Champions League är tillbaka i hetluften och tisdagens Topptips erbjuder inte mindre än sex sprakande tillställningar från världens ädlaste klubblagsturnering. Barcelona, Bayern München och Juventus garderas alla upp på ett eller annat sätt. Därefter går vi i mål med The Championship. Häng med!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Atalanta – Manchester United | Speltips: 12

Atalanta förnedrade Manchester United för två veckor sedan när italienarna ledde med 2-0 i halvtid. Efter vilan gjorde dock La Dea i byxan när Old Trafford bar fram Solskjaer och United till 3-2. Sedan dess har båda aktörerna blandat högt med lågt och det skulle inte förvåna om vi återigen får se en matchbild innehållandes många olika ansikten. Manchester Uniteds trebackslinje fungerade i helgen bra mot Tottenham och det är inte omöjligt att den norske tränaren väljer samma formation i Bergamo. Atalanta är hur som haver erkänt starka på egen matta och i en förmodat svängig tillställning tillämpas gubben (etta-tvåa) alla dagar i veckan.

Match 2: Dynamo Kiev – Barcelona | Speltips: 1X2

Att skifta Ronald Koeman mot Sergi Barjuán gav inte önskad effekt för Barcelona. 1-1 mot Alavés var en klar missräkning och förutom den undermåliga insatsen önskar vi Sergio Agüero ett hälsosamt tillfrisknande efter sina hjärtproblem. Argentinaren kommer inte till spel mot Dynamo Kiev och det är ett hårt slag för ett redan sargat manskap. Spelmässigt hade ukrainarna inte mycket att hämta i det vändande mötet, men på eget gräs ska Dynamo kunna stå upp betydligt bättre. Med tanke på Barcas oförmåga rullar vi gärna ut heltäckningsmattan.

Match 3: Bayern München – Benfica | Speltips: 1X

Bayern München trampade gasen i botten under de sista 20 minuterna mot Benfica. Det räckte för att vinna med 4-0 och nu är det dags för den tyska maskinen att återigen mäta sina krafter med portugiserna. Nagelsmanns mannar har mer eller mindre redan avgjort gruppen och vi vill därmed hissa en liten varningsflagg för viss mättnad denna tisdag. Benfica har samtidigt andraplatsen i sikte och med rådande förutsättningar är det rensande krysset ett fräckt komplement om pengarna tillåter. Benfica är trots allt inte oävna.

Match 4: Juventus – Zenit | Speltips: 1X2

Juventus är tillbaka till kräftgång i Serie A och ska Max Allegri slippa skämskudde behöver han lotsa Den gamla damen till seger redan i helgen mot Fiorentina. Det är således en fight som kan komma att stjäla fokus från bataljen mot Zenit. I det vändande mötet kunde Juve inte avgöra förrän i matchens slutskede och det är inte omöjligt att de får liknande problem här. Zenit har imponerat så här långt och grejar de en pinne i Turin tyder mycket på att de löser tredjeplatsen framför Malmö FF. Vi väljer dock att ta streckningen till det yttersta genom att brassa på med samtliga tecken. En tumme hålls givetvis för tvåan som rensar magiskt.

Match 5: Sevilla – Lille | Speltips: 1

Lille har spelmässigt haft svårt att räcka till i Champions League. Detta blev minst sagt tydligt senast då Sevilla dominerade med eftertryck i Frankrike. 0-0 slutade emellertid den fighten, men hemma i Andalusien ska Julen Lopeteguis manskap kunna dra det längsta strået. Lucas Ocampos ser ruskigt spelsugen ut i de främre leden och ackompanjerad av lirare som Lamela, Rakitic och Rafa Mir går det ingen nöd på Sevillas offensiv. Det är en armada som Lille inte klarar att hålla stången över 90 minuter. Ettan är en excellent spik hela vägen upp till 60 procent.

Match 6: Villarreal – Young Boys | Speltips: 1X2

Villarreal är inne i en negativ spiral med bara en seger på de fem senaste tävlingsmatcherna. Den tidigare solida defensiven ser inte alls lika vass ut för dagen och med viktige Gerard Moreno på skadelistan tappar Den gula ubåten välbehövlig spets i offensiven. Segern under tidigare nämnda period kom i det vändande mötet mot Young Boys, men trots detta anser vi att schweizarna ska kunna stå upp bra i Valencia. David Wagners mannar skapade mängder med målchanser senast och kan de bara hålla ihop de bakre leden finns chans till retroaktiv revansch. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

Match 7: Luton – Middlesbrough | Speltips: 1

Luton torskade i helgen med 0-2 mot Preston, men trots det ska Hattmakarna inte känna sig alltför missnöjda. Insatsen var det inget större fel på och kan Nathan Jones lotsa sina adepter i rätt riktning mot Middlesbrough ligger det nära till hands att värdarna omgående studsar in på vinnande väg. Boro får inte spelet att stämma och efter den missvisande sviten med tre raka segrar kom helgens 0-2-nederlag mot Birmingham som ett brev på posten. Vi tror på ytterligare en torsk på Kenilworth Road. Ettan står stadigt allena.

Match 8: Peterborough – Huddersfield | Speltips: 12

Vi avrundar med en förmodat målrik drabbning från Weston Homes Stadium. Både Peterborough och Huddersfield har sina styrkor i offensiven och då värdarna har Jonson Clarke-Harris åter från avstängning ska de inte underskattas trots att gästerna ligger betydligt högre upp i tabellen. Huddersfield kan slå vilket lag i ligan som helst när de har sin dag, men med det sagt tenderar också The Terriers att blanda och ge under 90 minuter. Det tar vi fasta på denna tisdag. Gubben avrundar kupongen.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:44

KUPONGENS SÄKRA: Sevilla

Sevilla är bättre än Lille och här ska andalusierna ses med god chans att skapa ett försprång gentemot fransmännen. Lucas Ocampos avgör till värdarnas fördel!

CHANSNINGEN: Zenit

Juventus går svagt i Serie A och kommande helgs match mot Fiorentina är av yppersta vikt. Zenit hoppas därmed att de svartvitas fokus ligger någon annanstans. Det hoppas vi med. Högersidan glöms inte bort.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se