På med stödstrumporna för vi ska ut och resa! Fredagens Topptips bjuder på möten från åtta olika ligor där höjdpunkterna bland annat hittas i Premier League, La Liga och Serie A. Som vanligt finns åtta rätt i kikarsiktet när kupongen ska analyseras. Let’s go!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Watford – Norwich | Speltips: 1X2

Nykomlingsmöte från Premier League där båda sällskapen ser ut att få svårt att klara kontraktet. Värst ser det ut för Norwich som parkerar på en nedflyttningsplats trots fler matcher spelade än övriga bottenkonkurrenter. Segern mot Everton senast var med det sagt livsviktig och än lever hoppet för ”Kanariefåglarna”. Ken Sema och gänget i Watford har endast en pinne mer än gästerna just nu, men som bekant med färre matcher på kontot. Seger i denna fajt skulle kunna vara avgörande för var någonstans som den kommande säsongen tillbringas. Börja måla från vänster där värdet finns men täck helst hela spelbrädet.

Match 2: Espanyol – Real Betis | Speltips: 2

Real Betis huserar i skrivande stund på en tredjeplats i La Liga och även om det blir svårt att rå på Sevilla och Real Madrid i kampen om bucklan så ser det minst sagt ljust ut när det handlar om Champions League-platserna. Willian José och hans vänner tog en viktig seger mot John Guidettis Alavés häromsistens och är nu i behov av en ny seger mot Espanyol då Atlético Madrid jagar hack i häl. Värdarna från Katalonien har som vanligt en trumf på hand i form av spanske landslagsmannen Raúl de Tomás, men som lag betraktat är Barcelona-gänget snäppet sämre än gästerna. Till runt 40-45 procent är tvåan en vettig spik.

Match 3: Hellas Verona – Bologna | Speltips: 1

Ett försvagat Bologna rosar inte marknaden för stunden. 0-2-förlusten mot Napoli kom inte helt oväntat då Sinisa Mihajlovic saknar flera av sina viktigaste spelare. En drös med pjäser har suttit i Corona-karantän och flera av dessa väntas missa även denna fajt. Därutöver befinner sig stjärnan Musa Barrow på sin hemmakontinent Afrika och representerar Gambia i AFCON. Hellas Verona är erkänt svårslagna hemma i kulturstaden och kommer närmast från en imponerande seger mot Sassuolo. Med rådande förutsättningar i åtanke spikas ettan utan att blinka.

Match 4: Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld | Speltips: 1X2

Eintracht Frankfurt har tappat mark i toppen av Bundesliga efter att de rödsvarta endast tagit en pinne på de två senaste fajterna. Mot Augsburg senast var Oliver Glasners manskap dessutom det sämre laget under större delen av matchen. Den nedåtgående formen öppnar upp en fin möjlighet för ett kontraktsjagande Arminia Bielefeld som i nuläget parkerar på nedflyttningsplats. ”Die Arminen” har visat upp sin bästa sida mot slutet och ståtar bland annat med en seger mot Emil Forsbergs Red Bull Leipzig. Smaskigt värde på högersidan innebär att X2 åker med i ett tidigt skede. Helst alla tecken.

Match 5: Lyon – St. Etienne | Speltips: 1X

Avbräcken haglar tätt i Ligue 1 där många afrikanska spelare huserar till vardags. Detta som följd av att Afrikanska Mästerskapen (AFCON) pågår för tillfället. I denna drabbning mellan Lyon och St. Etienne saknar värdarna tre viktiga pjäser i form av Slimani, Toko Ekambi och Kadewere. De grönklädda besökarna har dock drabbats ännu hårdare då inte mindre än fem spelare rest iväg till Afrika, däribland duon Sow och Khazri. Lyon gynnas av att ha en bredare trupp och agerar således stora favoriter i denna fajt. Ettan kan singlas på de mindre systemen, men då krysset är en potentiell megarensare åker det med på större systembyggen.

Match 6: Pacos de Ferreira – Boavista | Speltips: X2

Mittenmöte från portugisiska Primeira Liga där Pacos de Ferreira och Boavista gör upp om viktiga poäng i detta derby (båda klubbarna har sin bas i utkanten av Porto). En topp 5-placering finns inom räckhåll för bägge vilket innebär att en seger i denna duell skulle kunna framkalla drömmar om Europa. De schackrutiga besökarna har visat upp en starkare form på sistone då Musa och company är obesegrade i fem raka duster. Bland dessa finns dessutom en tung seger mot rivalen Braga. Oddsmarknaden tror på en jämn fight, men även om värdarna är knappa favoriter hos spelbolagen känns högerkanten mest attraktiv i nuläget. X2 torde räcka.

Match 7: Oostende – Royal Antwerp | Speltips: 1X2

Belgien är nästa anhalt när vi dimper ner i Jupiler League där bottenlaget Oostende gästas av trean Antwerp. Det krävs ingen raketforskning för att lista ut att gästerna drar på sig favorit-kostymen inför denna batalj. Men det skamed det sagt höjas ett varningens finger för hemmalaget. I Diaz Arena har Alexander Blessins gäng bland annat motat bort Gent och Anderlecht under säsongen. Segrar mot svåra motståndare vittnar om att de rödklädda är svåra att rå på i hemmaborgen. Besökarna från Antwerpen må vara bättre på pappret, men går knappast säkra vid västkusten denna fredag. Börja strecka från vänster i jakten på en hemmaskräll!

Match 8: Parma – Frosinone | Speltips: 1X

Vi går i mål i italienska Serie B där förra säsongens Serie A-gäng Parma kämpar för att ta sig tillbaka till finrummet. Det går dock inte speciellt bra då Buffon och company huserar i mittenskiktet av tabellen. Bättre går det däremot för Frosinone som i vanlig ordning blandat sig i toppstriden. Men gästerna har blandat och gett under säsongen och kan trots en bättre tabellplacering få problem i Tomas Brolins gamla hemstad. Parma fixade en viktig 2-0-seger mot Alessandria senast vilket bör ha gett en välkommen självförtroendeboost. 1X ska räcka till grön bock!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:29

KUPONGENS SÄKRA: Hellas Verona

Bologna har det inte lätt just nu då både Corona och AFCON har orsakat en mängd avbräck i Sinisa Mihajlovic gäng, däribland anfallsstjärnan Musa Barrow. Hellas Verona ska ses med riktigt god segerchans i kulturstaden. Etta!

CHANSNINGEN: Oostende

Tipparna tittar för mycket på tabellen och hypear upp trean Antwerp. Men faktum är att Oostende är svårslagna vid den belgiska västkusten. Fråga bara Gent och Anderlecht som båda tappat poäng på Diaz Arena. Alla tecken åker in i hopp om en hemmaknall!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se