Spridda skurar råder på måndagens Topptips. Ettan Norra sparkar igång kupongen med ett derby innan brasiliansk och argentinsk fotboll tar över stafettpinnen. Därefter är det isländsk fotboll som gäller för hela slanten. Häng med på vägen mot 13 gröna bockar!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Hammarby TFF – Täby | Speltips: X2

Kupongen inleds med ett Stockholmsderby från Söderort där Hammarby Talangfotbollsförening drabbar samman med Täby FK. De förstnämnda har stått för lejonparten av sina bästa insatser i egen borg och har spets i framför allt Erabi. Anfallaren och hans kamrater blir med det sagt streckade till himlen av tipparna vilket innebär att det är läge att dra öronen åt sig. Täby är kapabla och trots att gästerna befinner sig i botten har de haft marginalerna emot sig så här långt. Kanonvärde tornar upp sig till höger och X2 är ett fräckt val. Avslag på ettan.

Match 2: Sao Paulo – Palmeiras | Speltips: 1X2

Gigantmöte från Brasileiro Série A där topplagen Sao Paulo och Palmeiras drabbar samman på Estádio do Morumbi. Sao Paulo är hemmahörandes på denna arena och med 4-1-0 på de fem inledande hemmamatcherna råder det inget tu tal om att detta blir en svettig uppgift för serieledande Palmeiras. Gästerna besitter en av ligans giftigaste anfallare i Rony som kan göra mål ur omöjliga vinklar, men här kommer det att krävas något extra för att åka hem med hela kakan. Tillåter finanserna smakar alla tecken bäst.

Match 3: Godoy Cruz – Defensa y Justica | Speltips: 1

Godoy Cruz har inlett Liga Profesional på skakigt vis. 2-0-segern mot Racing Club skvallrar om värdarnas högstanivå, men utöver den har de hemmahörande torskat de två övriga fighterna. Kunnandet är med det sagt skyhögt hemma i Mendoza och det ska också påpekas att Godoy Cruz drog det längsta strået senaste de drabbade samman med Defensa y Justicia. Besökarna har inte vunnit någon av sina sex senaste tävlingsmatcher och får finna sig i att slå ur underläge denna afton. Håller sig ettan i trakter omkring 40 procent är det en vettig spik att luta sig mot.

Match 4: Gimnasia La Plata – Racing Club | Speltips: 1X2

Racing Club visade sig från sin bästa sida när de vann huvudstadsderbyt mot Vélez Sarsfield med 2-0. Vasse Rojas var en av målskyttarna och får han tillräckligt stora ytor att operera på mot Gimnasia La Plata blir det åka av för värdarna. Gimnasias truppläge är något ansatt, men det går å andra sidan ingen nöd på formen. Sex segrar och två oavgjorda på de åtta senaste tävlingsmatcherna vittnar om detta och här kommer små marginaler att fälla avgörandet. Värdemässigt fina X2 går först, alla tecken sedan.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Newells Old Boys – Argentines Juniors| Speltips: X2

Den sista fighten från Argentina hittas i Rosario där Newell’s Old Boys ska brottas med Argentinos Juniors. De rödsvarta värdarna lade Talleres de Córdoba på rygg med 1-0 i den senaste omgången, en seger som innebar att Newell’s inlett med sju av nio möjliga poäng. Det är också en rad som inte går tipparna förbi. Argentinos Juniors kan mycket i sina bästa stunder och har bland annat tre raka segrar mot måndagens kombattanter. Kan Mac Allister och company hitta upp i närheten av sina högstanivå finns god poängchans i Rosario. X2 spelas till trevligt värde.

Match 6: Fram Reykjavik – Vestmannaeyjar | Speltips: 1X2

Från Argentina till Island där nykomlingen Fram Reykjavik gjort det bra i finrummet. Nio poäng på nio fighter är inte något som får hakan att slå i bordskanten, men det viktigaste för värdarna är trots allt att hålla sig kvar. I fjol slutade Fram Reykjavik före Vestmannaeyjar i andraligan och av mycket att döma ser historien ut att upprepa sig i högstaligan. Gästerna står ännu utan seger, men det rättfärdigar inte tipparnas enorma förtroende till ettan. De tillresta har spets i gamla Helsingborgaren Bjarnason som kan såra måndagens kombattanter på egen hand. Till vänstervridna streck föreslås alla tecken och skrälljobb i huvudstaden.

Match 7: Stjarnan – KR Reykjavik | Speltips: 12

KR Reykjavik rodde hem bronspengen i fjol och om ett par veckor är det dags för gästerna att ta sig an kvalet mot Europa Conference League. För mycket fokus har till synes legat på vad som komma skall då inledningen på den här säsongen har varit skakig. Stjarnan har i sin tur bara en förlust på de inledande nio matcherna, men trots det skiljer det bara tre poäng mellan aktörerna i tabellen. Målrikt brukar vara temat när dessa aktörer drabbar samman och här känns gubben (etta-tvåa) som ett klokt val på förhand.

Match 8: Breidablik – KA Akureyrar | Speltips: 1

Breidablik har asfalterat allt i sin väg i inledningen av den isländska högstaligan. Åtta segrar på nio försök har lett till överlägsen serieledning. 2-3 mot Valur i den senaste omgången innebar säsongens första förlust, men här ska värdföreningen kunna studsa tillbaka på vinnande väg. KA Akureyrar är inga duvungar, men även om gästerna besitter ligans främsta defensiv – blott åtta insläppta mål är bäst i klassen – är detta en övermäktig uppgift. Trots hård streckning kan ettan lämnas på egna ben.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Breidablik

Breidablik toppar det isländska finrummet i överlägsen stil och ska ses med god chans till tre poäng när KA Akureyrar kommer på besök. Ettan är urstark.

CHANSNINGEN: Täby

Hammarby TFF blandar och ger och när ettan streckas upp till månen är det läge att blicka åt andra hållet. Täby är i grunden väl så bra som opponenterna och X2 är av yppersta vikt.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se