Topptipset inleds med en playoff-semifinal från The Championship. Kopplar Luton eller Huddersfield greppet om Wembley-biljetten? Därutöver kvalas det friskt även i Italien och Skottland, samt att vi också grottar ned oss i möten från spanska Segunda División och irländska Premier Division. Häng med i jakten på åtta rätt!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Luton – Huddersfield | Speltips: 1X

Dags för playoff i The Championship där sensationslaget Huddersfield ställs mot ett hemmastarkt Luton i den ena semifinalen. Hudds har sprungit bra i ligan sett till den underliggande statistiken, så det skulle därför inte vara förvånande om verkligheten kommer ikapp Carlos Corberáns Barcelona-kopia när det nu är skarpt läge. Luton, med stjärnan Elijah Adebayo i spetsen, känns på det stora hela bättre och ska ses med god chans att gå vinnande ur det första mötet på Kenilworth Road. Etta, eller möjligen 1X.

Match 2: Ascoli – Benevento | Speltips: 1X

Även i “stöveln” vankas det playoff då italienska Serie B gått från grundserie till kval mot där Ascoli och Benevento ska göra upp om vilket lag som ställs mot Pisa i semifinalen. Detta möte är direkt avgörande vilket betyder Ascoli drar enorm fördel av hemmaplan. Meriterade tränaren Andrea Sottil och hans adepter avslutade “grundserien” starkt och torde diktera villkoren i denna fajt, som både oddssättare och tippare verkar hålla som mer eller mindre helt jämn. Inga tecken slösas dock i onödan – 1X torde räcka!

Match 3: Real Sociedad B – Almería | Speltips: 1X2

Botten mot toppen i spanska Segunda División där Real Sociedad B riskerar nedflyttning samtidigt som Almería fortsatt parkerar på förstaplatsen. Gästernas försprång uppe i toppen är dock inte speciellt stort, så det vill till att stjärnor som Sadiq och Robertone kliver fram när det verkligen gäller. Skulle andalusierna inte ta poäng i samtliga kvarvarande matcher finns det risk att både Eibar och Valladolid passerar. Ett desperat hemmalag med en stundtals svårpenetrerad defensiv ska dock inte underskattas, trots att lagen håller till i olika ändar av tabellen. Farmarlaget till La Real är ett hårt kämpande kollektiv som visat karaktär genom att vinna tre raka fajter i detta tuffa läge. Serieledaren går knappast säker i San Sebastián. Bäst att kasta in samtliga tecken!

Match 4: Arbroath – Inverness | Speltips: 1X

Semifinal i kvalet mot skotska Premiership där trean och fyran i Championship, Arbroath och Inverness, brakar samman för andra gången på kort tid. De sistnämnda har fått gå den långa vägen i detta kval då slutspelsäventyret inleddes med en tight kvartsfinal mot Partick Thistle. Värdarna Arbroath lyckades hålla 0-0 i Inverness senast och ges nu en gyllene möjlighet att nå final eftersom de kan avgöra detta dubbelmöte hemma på Gayfield Park. Kommer klassgubbar som Michael McKenna och Jack Hamilton upp i normal nivå luktar det hemmaseger. Av någon anledning ser streckprocenten ut att bli väldigt högervriden, vilket betyder att det är läge att gå emot. 1X är ett drag som heter duga!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Shelbourne – Drogheda | Speltips: 1

Bottenmöte från irländska Premier Division där lite drygt en fjärdedel av säsongen har avverkats. Varken Shelbourne eller Drogheda har rosat marknaden så här långt, men värdarna har med det sagt sakteligen vaknat till liv. I den förra matchen besegrades svåra Sligo Rovers efter att försvararen Sean Boyd agerat matchvinnare. Besökarna från norr har vunnit blott en match på resande tass denna säsong och den negativa sviten väntas fortsätta när de ställs mot formstarka “Shells”. Bra spiketta!

Match 6: Shamrock Rovers – Derry City | Speltips: 1

Shamrock Rovers parkerar föga förvånande i toppen av Premier Division. De regerande mästarna ser kapabla ut att försvara titeln även denna säsong. Att Rovers varit ute och härjat i Europa har gjort gott för rutinen och det märks att de grönvita befinner sig p