En klurig kupong är vad som erbjuds på måndagen där flertalet kamper i Sverige, England, Italien, Tyskland och Spanien spås bli strider utan klara vinnare. Nere i Skåne ligger en rensare och lurar, så visst finns möjligheter. Åtta rätt är alltid svaret!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Helsingborg – Malmö | Speltips: 1X2

Ett Skånederby utan publik är likväl ett Skånederby, inte på något sätt en lugn historia. Malmö må ha kopplat ett järngrepp om guldet men förutom en månad mellan mitten av juli och mitten av augusti har Di Blåe varit ett av seriens absolut sämsta bortalag. Di Röde ligger där de ligger, men har faktiskt ganska bra resultat mot större klubbar som DIF (3-1), AIK (2-0), och Peking (3-2). Max Svensson känns redo för spel i utlandet och kan få många ögon på sig om han sänker MFF. På grund av avstängning är Kebba Ceesay inte tillgänglig, men här gäller ren vilja. Täck upp hela vägen och hoppas på ettan!

Match 2: AIK – Varberg | Speltips: 1

Med bara ett nederlag på tio omgångar har AIK de facto säkrat sin allsvenska existens. 0-0 i Uppsala blev en fysisk kamp, även om Enoch Kofi Adu nu är avstängd behöver Gnaget inte känna någon panik då ersättarna kan slappna av och spela ut. Även Varberg spelade mållöst mot Elfsborg, men nu börjar det brinna i knutarna. Hallänningarna såg ut att sitt på det torra, men efter två poäng på sex omgångar börjar de grönsvarta svettas. Astrit Selmani med sina nio mål och fem assist är BoIS guldgosse, men kan inte bära hela Halland på sina axlar. Spiketta och Varberg dras därmed på allvar in i bottenstriden.

Match 3: Norrby – Brage | Speltips: 1

Ett hack ner i seriesystem huserar Brage som inte längre kan nå Allsvenskan. Faktum är att dalmasarna har närmare till nedflyttning än uppflyttning och genomlider säsongens svåraste formdipp. Norrby kravlade sig över strecket via en klockren 3-1-seger mot Akropolis. Matchens lirare var Abdelrahman Saidi som med två baljor visade varför han för ett år sedan debuterade i U19-landslaget. Spika boråsarna och ringa in det fina spelvärdet!

Match 4: GAIS – AFC Eskilstuna | Speltips: 1X2

Som väntat föll Gais hårt uppe i Umeå. Grönsvart är veka utanför Göteborg, då är det tur att det vankas kamp på Gamla Ullevi. Här har Makrillarna bara torskat två gånger i seriespelet under 2020, vid sidan av Richard Yarsuvat hade Mervan Celik och Julius Lindberg varit stora kelgrisar om publiken fått närvara. Den ojämna säsongen fortsätter för AFC. Svearna har ingen kontinuitet och är defensivt i paritet med tabelljumbon Ljungskile. Samtidigt skiljer bara ett poäng dessa två klubbar. Ettan först på västkusten!

Match 5: Leeds – Leicester | Speltips: X2

För första gången sedan 2004 möts dessa två lag i Premier League. Bägge har startat säsongen bra, men med tanke på att Leicester även måste få in Europa League-spel i ekvationen får The Foxes sägas ha imponerat mest. Evigt unge Jamie Vardy löser de matcher som står och väger och skadeläget är ändå helt ok för rävarna. Patrick Bamford får väl sägas vara Vardys motsvarighet i Leeds, mot Villa fick 27-åringen ta med sig matchbollen hem efter tre baljor i andra. Kaptenen Liam Cooper kan hinna bli kvitt sin ljumskskada, men med tanke på ett par andra skador har vi en sannolik tvåa framför oss.

Match 6: Hoffenheim – Union Berlin | Speltips: 1X

Baden-Württemberg har de senaste åren fått en ny herre på fotbollstäppan sedan Stuttgart gått ner sig. Sedan 2017 har Hoffenheim alltid slutat på de övre halvan, den lite sämre starten på Bundesliga har kompenserats av ett klockrent kontinentalspel. Israelen Munas Dabbur har sedan januariankomsten varit en målgarant, honom får berlinarna se upp med. Unions start har inte varit exalterande, ska det bli poäng för Die Eisernen är det hemmabanan som gäller. Strikern Max Kruse har brutit mot coronaprotokollet och kan mista sin plats i laget. Värdarna vann bägge mötena förra säsongen utan att ens släppa in ett mål. Hemmaviktorian får vi utgå ifrån.

Match 7: Villarreal – Real Valladolid | Speltips: 1X2

Poängmässigt kan Valladolid inte få annat än underkänt, men sett till spelet har de lilavita hängt med bra i matcherna. Nederlaget mot Alavés var till stor del färgat av Nachos röda kort som kom redan efter dryga 20 minuter. Raul García kommer att vikariera på vänsterbackpositionen, och elva mot elva är La Pucela habila som sagt. Långt borta i Baku fick Villarreal slita för segern som hängde på det berömda håret. Den Gula Ubåten hamnade i underläge efter 78 minuter, men inhopparna Yeremi Pino och Alcácer räddade laget mycket sent. Dani Parejo är långtidsskadad, slitna värdar kan få svårt att ladda om. Rensa med skrälltvåan som skyddas helt.

Match 8: Hellas Verona – Benevento | Speltips: X2

Slutstation Venetien. Många skador i Verona där Di Carmines och Cetins frånvaro kommer att märkas i bägge lagändar. Särskilt den förstnämnda hade behövts då endast Andrea Favilli (som nu är skadad) har lyckats göra mål. De gulröda nykomlingarna Benevento har i tre omgångar av fem mött Roma, Inter och Napoli. Trots det har gästerna lyckats näta en del när Roma-produkten Gianluca Caprari varit särskilt lyckosam. Mellan lagen råder perfekt balans – 2-0-2 där det förlorande laget inte nätat. Här får dock Filippo Inzaghis trollkarlar förtroende och reser söderut med minst ett poäng.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: AIK

Henok Goitom, Sebastian Larsson och Sotirios Papagiannopoulos är inga dussinlirare direkt, mot ett Varberg som känner paniken komma krypande blir detta en enkel trea. Framåt, Gnaget!

CHANSNINGEN: Helsingborg

Derbyn är matcher där form och tabelläge tenderar att minska i betydelse. Om så är fallet har Helsingborg som helt ok hemmalag bra möjligheter att ta ner ett MFF som inte briljerat utanför Malmö de senaste veckorna. Heja Sundets Pärla!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se