Åter dags för en måndagskupong, och som så ofta förr är prägeln nordisk, med matcher från Allsvenskan, Superettan, Eliteserien och Superligaen. England, Italien samt ett Hamburgderby förgyller sedan både raden och måndagen. Sikta på åtta rätt!

Läs vårt Topptips & rygga direkt

[topptipset]

Välj vårt experttips eller fyll i din egna tipsrad och klicka på Betala, så skickas du direkt till Topptipset hos Svenska Spel där du betalar din ifyllda rad.

Match 1: Djurgården – Helsingborg | Speltips: 1X

Tele2 är startpunkten för raden med ett hemmalag som kunnat ladda om i två veckor efter den knappa förlusten i Tvillingderbyt (0-1) precis innan landslagsuppehållet. För Blåränderna finns bara seger och Mohamed Buya Turay med kamrater lära gasa på direkt. HIF tog en viktig hemmaviktoria mot direktkonkurrenten ÖFK (2-0), men de rödblå är inget vidare på bortagräs; bara en trepoängare utanför Helsingborg år 2019. Gästerna har inte lyckats besegra DIF på åtta allsvenska möten och får klara sig utan den danska försvarspjäsen Anders Randrup som är avstängd. Det är enkom på grund av att värdarna är överstreckade som vi väljer att plocka med kryssgarderingen när ettan är det givna valet.

Match 2: AFC Eskilstuna – Elfsborg | Speltips: 1X2

Även om AFC mestadels åkt på stryk under säsongen har värdarna på något vänster ändå lyckats hålla hoppet vid liv. Uppehållet kom lägligt för Eskilstuna som läckte betänkligt, och med två veckor slickande av såren torde Nemanja Miljanovic, med ett förflutet i Elfsborg kunna, inspirera sina mannar mot omotiverade motståndare. Boråsarna har ingen realistisk chans att hinna slå sig in i topp sju, men löper samtidigt inte riktig risk att dras in i bottenstriden. Simon Strand stannar hemma i Knalleland efter sitt nionde gula för 2019 och lämnar en lucka efter sig. På Tunavallen har hemmalaget redan sänkt ett västsvenskt lag i form av IFK Göteborg i premiären (3-1). För att få lite kassatillskott går vi för skrällen och trycker samtidigt in allt vi kan!

Match 3: Västerås – Brommapojkarna | Speltips: 1X

Knappa fem mil norrut ligger Solid Park Arena i Västerås där det spelas Superettanfotboll. Thomas Gabrielssons mannar är för tillfället något ojämna men har gjort minst ett mål varje kamp sedan sommaruppehållet. Kvicke Karwan Safari har klarat omställningen från Division 1 alldeles utmärkt och står på sju strutar på 18 spelade kamper. Det går numera flera veckor mellan BP:s segrar, och den senaste var för snart två månader sedan hemma mot Norrby (3-1). Degraderingen närmar sig således. Två avstängda i VSK oroar inte alltför mycket då endast Jesper Florén varit ordinarie hela säsongen. Gästernas form är för dålig, ettan är trolig.

Match 4: Aston Villa – West Ham | Speltips: 1X2

Över till Premier League-mötet på Villa Park mellan två lag med nästan identiska hemmaställ. Likheterna slutar dock vid färgerna då The Hammers varit betydligt jämnare i sina prestationer. En stor anledning till gästernas frammarsch är det tunga nyförvärvet Sébastien Haller; fransmannen, som gjorde succé i Frankfurt, trivs ypperligt i England och har tre fullträffar på lika många kamper. Nykomlingen Villa ligger som väntat i botten efter tre poäng av tolv möjliga. Den egyptiska landslagsmannen Trézéguet såg rött mot Palace i den senaste omgången och blir ett kännbart avbräck för “The Lions”. Streckningen och oddsen är dock jämna, så inled med tvåan och putta sedan in garderingar.

Match 5: Torino – Lecce | Speltips: 1X

Vi byter en industristad i England mot en i Italien. Gästerna från södra Italien tog sig tillbaka till Serie A i våras, men har inlett trögt. 0-4 mot Inter är inte mycket att ord om, men den sena förlusten mot Verona (0-1) kunde undvikits med lite mer skärpa. Förhoppning är att rutinerade herrar som Christian Dell’Orco längst bak dragit lärdom av detta och är på tårna i Turin. “Il Toro” har många alternativ i offensiven, men hur ska det gå i defensiven utan skadade klippan Cristian Ansaldi? Försvaret är långt ifrån snortajt, och det skulle inte förvåna om besökarna utnyttjar detta. Lecce har hela truppen till förfogande och med rätt inställning kan ett värdekryss stjälas. 1X på Stadio Grande  är dock att föreslå.

Match 6: Silkesborg – Odense | Speltips: 2

Mot nordliga breddgrader för en dansk tillställning på fastlandet. Odense lämnar Fyn i hopp om att bryta den trista trenden med noll mål framåt sedan Sander Svendsens avgörande fullträff mot Randers (1-0) för fyra omgångar sedan. Samtidigt kan Danmarks U21-landslagskeeper Oliver Christensen vara nöjd med att inte släppt till något på nästan lika länge. Starkt av ynglingen att fylla luckan efter Sten Grytebust. Betydligt målgladare är Silkeborg, men det har ännu inte inneburit en trepoängare i seriespelet för nykomlingen. Jumbons höst blir nog inte behaglig. OB:s rutin blir trumfkortet när tvåan med dess sköna värde dunkas in!

Match 7: Sarpsborg – Vålerengen | Speltips: 1X2

Nära gränsen mellan södra Norge och Bohuslän ska det spelas Eliteseriefotboll där det tävlas om vem som är formsvagast. Bittert värre för Sarpsborg som i den sista kampen före landslagen tog vid ledde hemma mot Viking med 2-0 efter en strålande insats av före detta AIK:aren Magnar Ødegaard. De blåvita föll ihop sista fem och matchen slutade 2-2. Mot hatade Rosenborg räddade “Engas” högerback Christian Borchgrevink en pinne med sitt 1-1-mål. Huvudstadslaget mår dock inte jättebra då gästerna får bläddra tillbaka till juli i sina almanackor för att hitta den senaste segern.  Alla trepoängare hemmalaget plockat under 2019 har varit på Sarpsborg Stadion. Så kan ske även nu, och vi börjar då med ettan och dess goa värde. Måla på stort direkt.

Match 8: St. Pauli – Hamburg | Speltips: 2

Vilken härlig avslutning! I Tysklands andra stad vankas det derby på Millerntor-Stadion. Hamburg, som missade uppflyttning i våras, gör sin andra raka säsong i 2. Bundesliga, men det kan bli den sista på ett tag sett till inledningen; 13 poäng av 15 möjliga och stenhård konkurrens längst fram med tunga namn som Aaron Hunt, Sonny Kittel, Lukas Hinterseer och nu även Martin Harnik på lång från Bremen. För ruffiga St. Pauli ser det ut som det brukar med stormiga matcher och många baklängesmål. Mittfältskuggen Christopher Avevor och försvararen Yiyoung Park är bägge skadade och missar derbyt, och då talar det mesta för besökarna – Slaget om Hamburg vinns av HSV så spika på!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Hamburg

Hamburger Sportverein vädrar morgonluft, och för stadens största lag finns bara ett mål med säsongen. Gästande St. Pauli håller inte samma klass som storebror, och ska inte kunna stå emot under 90 minuter plus tilläggstid. Sieg für HSV!

CHANSNINGEN: Eskilstuna

Motivation slår klass, och då Elfsborg och Borås verkar vara lite trötta på fotboll finns möjligheten för värdarna. Mot mitten- och bottenlag är Eskiltuna helt ok hemma på Tunavallen. Lös detta nu, AFC!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.