Lördagens upplaga av Topptipset serverar den saliga trippeln, alltså både Premier League, Championship och klassiska FA-cupen! I cupspelet ska båda Manchestergiganterna resa iväg för att lira sina kvartsfinaler. City spelade slutspelsmatch i Champions League tidigare i veckan, kan Guardiolas grabbar ladda om?

Match 1: Swansea – Manchester City | Speltips: 2

Först ut på programmet är FA-cupens kvartsfinalspel och just den i ingressen nämnda fighten. Nu ska Swansea och Manchester City möta varandra på lika villkor men man kan lugnt konstatera att klubbarna annars lever i helt skilda världar. Deras senaste upplevelser är bra exempel för att statuera detta. Svanarnas senaste match var i andradivisionen där de huserar. West Bromwich var för bra och vann komfortabelt med 3-0. Citys senaste match var i Champions League, där de är favoriter till att vinna hela turneringen, och Schalke avfärdades med självklara och förnedrande siffrorna 7-0. Den här tvåan behöver inte någon längre betänketid.

Match 2: Wolverhampton – Manchester United | Speltips: X2

Nästa FA-cupåttondel och nästa Manchesterklubb. The Red Devils har blivit pånyttfödda av att få sin gamle supersub Ole Gunnar Solskjaer på tränarbänken. Efter Mourinhos destruktiva sätt att se på fotbollen och livet så bestämmer nu en gladlynt norrman som låter Pogba, Lindelöf och Rashford få leva som de vilda konstnärer de är. Utöver det fina ligaliret så är den stora bragden att United lyckades slå ut PSG ur Champions League. Wolverhampton är inte på något sätt oävet, nykomlingen är för närvarande “Best of the rest” bakom Englands sex storklubbar, och förtjänar att tas på allvar. Tvåan inleder. Krysset hakar gärna på.

Match 3: Bournemouth – Newcastle | Speltips: 1X2

Kupongen växlar över till ligaspel och först ut är världens bästa liga, Premier League. Den här serien förtjänar sannerligen detta epitet då England har fyra lag bland Champions Leagues åtta kvartsfinallag. Här handlar det inte om något av dessa, Bournemouth och Newcastle är tabellgrannar i seriens centrala del. Hemmalaget läcker lika mycket som ett bottenlag men å andra sidan gör Eddie Howes manskap lika många strutar framåt som ett stabilt lag på övre halvan. Skatorna är desto mer organiserade, Rafa Benítez har både gjort betydligt färre mål och släppt in betydligt färre. Gästerna är klart formstarkast, strecka från höger men räcker plånboken till plockas samtliga tecken med.

Match 4: Burnley – Leicester | Speltips: X2

Nästa PL-fight innehåller ett bottenlag och ett mittengäng. Värdföreningen har det hett om öronen när vårsolen nalkas, det återstår bara åtta matcher av ligan och Burnley ligger precis vid det streck som leder ned till Championship. Att snitta en pinne per fight är inte tillräckligt för att förtjäna trygghet. Formmässigt är det inte heller något att hurra över för The Clarets, tre raka matcher har slutat med tvåmålsförlust. För de besökande rävarna har mörkret börjat ljusna och Leicester har nu triumferat i två av de senaste tre ligauppgörelserna. Utgå från höger på Turf Moor.

Match 5: West Ham – Huddersfield | Speltips: 1X2

På London Stadium bjuder West Ham in Premier Leagues jumbo för en lördagssamba! Huddersfield är numera vana vid att ligga längst ner i botten av tabellen. Med tanke på att gästerna inte snittar mer än en halv balja per match så är det inte mycket att diskutera. Dock kan Hudds trösta sig med att de inte är jumbo i bortatabellen, Fulham har den lotten i sitt liv. Även om bortalaget är inriktade på spel en division ner nästa år så lägger de sig inte platt. Bland annat har Huddersfield slagit Wolverhampton vid två gånger under säsongen. West Ham har lyckats desto bättre men formen är allt annat än god, i senaste striden blev det nederlag mot Cardiff, 0-2. Ettan är kraftigt överstreckad och både krysset och tvåan måste med!

Match 6: Aston Villa – Middlesbrough | Speltips: 1X

Då var det dags för Championship att få sin del av Topptipskakan. Som alltid är det tight och tufft i den engelska andradivisionen, dessa tu är bra exempel på den saken. I getingboet runt de fyra playoff-platserna slåss ett stort antal lag för att få pröva sin lycka att nå finrummet. På Villa Park möts två team som bär sina tränares sanna prägel. Dean Smith låter sitt Aston Villa lira totalfotboll och hemmalaget är det näst mest målglada av samtliga. Tony Pulis har alltid med sig säkerhetsbältet till sitt Middlesbroughs matcher, The Smoggies har hållit ner siffrorna överlägset mest i denna liga. Smiths frejdiga fotboll får första förtroendet men krysset åker med snabbt som ögat!

Match 7: Brentford – West Bromwich | Speltips: 1X2

Griffin Park står som värd för mötet mellan ytterligare två kombattanter i det så kallade getingboet. Klubbarna ligger i varsin ände av playoff-kriget där gästerna med en match mer på nacken tagit 15 poäng mer än Brentford. När säsongen går mot sitt avgörande har West Bromwich ett grepp om den ena biljetterna till slutspelet om Premier League-plats. Närmast kommer Albions från en 3-0-vinst mot Swansea. Hemmalaget behöver verkligen gasa nu för att komma upp till kvartetten ovanför, formen är helt okej med resultatraden 7-1-3 under 2019. Strecka från och med den understreckade ettan.

Match 8: Hull – QPR | Speltips: 1

Sist men inte minst vänder vi blickarna mot KCOM Stadium! Här huserar ett hemmalag som ligger på den nedre halvan sett till bortaspelet men på den övre halvan i hemmaspelstabellen. Här i Kingston upon Hull har The Tigers skapat en ramstark defensiv struktur under säsongen, laget har bara släppt in 16 bollar hemma och det är tredje bäst i Championship. Gästerna från huvudstaden har samlat ihop sju pinnar mindre än värdarna och dessutom trivs Queens Park Rangers inte vidare bra på bortaplan. Åtta av säsongens tolv triumfer har QPR tagit på Loftus Road. Hull har den bästa målskytten på sin sida, Jarrod Bowen, han löser biffen i kupongens sista strid! Etta.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Man City

Kristoffer Nordfeldt funderar nog på att skolka från jobbet som fotbollsspelare den här helgen. Det är lätt att tänka sig, ingen människa vill vara målvakt när Pep Guardiolas slåttermaskin kommer farande. Att City slår Swansea är en ickefråga, enda frågan är hur många mål som skiljer till slut.

CHANSNINGEN: Huddersfield

Den som är tabelltittare och tabelltippare ser att Huddersfield ligger sist och därmed är klappkassa och inte behöver streckas. Den som kollar på spelprocenten och tänker efter lite inser att Hudds erbjuder rent guld mot West Ham.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.