Som sig bör innebär fotbollslördagen att Topptipset präglas av Premier League. Det vankas nykomlingsmöte på Bramall Lane samtidigt som både Chelsea och succélaget Leicester finns med på kupongen. Åtta rätt är inom räckhåll!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Burnley – Newcastle | Speltips: 1X

Elaka tungor spådde att Steve Bruce skulle tvingas fira julafton på arbetsförmedlingen. Så lär inte fallet bli. Newcastles tränare har lotsat sina skator till 13 poäng på de senaste sex omgångarna, Jonjo Shelvey har varit en nyckel till denna uppryckning. Burnley har gjort en klart godkänd höst men har fått rediga törnar sista veckorna. Då har dock motståndarna hetat Manchester City och Tottenham, jämfört med dem ska Newcastle inte vara någon oöverkomlig uppgift. Streckningen tycks högervriden och då vänder vi på klacken. Ettan först.

Match 2: Chelsea – Bournemouth | Speltips: 1

Från Turf Moor till Stamford Bridge där det är klackarna i taket efter den fina tisdagskvällen. Chelsea lade Lille på rygg och avancerade i Champions League. Frank Lampard har fått en kanonstart som coach för sitt kära Chelsea, även i Premier League springer de blåklädda bra och ligger fortsatt i toppkvartetten trots ett par onödiga förluster på slutet. Bournemouth springer ingen annanstans än baklänges. The Cherries har blott en pinne ner till giljotinen och något ljus går ej att skönja i körsbärstunneln. Eddie Howe saknar Cook, King och Daniels. Möjligtvis även Aké och Callum Wilson. Nej, gästerna är chanslösa. Etta.

Match 3: Leicester – Norwich | Speltips: 1

Säsongens succélag i Premier League är Leicester, även om Liverpool plockat ännu fler poäng. The Foxes tippades inte som den främsta utmanaren till Man City men det är precis vad man är just nu. Nio raka segrar sett till samtliga tävlingsmatcher är makalöst starkt jobbat av Jamie Vardy och rävarna. Norwich är en nykomling som inte riktigt räcker till på högsta nivå. Närmast kommer The Canaries från förlust hemma mot Sheffield United och att därefter åka till King Power Stadium för att bärga poäng är faktiskt döfött. Ettan är gjuten i Brendan Rodgers taktikblock.

Match 4: Sheffield United – Aston Villa | Speltips: 1X

Nyss nämnda Sheffield United vann alltså nykomlingsmötet borta mot fjolårets segrare i The Championship. Nu ställs The Blades mot Lejonen från Birmingham som till slut kvalade sig upp från undervåningen. Chris Wilders värdar ligger sexa efter att bara ha torskat fyra gånger under de första 16 omgångarna i finrummet. Aston Villa stod sig slätt mot Leicester senast och har bara en seger på sina senaste sju framträdanden i Premier League. Ettan betalar tillräckligt för att lämnas allena.

Match 5: Southampton – West Ham | Speltips: 1X2

Trots att halva säsongen ännu inte passerats har redan tränarkarusellen snurrat rejält i England. Är Manuel Pellegrini näste man till rakning? Risken är överhängande. Pellegrinis West Ham har rustat rikligt inför säsongen men har bara vunnit en match sedan i september. Southampton har inte heller rosat marknaden så Ralph Hasenhüttl vet inte om han kommer fira jul på St. Mary’s Stadium eller i Österrike. Hasenhüttls herrar är placerade på nedflyttningsplats inför helgen och har en poäng upp till lördagens besökare. Strecka från och med vänster men var inte blyg med pennan!

Match 6: Brentford – Fulham | Speltips: 1X

Fulham har halkat efter toppduon när hösten lidit mot vinter. The Cottagers åkte på andra raka torsken senast mot Preston, nu har gästerna dessutom Denis Odoi på botbänken. Brentford är också ett av de lag som i första hand satsar på playoff när Leeds och WBA redan ser ut att tuta ifrån i toppen. The Bees som anförs av kapten Jansson kommer närmast från en fin 2-1-triumf mot Cardiff här på Griffin Park. Procenten ser ut att landa där de ska, halvgarderingen till vänster känns bra.

Match 7: Bristol City – Blackburn | Speltips: 1X2

Niclas Eliassons Bristol City presterade relativt bra mot Millwall som normalt sett är bortasvaga men ändå kammade man noll. 1-2 i baken där var säsongens andra hemmatorsk på Ashton Gate. Blackburn ligger fyra poäng bakom Team Eliasson. Rovers har finfin form även om det “bara” blev en pinne borta mot Swansea i onsdags. Här övervärderas värdarna, den blåvita armén måste med om vi ska gallra bland kupongerna!

Match 8: Nottingham – Sheffield Wednesday | Speltips: 1X2

Lördagens resa genom Storbritannien gör sitt sista stopp på City Ground. Nottingham kommer från ett 1-1-resultat mot Boro där Lamouchis lag låg klart närmast segern. Nu har Forest 34 pinnar på kontot när en 33-poängare kommer på besök. Sheffield Wednesday kommer också från ett 1-1-resultat, borta mot Derby. The Owls plockar visserligen mer pinnar i stålstaden, på bortabana har gästerna 4-2-5. Vi utgår från mitten och täcker hela brädan om det finns kulor kvar i kassan!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Leicester

Norwich håller inte måttet i Premier League och kommer högst troligt återvända till andradivisionen med vändande post. Leicester går som tåget och lämnar inget åt slumpen när Kanariefåglarna kommer till rävgrytet.

CHANSNINGEN: Blackburn

Är det tabelltittarna som streckat skevt på Ashton Gate eller är det Niclas Eliassons fanclub? Oklart men skevt streckat är det iallafall. Rovers fixar kupongrens!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se