På tisdagens Topptips är det brittisk fotboll som gäller för fulla muggar. Klassiska FA-cupen dominerar kupongen med sex omspel efter att de första duellerna slutat oavgjort. Dessutom ska två bataljer från tredjeligan, League One, synas. Vi går naturligtvis för åtta rätt!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Tottenham – Middlesbrough | Speltips: 1

Första stoppet sker i den engelska huvudstaden dit ett formstarkt Middlesbrough ska bege sig. I The Championship ståtar Jonathan Woodgates boys med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste omgångarna. Defensiven har sett bra ut under hela säsongen, nu har även The Smoggies fått fart på det offensiva spelet. Ashley Fletcher glänser med tre påsar på de senaste sex starterna. Nu väntar dock en troligt övermäktig uppgift. Visst, Tottenham har varit högst ojämna i det brittiska finrummet, men på hemmabana mot ett ganska skadedrabbat Boro ska bara Spurs vinna. Ettan spikas utan snack!

Match 2: Tranmere – Watford | Speltips: 1X2

Om Tottenham går mot en trolig seger är det inte alls lika säkert att nästa PL-lag löser ett avancemang i FA-cupen. Watford tappade högst uppseendeväckande 3-0 till 3-3 när lilla Tranmere gästade Vicarage Road i början av januari. I söndags dammade Watford dit Bournemouth med 3-0 på bortabana vilket var The Hornets fjärde triumf på de fem senaste ligamatcherna. Eftersom matcherna duggar tätt lär Nigel Pearson rotera frisk här och då är det absolut inte hugget i sten att gästerna grejar en seger på Prenton Park. Tranmere, som spelar i League One, kommer vara taggade till tårna för den här uppgiften. Måla rakt över och hoppas på knallen!

Match 3: Newcastle – Rochdale | Speltips: 1X

League One-klubben Rochdale lyckades få med sig ett oavgjort resultat mot Newcastle i den första kampen mellan dessa lag. 40-årige Wilbraham placerade säkert in 1-1 när klockan klättrade upp mot 80 minuter. Newcastle har endast tagit en pinne på de fyra senaste matcherna i Premier League. Det ska dock nämnas att Skatorna stött på klurigt motstånd i form av Man United, Leicester, Everton och Wolves. Hemma på St. James Park ska naturligtvis Steve Bruce manskap gälla som klara favoriter även om tränaren säkerligen kommer rotera en del på manskapet. Vi smyger med krysset i jakten på utdelning.

Match 4: Blackpool – Reading | Speltips: 1X2

Betydligt mer ovisst på västkusten när Blackpool och Reading äntrar Bloomfield Road för ytterligare ett omspel i FA-cupen. Den första dusten slutade 2-2 efter att Pool-forwarden Gnanduillet noterats för både mål och assist. Ivorianen hann dessutom med att missa en straff i den 68:e minuten. Reading, som till vardags huserar i The Championship, reser till Lancashire i gott slag. På de åtta senaste tävlingsmatcherna glänser The Royals med fyra vinster och fyra kryss. Även om gästerna är ett par snäpp vassare än League One-laget Blackpool är inte tvåan given på något sätt. Värdlaget har exempelvis varit spellediga i tio dagar och därmed hunnit fylla på depåerna. Plocka med samtliga tecken ögonaböj.

Match 5: Coventry – Bristol Rovers | Speltips: 1

Två lag från tredjeligan ska upp i ringen härnäst. Magnus Hedmans gamla klubb Coventry har siktet inställt på att kliva upp i The Championship till nästa säsong. Efter tre vinster och ett kryss sista fyra är det nu bara tre pinnar upp till toppduon Rotherham och Wycombe. Desto tyngre för Bristol som inte fått segerjubla i ligaspelet på exakt en månad. På denna arena har Rovers inte hittat rätt med ett enda mål på tre resor. Känslan är att Coventry löser att avancemang tämligen enkelt. Ettan kan faktiskt spikas hela vägen upp till 65 procent.

Match 6: Shrewsbury – Bristol City | Speltips: 1X2

Kupongens sjätte och sista batalj i FA-cupen hämtas från grevskapet Shropshire. Shrewsbury stod för en riktigt bra bortakamp i Bristol vid lagens första möte som slutade 1-1. League One-klubben hade mest bollinnehav och skapade också flest målchanser. I The Championship har Bristol City häng på en playoff-plats till finrummet och The Robins prioriterar såklart ligan främst. Även om Shrewsbury stod för en blek insats hemma mot Lincoln i lördags (1-1) ska inte värdarna räknas bort här. Tvåan får agera utgång, men plocka helst med samtliga tecken om plånkan tillåter.

Match 7: Burton – Milton Keynes Dons | Speltips: 1X

Vi lämnar cupfotbollen och fokuserar på League One under de två avslutande kamperna. Milton Keynes har efter en stark period klättrat upp över giljotinen där de annars huserat under hela säsongen. The Dons knep en pinne borta mot Coventry senast och hade dessförinnan bärgat två raka hemmasegrar mot Rovers och Portsmouth. Walesaren Rhys Haley visar god form med tre påsar på de fyra senaste ligamatcherna. Burton har plockat elva pinner fler än tisdagens opponenter och ståtar dessutom med tre raka vinster här hemma på Pirelli Stadium. När lagen möttes senast hade inte The Dons en sportmössa i sin egna borg, Burton vann klart med 3-0. Strecka från vänster.

Match 8: Oxford United – Ipswich | Speltips: 1X

Oxford fick smaka på torsk här hemma i universitetsstaden när tabellettan Rotherham var på besök i lördags. Gästerna sprang tidigt ifrån till 3-0 och höll enkelt undan till seger 3-1. The Yellows har annars stått för en fin säsong och återfinns just nu på en stabil femteplats i League One. Tuff match väntar igen då trean Ipswich besöker Kassam Stadium. “Traktor-pojkarna”, som gästerna kallas för, har emellertid inte rosat marknaden på resande fot mot slutet. Bara två inkasserade poäng sista fyra och 3-5 i baken mot bleka Lincoln imponerar knappast. I skrivande stund är denna batalj helt jämnt streckad, då lockar det vänstra värdet. 1X!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Tottenham

Tottenham saknar visserligen ett par viktiga pjäser här, däribland Harry Kane. Det gör dock även Boro. På pappret är inte gästerna i närheten av Spurs. Säker etta!

CHANSNINGEN: Tranmere

Ett PL-lag som däremot lever farligt är Watford. The Hornets har viktiga ligamatcher framför sig och torde rotera friskt på Prenton Park. För Tranmere är det årets match! Här läggs inga fingrar emellan. Jobba The Rovers!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se