Det spelas komplett omgång i Damallsvenskans 13:e runda under onsdagen. Fyra av kamperna återfinns på Topptipset som i övrigt består av finalen i Europeiska Supercupen mellan Liverpool och Chelsea samt tre fina fajter i norska Eliteserien. Med åtta rätt i sikte blir första stoppet på vägen Istanbul och Liverpool mot Chelsea. Vi kör!

Läs vårt Topptips & rygga direkt

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se
corner
Vecka 50
Spelstopp:
Omsättning: kr
Vecka 50
Spelstopp:
Omsättning: 1837775 kr
Vecka 50
Spelstopp:
Omsättning: 207759 kr
Vecka 51
Spelstopp:
Omsättning: 14290 kr
Vecka 51
Spelstopp:
Omsättning: 0 kr
Vecka 51
Spelstopp:
Omsättning: 0 kr
1
Burnley - Newcastle
1
X
2
Odds
2,06
3,35
4,00
Svenska folket
39%
30%
31%
2
Chelsea - Bournemouth
1
X
2
Odds
1,24
6,65
11,90
Svenska folket
84%
11%
5%
3
Leicester - Norwich
1
X
2
Odds
1,21
6,90
13,70
Svenska folket
87%
8%
5%
4
Sheffield U - Aston Villa
1
X
2
Odds
1,85
3,90
4,20
Svenska folket
54%
29%
17%
5
Southampton - West Ham
1
X
2
Odds
1,91
4,05
3,80
Svenska folket
45%
28%
27%
6
Brentford - Fulham
1
X
2
Odds
2,01
3,55
3,70
Svenska folket
42%
29%
29%
7
Bristol C - Blackburn
1
X
2
Odds
2,07
3,55
3,50
Svenska folket
54%
27%
19%
8
Nottingham - Sheffield W
1
X
2
Odds
2,46
3,22
3,00
Svenska folket
40%
32%
28%
Insats per rad:
Hel
0
Halv
0
Pris
0 kr

Välj vårt experttips eller fyll i din egna tipsrad och klicka på Betala, så skickas du direkt till Topptipset hos Svenska Spel där du betalar din ifyllda rad.

Match 1: Liverpool – Chelsea | Speltips: 1X2

När Champions League-vinnarna ska möta Europa Leagues motsvarighet är det en engelsk kamp som gäller på Vodafone Park i Istanbul. Första omgången i ligaspelet hemma på den brittiska ön blev tämligen skilda världar resultatmässigt för de båda klubbarna. Medan Klopps mannar enkelt monterade ner Norwich gick Londonlaget på en riktig mina i bortamötet med Manchester United (0-4)! Ett stort avbräck hos The Reds är såklart Alisson som skadade sig i helgen. Chelsea får som det verkar fortsatt klara sig utan Willian och klubben har sedan tidigare en handfull spelare borta med anledning av tidigare skador. Det brukar dock bli jämna tillställningar lagen emellan och trots ett visst manfall ska The Blues ha en god chans till ett bra resultat här. Värdemässigt är det klart bäst att börja strecka från höger!

Match 2: Eskilstuna – Djurgården | Speltips: X2

Damallsvenskan nu där första stoppet blir Tunavallen. Två lag som gått ganska tungt på slutet ställs mot varandra. DIF har inför mötet på konstgräset fyra raka nederlag och 2-11 i målskillnad. Ingen rolig läsning för coach Riddez som inför matchen ser ut att få klara sig utan både van den Bulk och Sundlöv på grund av knäskador och även Malherbe är borta fortsatt efter den skada hon ådrog sig i mötet med Rosengård. Blåränderna är ändå slagkraftiga med Ekroth som defensiv klippa och Jalkerud samt Schough framåt. United har två raka förluster med sig inför onsdagens kamp. Inbördes är det ganska jämnt och i de fem senaste ligadrabbningarna har lagen vunnit två matcher var och kryssat i ett möte. X2 känns som en spännande lösning som dessutom kommer vrida upp utdelningen en del.

Match 3: Örebro – Kopparberg | Speltips: 2

Efter tolv spelade matcher i ligan står både KIF Örebro och Kopparbergs/Göteborg på 23 poäng och bägge klubbarna skuggar Rosengård och Vittsjö i den absoluta toppen. Närkelaget vann i senaste matchen mot Piteå på hemmaplan där Heidi Kollanen slog in matchens enda mål. På Behrn Arena är de rödklädda stabila och har hittills bara förlorat en match. Nu kommer dock värdarnas andra förlust. Marcus Lantz styr över västkustlaget som senast krossade Kungsbacka med 6-0. Gästerna har heller inte förlorat mot KIF på bortagräs sedan 2011! Ny skalp här. Bra tvåa!

Match 4: Kristianstad – Växjö | Speltips: 12

Växjö har kommit igång ordentligt på slutet. Laget från Småland har på de senaste fyra matcherna tagit tio poäng och har nu betryggande avstånd ner till lagen under strecket. Anna Anvegård har varit lysande under dessa kamper men nu är 22-åringen klar för serieledande Rosengård. En försäljning som krävdes för att få ordning på finanserna inom föreningen. Ett brutalt avbräck för Nilssons damer såklart. Kristianstad ligger fyra poäng före gästerna inför mötet. Värdlaget är ganska stabila på det skånska gräset och har hittills bara förlorat en match inför hemmafansen. Ettan är en given utgång därför. Att plocka med en rejält rensande tvåa om pengarna tillåter är dock inte fel.

Match 5: Piteå – Vittsjö | Speltips: 1X2

Vittsjö har varit en av Damallsvenskans stora överraskningar så långt. Gästerna har trotsat alla naturlagar och bara öst på. Förra säsongen var de rödblåa besökarna bara två poäng från degradering. Inför bortamötet med Piteå har Hässleholmsklubben tio poäng på de fyra senaste matcherna och den fenomenala målskillnaden 10-0! Det norrländska hemmalaget vann som bekant guld 2018. Årets säsong har dock varit en aning upp och ned men på LF Arena är de röddressade ruskigt stabila. Svårtippad tillställning där inga tecken bör lämnas utanför.

Match 6: Kristiansund – Bodö/Glimt | Speltips: X2

Vi avslutar kupongen med tre matcher från den norska högstaligan och första anhalt blir Stadion i Kristiansund där Bollklubben ställs mot Amor Layounis Bodö/Glimt. 26-åringen från Falun har hittills bombat in nio mål för sitt lag och ligger på en fin tredjeplats i skytteligan. Sjundeplacerade Kristiansund har varit ur slag under sommaren. Värdklubben tappade i veckan dessutom två spelare till svenska klubbar då Andreas Vaikla lämnade för IFK Norrköping och Haris Cirak gjort klart med GAIS. Med fin form och förstaplatsen i sikte för de gulsvarta gästerna bör X2 räcka väl här.

Match 7: Stabaek – Vålerenga | Speltips: 2

På Nadderud Stadion är det Stabaek som ska ta emot Vålerengen. Gästerna med bland annat svenske Erik Israelsson i klubben har gjort det bra på slutet. Enga förlorade visserligen mot Strömsgodset senast med 3-2 men dessförinnan har de blåröda stått för fina prestationer med bland annat en 6-0-seger över topplaget Bodö/Glimt. Besökarna gjorde i veckan klart med danske backen Pierre Kanstrup från BB Erzurumspor för att säkra upp defensiven ytterligare. Stabaek har usel form på hemmaplan med ingen vinst sett till de fem senaste matcherna. Bra tvåa.

Match 8: Viking – Sarpsborg | Speltips: 1X2

På SR-Bank Arena är det Viking som ställs mot Sarpsborg i en kamp i ligans nedre region. De gästande “08:orna” har haft en usel säsong så långt med bara två segrar på 16 spelade kamper. Dessutom har de fortfarande inte vunnit utanför den egna Stadion. Hemmalaget från Stavanger har värvat in finske landslagsmannen Benjamin Källman. 21-åringen fick en halvlek mot Bodö/Glimt senast. Finländaren kommer bli en viktig del i en framtida anfallstrojka hos värdarna. De blåvita besökarna brukar historiskt ha ganska enkelt för Berntsens mannar. Med tanke på tveksam form hos båda lagen bör matchen streckas rakt över så tidigt det bara går.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Kopparbergs/Göteborg

Västkustlaget är en av utmanarna till guldet under hösten. De såg dessutom riktigt vassa ut mot Kungsbacka senast och bör ha en mycket fin chans att fortsätta på inslagen väg. Trevlig tvåa i Örebro!

CHANSNINGEN: Djurgården

Truppmässigt är det inga mil mellan Eskilstuna och Djurgården. Att därför spela gästerna till omkring 15 procent känns som en skänk från ovan. Kanonfint streck att starta med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.