Det är en sprakande inledning på måndagens Topptips. Djurgården – Malmö FF blir en nagelbitare från huvudstaden där DIF hoppas ta revansch från fadäsen i Svenska cupen. Därefter fortsätter vi med Premier League, Serie A, The Championship, Damallsvenskan, Ettan Södra och Eliteserien. Ni hänger väl med?

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Djurgården – Malmö | Speltips: 1

Klassikermöte från Tele2 Arena där Djurgården drabbar samman med Malmö FF. De förstnämnda låg närmast tre poäng senast mot Elfsborg men fick trots det nöja sig med 0-0. Kan de komma upp i samma nivå mot ett skadedrabbat MFF är mycket vunnet. Skåningarna föll rättvist med 0-2 senast mot AIK och har ett ytterst ansatt truppläge inför måndagsaftonen. Berget sägs vara åter men det räcker inte för att ta poäng i huvudstaden. Håller sig ettan runt 40 procent är det en vettig spik att inleda med.

Match 2: Newcastle – Arsenal | Speltips: 1X2

Arsenal föll platt i derbyt mot Tottenham där Rob Holdings utvisning spolierade The Gunners afton. Mittbacken är således avstängd när de rödvita reser till Englands norra delar för att brottas med Newcastle. Dessutom dras White med skadebekymmer och sedan innan saknas också Partey och Tierney. Då är det svårt att ställa sig bakom en övervärderad tvåa. Newcastle har förvisso ingenting att spela för, men Skatorna ska ändå kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen visar. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 3: Juventus – Lazio | Speltips: X2

Juventus har redan säkrat en Champions League-plats och har således ingenting kvar att spela för. Det syntes i 1-2-förlusten mot Genoa som sedan följdes upp med ytterligare en finaltorsk mot Inter. Nerazzurri drog det längsta strået i Coppa Italia-finalen som dessutom gick till förlängning. Med slitna ben får Juve inte lätt att ladda om när de ställs mot Lazio denna måndag. Örnarna siktar på att cementera sin femteplats och efter Romas poängtapp mot Venezia lär gästerna vara extra motiverade i Turin. Strecka från höger där värdet finns.

Match 4: Huddersfield – Luton | Speltips: X2

Returmatch i kvalet mot Premier League där Huddersfield och Luton spelade 1-1 på Kenilworth Road i fredags. De sistnämnda var då det bättre laget och kan Nathan Jones förmå sina adepter till en liknande insats här anser vi att streckningen blir skev på John Smith’s Stadium. Huddersfield är farliga på såväl fasta situationer som vid omställningar, men över 50 procent på ettan är med handen på hjärtat i högsta laget. När strecken sitter som de gör är det inte fel att vända på klacken och spela X2 till fint värde.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: AIK – BP | Speltips: 12

Vi vänder blickarna mot Damallsvenskan där ett Stockholmsderby stundar mellan AIK och Brommapojkarna. De sistnämnda torskade nyligen ett derby mot Hammarby med 0-2 och vistelsen i finrummet har, precis som väntat, blivit tuff för de rödsvarta. Här ska gästerna dock inte känna sig slagna på förhand då inte heller AIK rosar marknaden för dagen. Bara tre inspelade poäng på åtta försök vittnar om detta och här kommer bägge aktörerna att gå för tre poäng för att kunna lämna bottenträsket. Ettan först, tvåan sedan.

Match 6: Hammarby – Kristianstad | Speltips: 1X2

Hammarby har inlett Damallsvenskan på svajigt vis, men derbysegern senast mot Brommapojkarna kan mycket väl fungera som en katalysator för framtiden. 2-0 var rättvisa siffror och kan spelare som Janogy och Larsson fortsätta på inslagen väg får Kristianstad problem i huvudstaden. Skånskorna har ett slagkraftigare lag i grunden, men hemmaplan är samtidigt av yppersta vikt i det blågula finrummet. Ettan går först då den ser ut att streckas sunt, men den bör inte lämnas ensam. Helst alla tecken.

Match 7: Oddevold – Ljungskile | Speltips: 1

Derbydags i Ettan Södra där topplagen Oddevold och Ljungskile brakar samman. Värdarna har inlett serien strålande med fem raka segrar och 18 (!) gjorda mål under samma period. Siffror som verkligen inte går av för hackor. Under måndagen blir det givetvis tufft emot då Ljungskile inte är några duvungar, men gästerna får se upp med vassa målskytten Lext hos Oddevold. Gör de inte det kan det här bli en marig derbyafton. Stannar ettan runt 45-50 procent är det en fin spik.

Match 8: Vålerenga – Ham-Kam | Speltips: 1X2

Vålerenga skuggade topplagen i fjol och hoppas kunna göra detsamma i den här upplagan av Eliteserien. Inledningen har dock varit knackig och värdarna har ännu inte riktigt fått igång vassa nyckelspelare som Dönnum och Kjartansson. Kan Ham-Kam hålla dessa lirare i schack ska Vålerenga inte vara uppe och nosa på 70 procent. Gästerna har bitvis imponerat i egenskap av nykomlingar och större under har skett än att de lämnar Intility Arena. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Oddevold

Oddevold har rivstartat Ettan Södra med en vansinnigt stark offensiv. Ljungskile får inte stopp på maskinen i derbyt. Ettan klarar sig på egna ben.

CHANSNINGEN: Newcastle

Newcastle är klart förbättrade under våren och ska kunna bjuda upp till dans mot Arsenal trots att de inte har något att spela för. Vänstersidan synas tidigt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se