan svänga åt bägge håll. Helgarderingen känns som ett klokt val i Santiago.

Match 3: Brasilien – Venezuela | Speltips: 1

Kupongens största favorit hittas i Brasilien när toppen möter botten. Stjärnparad hos de gulgröna när gubbar som Richarlison, Jesus och Marquinhos valsar ut på gräset i Sao Paulo. Saknas hos hemmalaget gör dock viktiga spelare som Casemiro, Fabinho, Neymar och Coutinho, men det spelar nog i ärlighetens namn mindre roll när ett svagt Venezuela, som knappast lär ta sig hela vägen till VM, står på andra sidan. I jakten på utdelning rycker det i garderingsfingret, men det är förmodligen endast att slösa på tecken. Spika ettan och gå vidare!

Match 4: Bolton – Salford City | Speltips: X2

På universitetsarenan i Bolton står “The Trotters” för värdskapet när det förmodade topplaget Salford City kommer på besök. Gästerna coachas av Manchester United-legendaren Paul Scholes och huserar för tillfället på en tiondeplats i tabellen, med två placeringar upp till positivt kval. Hemmalaget å andra sidan kämpar i botten av ligan och har knappast rosat marknaden vad gäller spelet på hemmaplan, där endast en vinst har kommit i de fem senaste matcherna. I brist på kunskap verkar svenska folket ge Scholes mannar svalt förtroende, men faktum är att den understreckade tvåan är en riktigt fin spik på de mindre systemen. Om hängslen och livrem ska kopplas på kan krysset kastas in för ett lås.

Match 5: FC Oss – FC Eindhoven | Speltips: 12

Fyrverkeri att vänta i Eerste Divisie i Nederländerna när två offensivt skickliga lag drabbar samman. Lika skickliga som de är offensivt läcker de båda bakåt, vilket bäddar för målkalas. Hemmalaget FC Oss har haft en något kämpigare start på säsongen och har en lång väg att vandra om några topplaceringar ska nås, medan gästande FC Eindhoven krigar i mitten av tabellen. De blåvita har framförallt tappat sina poäng på resande fot, där det blivit respass vid de tre senaste tillfällena i ligan. Känslan är att det här mötet kan sluta 3-1 eller 4-2 åt bägge håll och det rejält överstreckade krysset utelämnas därmed helt. Etta-tvåa!

Match 6: Real Zaragoza – Real Oviedo | Speltips: 1X2

Real Zaragoza knep en tredjeplacering i Segunda División förra säsongen och missade med en hårsmån tåget upp till La Liga. Lika bra har det inte gått den här säsongen, då laget gör bortalaget Real Oviedo sällskap i de nedre regionerna av ligatabellen. Värdarna behöver få fart på sina anfallare, då endast strikern Juan Narváez mäktat med att näta (tre mål) denna säsong. I övrigt är det tomt på målraden hos anfallsuppsättningen och de flesta målen har istället kommit från ovana målskyttar i de andra lagdelarna. Rubén Barajas mannar behöver odiskutabelt tre poäng denna afton om lagets ambitioner ska kunna uppfyllas. Det lutar dock åt ett helt jämnt möte där det känns alldeles för riskabelt att ta ställning åt något håll. In med alla tecken illa kvickt!

Match 7: Avaí – Paraná | Speltips: 1X

Sena fredagsmatcher i brasilianska Série B, där mötet mellan Avaí och Paraná är först ut. Ett klassiskt mittenmöte där bägge kombattanter krigar i ingenmansland för tillfället. De blårödrandiga gästerna har aldrig segrat på denna mark och är i det stora hela inget lag som presterar väl utanför sin egen hemmaborg. Hemmalaget från Florianópolis är ett stabilt hemmalag och har i närtid städat av topplag som América-MG på det egna gräset. En bortaseger är inte särskilt trolig, men det är nog ingen vild gissning att 1X är de tecken som kritas ned hos de flesta topptipparna. Att följa strömmen är inget att skämmas för här, då just 1X är ett lås.

Match 8: Oeste – CRB AL | Speltips: 1X2

Oeste kämpar på som tabelljumbo i Série B med endast åtta poäng inspelade på 20 omgångar. Läget ser inte ljust ut för de rödsvarta, även om potential finns i truppen i form av klasspelare som veteranerna Eder och Betinho. Gästerna går det aningen bättre för denna säsong, då risken för nedflyttning är obefintlig, men det är också en lång väg upp till topplaceringarna som istället får vara en ambition för nästa säsong. Ademir Fonsecas gästande herrskap är utan tvekan det skickligare laget, men har precis som många andra sydamerikanska lag, som inte tillhör toppen, svårt att ta poäng på resande fot. Storförlusterna har radats upp den senaste tiden och till och med ett bottenlag som kvällens motstånd kan ställa till med rejäla problem. Värdet är tydligt ute till vänster och den vågade nöjer sig med endast 1X, medan den fege inkluderar den överstreckade tvåan också.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Brasilien

Trots skyhög streckning är det inget snack om saken – lilla Venezuela kommer att få parkera bussen, men det hjälper inte. Flermålsseger att vänta i sambans land!

CHANSNINGEN: Peru

Chile ger ingen bra magkänsla längre och den gyllene generationen med Sánchez och Vidal i spetsen har förvandlats till gubbar på nedgång. Peru vann i Copa América med stenklara 3-0 senast och kommer att skrämma igen. Vettig skrällchans!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se