Vi ska sätta gaddarna i en intrikat kupong under torsdagens afton. Halva kupongen hämtas från England där det stundar både Premier League och kvalspel på lägre nivå. En kvalkamp från Tyskland samt sedvanligt seriespel i Schweiz gör resan komplett!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Aston Villa – Burnley | Speltips: 1

Aston Villa var det bättre laget mot Crystal Palace senast, men Steven Gerrards lejon tappade 1-0-ledningen sent och fick nöja sig med ett kryss. Ny chans på Villa Park när ett nedflyttningshotat Burnley gästar Birmingham denna torsdag. Besökarna från Lancashire har kroknat mot slutet och opassande nog även dragit på sig massvis med skador. Bland de osäkra korten inför denna fight finns bland annat Mee, Rodriguez och Tarkowski samt att Westwood, som bröt benet mot West Ham för en tid sedan, definitivt är out. Med tanke på gästernas prekära situation gillas ettan skarpt!

Match 2: Chelsea – Leicester | Speltips: 12

Chelsea har redan säkrat en topp 4-placering i Premier League och kan således gå ut och ha kul mot Leicester. Men Thomas Tuchels värdar, som nyligen föll i FA-cupfinalen mot Liverpool, vill naturligtvis inte passeras av London-rivalen Tottenham i den sista omgången vilket bör betyda att The Blues kommer att gå för fullt här. Leicester tillhör ingenmansland i PL vilket betyder att även Vardy, Maddison och övriga rävar kan slappna av i denna fight. En troligtvis öppen match där “gubbgarderingen” (etta-tvåa) passar som handen i handsken!

Match 3: Everton – Crystal Palace | Speltips: X2

Everton såg ut att gå mot en viktig seger mot Brentford senast, men efter varsitt rött kort på Braithwaite samt Rondon förvandlades ledning till förlust. Duon sitter således på botbänken och saknas i denna ödesmatch. Crystal Palace gjorde det bra som fick med sig ett kryss från mötet med Aston Villa senast och ges nu en möjlighet att sätta käppar i hjulen för värdarna. Med skickliga spelare som Zaha, Gallagher och Ayew till förfogande ges Patrick Vieiras örnar god möjlighet att lägga ett sargat Everton på rygg. X2 är ett kul drag till låg procent!

Match 4: Hertha Berlin – Hamburg | Speltips: 1X2

Allt sket sig i sista omgången för Hertha Berlin. Stuttgarts stopptidsmål mot Köln tvingar huvudstadslaget, som samtidigt förlorade mot Dortmund, till ett ovisst kval mot klassikerklubben Hamburg. Die Rothosen avslutade säsongen i andraligan ursinnigt med fem raka segrar, på vilka de dunkade in hela 16 mål, och även om Hertha besegrat lag som Dortmund och Gladbach i egen borg under säsongen så är känslan att detta kan gå precis hur som helst. Helgardera.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Port Vale – Swindon | Speltips: 1X

Semifinalfas i kvalet mot League One. Swindon sitter i förarsätet efter seger i det vändande mötet där den offensive yttern Harry McKirdy var stor segerorganisatör. Hans två mål såg länge ut att bli matchen enda, men en sen reducering från Port Vales gamle United-talang James Wilson öppnar hemmadörren på vid gaveln inför denna retur. Värdarna är normalt sett mycket starka på Vale Park och när seriespelet summerades var de bara två poäng från direktuppflyttning. Eftersom krysset räcker för gästerna är 1X att betrakta som en helgardering.

Match 6: Luzern – Young Boys | Speltips: 1X2

Tabelltittarna på Swissporarena har gått vilse i den snoriga värdespäckade skogen. Young Boys har inte infriat förväntningarna och titelracet är redan kört. De gulsvarta gästerna är 20(!) poäng fattigare än mästarna i Zürich. YB kan aldrig räknas bort men heller inte ryggas till skyhög spelprocent. Luzern har löst poäng mot de unga boysen under både hösten och våren. Värdlaget har skördat pinnar i lejonparten av matcherna i den blåfärgade borgen och måste fortsätta haffa pinnar för att hänga kvar i högsta serien. Allt ska in!

Match 7: Lausanne – Sion | Speltips: 1

Det läcker betänkligt i Sions bakre del. Christian Constantin och company har släppt in tio strutar på de senaste fyra fighterna, tre av dessa med tillhörande nederlag. Sion behöver förmodligen någon pinne till under de avslutande två rundorna av Super League för att säkra kontraktet men något större favoritskap kan inte tillskrivas besökarna. Lausanne är avsågade men fortsätter att visa mästerlig moral. Gänget vid Genèvesjön har just luggat såväl seriesegrarna samt tabelltvåan. En etta kring 25 procent smakar prima som spik.

Match 8: Grasshoppers – St. Gallen | Speltips: 1X2

Sista budet talar för hemmaseger sett till motivationens kraft men frågan är om det går att singla Grasshoppers. Niklas Jihdes forna förening är illa ute i streckstriden och med blott fyra vinster på 17 arrangemang är det enkelt att förstå varför. Gräshopporna har tre raka poängtapp, mest sved det att gå på en mina här hemma mot bottenkonkurrenten Sion. St. Gallen var nyligen framme i inhemsk cupfinal och vann på Letzigrund så sent som 2021. Ettan är en darrig start, här bör helas upp.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Aston Villa

Det ser mycket mörkt ut för Burnley. The Clarets har en mustig skadelista och ett tragiskt bortafacit som innehåller två stackars segrar på 18 resor. Aston Villa sätter klorna i brunkarna på vägen ner till The Championship.

CHANSNINGEN: Crystal Palace

Everton dras med dubbla avstängningar inför denna ödesmatch där ett skickligt Crystal Palace kan komma att sätta käppar i hjulen för värdarna som jagar nytt PL-kontrakt. X2 är ett fint drag!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se