Lördagstoppet serverar engelska rätter hela vägen, precis som brukligt. Denna gång är det dock inte Premier League som ligger på tallriken utan tre andra tävlingar. FA-cupen, Championship och League One. Dock har vi stjärnglans av allra högsta klass, nämligen giganterna från Manchester. In med åtta rätt på åtta rätter!

Match 1: Newport County – Manchester City | Speltips: 2

Kupongen inleds med full fart då slåttermaskinen från Manchester reser från 6-0 mot Chelsea till Newport där lilla County ska försöka lösa den gåta Maurizio Sarri ej löste. Hemmalaget hör till vardags hemma i League Two, den engelska fjärdedivisionen. Att överhuvudtaget ta sig till åttondelen är en stor framgång för en klubb av den här kalibern. Att de slog ut ett så bra lag som Middlesbrough i förra rundan är en fin fjäder i hatten. Men. Nu blir det inga fler fjädrar i Newports FA-cuphatt. Pep Guardiola har en enormt bred trupp som är rustad för att kunna strida stenhårt i varenda tävling. Vid oavgjort blir det omspel i Manchester. Men det känns i ärlighetens namn inte särskilt aktuellt.

Match 2: AFC Wimbledon – Millwall | Speltips: 1X2

FA-cupens andra åttondelsfinal på denna kupong sker i Englands huvudstad. Från Londons södra delar kommer båda klubbar och det skänker kampen extra krydda. För Wimbledons del sker den här bataljen tack vare ett annat derby, segern mot West Ham i förra rundan smakade väldigt smarrigt. När det gäller Millwall så hade de ett minst lika svårt hinder och de löste sin uppgift med samma bravur. Everton kom till The Den och hade ledningen två gånger under matchen men när domaren blåste av föreställningen så stod det 3-2 på tavlan. Trots allt så talar vi nu om ett bottenlag i tredjedivisionen som tar emot ett lag med duglig form i sin division som ligger ett hack ovanför. Utgå från Lejonen men måla på.

Match 3: Preston – Nottingham | Speltips: 1X2

Från FA-cupen till Lejonens vardagsdivision, alltså Championship. Här skall två likvärdiga manskap mäta sina krafter med varandra. Efter 32 ligarundor har både Preston och Nottingham en Play Off-biljett till Premier League inom räckhåll. Värdarna har samlat på sig 43 poäng vid det här laget medan gästande förening har sopat ihop 46 stycken pinnar. Bäst form har hemmalaget som faktiskt är näst bäst av samtliga inom denna kategori, 4-1-0 på de senaste fem fighterna. Med tanke på att Forest är seriens mest kryssglada klubb och har delat poäng vid 13 tillfällen så ligger den garderingen nära till hands. Alla tecken känns bäst.

Match 4: Sheffield United – Reading | Speltips: 1X2

Nästa drabbning i klassiska Championship står mellan topplaget från Sheffield och gästerna från Berkshire väster om London. Hemmalaget har tagit 58 poäng på sina inledande 32 kamper och innehar nu en av platserna som leder till Play Off. Norwich och Leeds finns dessutom inom räckhåll på en direktplats till finrummet. Reading har det desto svettigare på sitt håll. 29 poäng är bara en poäng ifrån att tvingas smaka på giljotinen. Dock är inte gästerna dåliga på resande fot, hälften av årets 16 resor har slutat med delad pott. Starttecknet finns till vänster då seriens bästa hemmalag står för värdskapet men se upp!

Match 5: Bolton – Norwich | Speltips: X2

Knappt två mil från Manchester blir det också spel i Championship denna februarilördag. Frågan är hur mycket hemmapubliken ser fram emot denna händelse. Faktum är att Bolton är sämst av alla på att spela hemmamatcher i den engelska andradivisionen. Lägger man därtill den fakta att Norwich är seriens bästa bortalag så känns den här matchen som en stenhård utmaning. Hemmalaget vann dock förra säsongen när The Canaries var här på besök och dessutom vann de sin senaste match som skedde borta mot Birmingham. Kanariefåglarna ligger tvåa i tabellen och är självklara favoriter mot Wanderers.

Match 6: Ipswich – Stoke | Speltips: X2

Det sista av Championships bidrag till detta Topptips är en kamp på den nedre halvan av tabellen. Dock är det inte särskilt jämnt mellan dem, det skiljer faktiskt 20 pinnar. Ipswich är dunderjumbo och med hela tio pinnar upp till förnyat kontrakt så skriker det redan i nödbromsen. Stoke har med sina 39 poäng en marginal på elva ner till krisstrecket och skall klara av den här situationen komfortabelt. Gästerna har sju raka inbördes utan förlust och hemmamatchen mot Ipswich i höstas slutade med 2-0-triumf. Stoke är understreckat och förtjänar att tipspennan tar vägen via deras klubbmärke.

Match 7: Barnsley – Wycombe | Speltips: 1

Från Championship till divisionen under, alltså League One. Inför den avgörande våren har Barnsley en trivsam position. Hemmalaget har snittat två poäng per omgång och just nu har föreningen från South Yorkshire en biljett upp till andradivisionen. För Wycombes del levs livet för stunden i ett ingenmansland. Tabellen är trång men gästerna har nu ett tiotal pinnar både uppåt och neråt till de marker som bränns. Barnsley har inte förlorat en enda hemmastrid på hela säsongen, 15 raka är starka papper. Gästerna är svaga borta och detta hemmatecken står starkt på egen hand.

Match 8: Charlton – Blackpool | Speltips: 1X

Sista stationen på lördagens Topptips är London. Charlton ligger på Play Off-plats i League One medan Blackpool återfinns ett par placeringar ner då de samlat ihop åtta poäng färre men har en tillställning tillgodo. Lee Bowyers Londonklubb är seriens tredje bästa hemmalag med finfina siffrorna 10-4-2. Gästerna är dock ingen slagpåse på resande fot, 5-6-4 är deras statistik i den spelformen. Charlton är obesegrade på The Valley under de senaste fyra månadernas ligalir och dessutom har de rödvita aldrig i modern tid förlorat här mot Blackpool. 1X bör räcka långt.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Manchester City

Motivering överflödig, skulle man kunna säga. Manchester City har god chans att vinna både Champions League, Premier League och denna FA-cup. Med respekt för Newport County måste man kunna säga att den klubben inte har en suck att sätta käppar i Guardiolas slåttermaskin.

CHANSNINGEN: Reading

Det skall tillstås att detta är en rejäl chansning. Reading spelar borta mot Sheffield United och det blir väldigt tufft för de kungliga. Men gästerna brukar vara svåra att övermanna på resande fot och portugisen José Gomes har säkert ett ess med sig även denna gång!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.