Det är landslag som gäller för hela slanten under torsdagen. EM fortsätter i majestätisk stil och sällskapas dessutom av Copa América på detta Topptips. Stornationer som Belgien, Brasilien, England och Argentina ska synas i sömmarna. Nu åker vi på detta tvådagarskalas!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Danmark – Belgien | Speltips: X2

Danmark ska försöka resa sig efter de hemska scenerna i lördags och det faktum att Christian Eriksen är vid liv och mår okej är allt som betyder något för de rödvita. Överlag stod danskarna för en solid insats mot Finland och med rådande omständigheter i åtanke ska förlusten inte vägas in alltför tungt här. Belgien är med det sagt en mardrömsmotståndare och på halvfart lyckades Lukaku och company enkelt lägga Ryssland på rygg. Lika enkelt kommer det inte att bli på Parken, men med X2 är vi i hamn.

Match 2: Nederländerna – Österrike | Speltips: 1X2

Offensivt sett stod Nederländerna för en stark insats mot Ukraina (3-2). Wijnaldum visade varför han benämns som en av världens allra bästa mittfältare, men bakåt såg det emellanåt väldigt svajigt ut för Oranje. Österrike är inga duvungar och alplandet trivs med att slå ur underläge i Amsterdam. Ytor kommer att uppstå mot ett Nederländerna som ständigt går framåt och här ska inte Alaba och hans kompanjoner uteslutas. Alla tecken är att föredra redan i ett tidigt skede.

Match 3: Colombia – Venezuela | Speltips: 1X2

Över till Sydamerika och Copa América där Colombia inledde turneringen med att tvåla till Ecuador med 1-0. Insatsen var dock långt ifrån fläckfri och förbundskapten Rueda spelade ett högt spel när han valde att låta ett gäng normalt givna startspelare inleda på bänken. Ett hårt coronadrabbat Venezuela fick i sin tur tuffast möjliga start då Brasilien som väntat avgick med segern, men till den här matchen återkommer ett par spelare i truppen. Högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna och bör finnas med tidigt.

Match 4: Brasilien – Peru | Speltips: 1

Guldfavoriterna Brasilien gjorde inga misstag mot Venezuela. Visserligen var motståndarna hårt drabbade av Corona, men Neymar och hans vapendragare gjorde ändå jobbet som krävdes. Något tuffare emot nu, men samtidigt är inte Peru på samma nivå som för ett par år sedan. Många lirare har sett sina bästa dagar och mot ett Brasilien i toppform har gästerna inte mycket att hämta. Ettan ser ut att streckas benhårt, men det finns inte mycket att göra åt den saken. Given spik.

Match 5: Sverige – Slovakien | Speltips: 1X

Hatten av för Janne Andersson och company som via en otroligt stark försvarsinsats lyckades bärga en poäng mot Spanien i Sevilla. Robin Olsen visade varför han är given förstaslips mellan stolparna och där har Sverige en matchvinnare som kommer att betyda mycket under turneringens gång. Betydligt mer blågult anfallsspel är att vänta mot ett lågt stående Slovakien. Marek Hamsik och company skrällde stort mot Polen, men det ska också sägas att slovakerna hjälptes enormt av utvisningen på Krychowiak. Detta förlorar inte Sverige. 1X är ett lås.

Match 6: Kroatien – Tjeckien | Speltips: 1X

Kroatien gjorde vad som “krävdes” mot England och nu ska kroaterna via två raka segrar bärga avancemang samt en betydligt lättare lottning i slutspelet. Att bara gå ut och städa av Tjeckien blir med det sagt inte lätt, men spelare för spelare håller kroaterna betydligt högre nivå än sina opponenter. Patrik Schick stod för en otroligt vacker doppietta mot Skottland, men i övrigt var det ett ihåligt Tjeckien som inledde turneringen. Här slår öl-fantasterna ur underläge och med 1X på större system sitter vi lugnt i båten.

Match 7: England – Skottland | Speltips: 1

Wembley kommer att koka denna afton när England ska mäta svärd med Skottland. De sistnämnda hade hoppats på betydligt mer än 0-2 i brakan mot Tjeckien, men med det resultatet i åtanke tvingas också skottarna att gå framåt här. Det blir deras fall. Englands offensiv tillhör turneringens allra främsta och det finns potentiella matchvinnare på i princip samtliga positioner i de främre leden. Harry Kane lär vara ytterst sugen på att öppna målkontot och det skulle inte förvåna om han avgör detta stekheta möte. Ettan singlas.

Match 8: Argentina – Uruguay | Speltips: 1X2

Leo Messi gav vackert Argentina ledningen mot Chile, men efter en kontroversiell straff emot lyckades Arturo Vidal kvittera argentinarnas ledning. 1-1 stod sig matchen ut och fortfarande råder rejäla frågetecken kring Argentina och oförmågan att leverera när det verkligen gäller. Uruguay blir inte lätta att få hål på och har firma Suárez/Cavani en bra dag kan de på egen hand sänka ett vilset Argentina. Hela spannet kopplas på så tidigt det bara går i en kamp som kan gå hur som helst.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 17:59

KUPONGENS SÄKRA: Brasilien

Brasilien inledde som väntat med en komfortabel viktoria mot Venezuela och nästa hinder på vägen mot guldet i Copa América är Peru. Ytterligare brasiliansk triumf att vänta.

CHANSNINGEN: Österrike

Nederländerna visade sig emellanåt stabbiga i de bakre leden mot Ukraina och Österrike är definitivt kapabla att såra Oranje i Amsterdam. Hela spannet åker tidigt med.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se