Topptipset! Vilken smaskig kupong vi bjuds på denna långfredag! Innan påskmaten avnjuts ska en matta som uteslutande består av fajter från engelska The Championship synas i sömmarna. Favorit i fara hittas i den walesiska huvudstaden Cardiff, medan den läckraste spiken hamras in på Pride Park. Mot åtta gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Bournemouth – Middlesbrough | Speltips: 1X2

Bournemouth har underpresterat sedan årsskiftet och som konsekvens av det dalat i The Championship. The Cherries befinner sig nu nedanför kvalplats och fortsätter det så här så blir det ingen återkomst i Premier League nästa säsong. Även Middlesbrough återfinns precis nedanför topp 6 och med åtta omgångar kvar har Warnocks manskap i allra högsta grad chansen att ta sig upp till de åtråvärda platserna. Gästerna har även de svajat en aning den senaste tiden, där imponerande segrar blandats med rejäla bottennapp. Det som talar för Boro är att värdarna troligen står utan viktige stjärnan Stanislas i denna fight. Jämn kamp att vänta trots allt och alla tecken känns säkrast på Vitality Stadium.

Match 2: Bristol City – Stoke | Speltips: X2

Bristol City har stått för en rad imponerande insatser sedan klubben satte veteranen Nigel Pearson vid rodret. Men segrarna har främst kommit på resande tass ska sägas, då The Robins alltjämt står utan seger i hemmaborgen sedan början av februari. På andra sidan står ett ojämnt Stoke, som av allt att döma tvingas resa till Ashton Gate utan viktiga pjäser som Collins och Campbell, som inte hunnit bli spelklara under uppehållet. Gästerna från Stoke-on-Trent har även de varit ojämna den senaste tiden, men fick gå på ledighet med en förlösande 1-0-seger mot Derby, där Barnsley-fostrade Jacob Brown blev stor matchhjälte. Hemmalaget har som sagt haft svårt att få spelet att stämma på den egna gräsmattan och får se upp mot John Obi Mikel och hans kamrater. Trots avbräck i bortalaget blir tvåan en tänkbar spik.

Match 3: Cardiff – Nottingham | Speltips: X2

Kupongens mest överstreckade favorit hittas i den walesiska huvudstaden där Cardiff står för värdskapet. De hemmahörande Blåfåglarna välkomnar ett klurigt Nottingham till Cardiff City Stadium. I hemmalaget finns stekhete anfallaren Kieffer Moore som även levererat på landslagsscenen då 28-åringen nätade för sitt Wales i träningslandskampen mot Mexico. McCarthys manskap står dock inför en tuff utmaning i hemmaborgen då en handfull spelare fortsatt återfinns på skadelistan, som till exempel försvararen Joe Bennett. Gästerna från Robin Hood-staden är inget strykgäng, då truppen innehåller klasspelare som Grabban och Ameobi. Forest kan mycket väl få med sig alla poäng från grannlandet och den lågt betrodda tvåan inleder därför streckandet. Till cirka 15-20 procent kan den till och med chansspikas på de mindre systemen.

Match 4: Derby – Luton | Speltips: 1

Derby gick in i landslagsuppehållet med en blytung förlust mot Stoke och Wayne Rooneys gäng kan inte slappna av ännu. Baggarna har endast fem pinnar ner till Rotherham, som dessutom har färre matcher spelade, på nedflyttningsplats. Att ta poäng mot Luton hemma på Pride Park är därför av största vikt för de vitklädda. Faktum är att gästerna, som höll på trilla ur The Championship förra säsongen, har gjort en klart bättre säsong denna gång och befinner sig på tryggt avstånd från bottenstriden. Värdarna är skickligare i grunden och dessutom mer motiverade denna långfredag. Till cirka 45 procent blir ettan en fin spik på kupongen.

Match 5: Millwall – Rotherham | Speltips: 1

Vi beger oss till huvudstaden och The Den där Millwall välkomnar ett nedflyttningshotat Rotherham. The Millers har dock färre matcher spelade än många av konkurrenterna i bottenskiktet och kan genom en seger ta sig upp på samma poäng som Birmingham uppe på säker mark. Smith och company kommer förvisso från en skön 2-0-seger mot ett tröttkört Bristol City, men har svajat rejält i sina prestationer den senaste tiden. Mot de hemmahörande Lejonen på andra sidan väntar en minst sagt uppgift för nykomlingarna. De blåklädda är erkänt svårslagna på hemmaplan och har vunnit fyra av de sex senaste matcherna på den anrika lejonklippan. London-laget stod som segrare senast lagen möttes efter att stjärnan Jed Wallace avgjort. Trolig hemmaseger att vänta och håller sig ettan kvar under 50 procent åker spikklubban fram.

Match 6: Preston – Norwich | Speltips: 1X2

I Lancashire hittar vi ett intressant möte mellan Preston och Norwich. De tillflugna Kanariefåglarna från öst har hållit en hög nivå genom hela seriespelet och ser onekligen ut att lyckas med en blixtsnabb comeback i Premier League. I laget finns en hel drös med klasspelare, som till exempel Todd Cantwell och Teemu Pukki. De gröngula blir rättvist favoriter på Deepdale mot ett formsvagt hemmalag på andra sidan. The Lilywhites har upplevt stora problem hela säsongen, vilket även visat sig på resultaten. Långtidsskador på spelare som Moult och Bauer har varit minst sagt kännbara och Alexs Niels mannar kommer att få kämpa hårt för poängen i hemmaborgen denna eftermiddag. Bortasegern är trolig, men med hänsyn till värdet måste den högt streckade tvåan (cirka 85 procent i skrivande stund) få sällskap. Minst krysset hakar på.

Match 7: QPR – Coventry | Speltips: 1X2

Vi återvänder till London men beger oss till Loftus Road denna gång där Queens Park Rangers huserar till vardags. Nykomlingarna Coventry kommer på besök och är på jakt efter viktiga poäng då bottenstriden kryper allt närmare för Mark Robins manskap. Endast en seger i de sex senaste fighterna har det blivit för de himmelsblå, som kan få svårt att stå upp mot ett skickligt hemmalag. The Hoops har stått för en suverän andra halva av säsongen, där firma Chair/Dykes kan tillskrivas en stor del av framgångarna. De blåvita har besegrat svåra motståndare som Bournemouth och Brentford och drar på sig favoritkostymen i hemmaborgen. Streckandet inleds från vänster.

Match 8: Wycombe – Blackburn | Speltips: X2

Wycombe ser ut att få återvända till League One om inte tränaren Gareth Ainsworth lyckas trolla fram ett mirakel ur bakfickan i de sista omgångarna. The Chairboys har förvisso blixtrat till stundtals, men lägstanivån har varit på tok för låg. Mot ett skickligare Blackburn blir de blåklädda underlägsna på förhand, och även om gästerna ser ut att sakna stjärnan Bradley Dack fortsatt så verkar det som att skyttekungen Adam Armstrong hunnit återhämta sig under landslagsuppehållet. Den Newcastle-fostrade 24-åringen kan vara tillbaka i startelvan och ges i sådana fall med goda chanser att hitta nätet mot ett defensivt svagt hemmalag. De Lancashire-bördiga besökarna har dock övertygat denna säsong, och när svenska folket ger alldeles för högt förtroende till höger gör krysset sällskap.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Derby

Kanske ingen säker spik, men väl en spelvärd sådan. Rooneys baggar är bättre än Luton och har dessutom mer att spela för när bottenstriden ska undvikas. Ettan singlas till trevlig procent.

CHANSNINGEN: Nottingham

Ett grundstarkt Nottingham med Grabban och Ameobi i spetsen blir blygsamt betrodda i Wales. Visst har Cardiff sett starka ut den senaste tiden, men att ettan ska streckas till skyhöga 60 procent går inte att tugga i sig. X2.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se