Europa League och Europa Conference League ges plats i rampljuset efter att Champions League underhållit oss under tisdagen och onsdagen. Sex matcher från den förstnämnda turneringen och två från den sistnämnda är vad torsdagens Topptips handlar om. Vi kör igång direkt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sparta Prag – Lyon | Speltips: 2

Sparta Prag är som väntat med i toppen av den inhemska ligan och tjeckerna har också gjort det bra i inledningen av Europa League. Fyra poäng av sex möjliga vittnar om detta, men det ska också sägas att gruppspelets tuffaste uppgift väntar under torsdagen då Lyon besöker den tjeckiska huvudstaden. Les Gones har två bekväma triumfer i ryggsäcken och när offensiven består av klasslirare som Paquetá, Aouar och Ekambi är det inte svårt att förstå varför. Trion kan definitivt skjuta Sparta Prag i sank på egen hand. Tvåan singlas till trevlig procent.

Match 2: PSV Eindhoven – Monaco | Speltips: 12

Vidare till Eindhoven till rena rama målkalaset väntas på Philips Stadion. PSV satsar allt och lite till framåt och det är inte sällan som Zahavi och hans kamrater är inblandade i svängiga tillställningar. Ackompanjerad av lirare som Madueke, Götze och Gakpo går det ingen nöd på israelen och övrigas slagkraft i de främre leden. Bakåt är holländarna dock sårbara och när herrar som Ben Yedder, Volland och Boadu kommer på visit får PSV svårt att hålla tätt. Laget vars offensiv vill detta mest kommer att gå segrande ur denna strid. Gubben (etta-tvåa) liras.

Match 3: Rangers – Bröndby | Speltips: 1X2

Rangers föll som bekant mot Malmö FF i kvalet mot Champions League och nu väntar ännu ett motstånd från Öresund, denna gång i Europa League. Bröndby knep en meriterande pinne mot Sparta Prag och danskarna ska absolut kunna bjuda upp till dans mot ett Rangers som inte trivs nämnvärt med den förväntade matchbilden. Hedlund och Uhre är en målfarlig duo i gästernas anfallsled som kan skörda frukt på Ibrox. Ettan lämnas inte utanför, men den behöver omgående uppbackning av övriga tecken.

Match 4: Sturm Graz – Real Sociedad | Speltips: 1X2

Sturm Graz var ett av österrikiska Bundesligas främsta lag i defensiv riktning i fjol och värdarna har fortsatt på samma väg den här säsongen. I Europa League har de svartvita hamnat i en oerhört tuff grupp, men bara 0-1 i brakan mot Monaco var samtidigt ett resultat som skvallrade om att Sturm Graz kan stå upp bra mot på pappret övermäktigt motstånd. Real Sociedad är onekligen också just ett sådant motstånd, men baskernas offensiv har hittills inte imponerat nämnvärt. Imanol Alguacils väloljade defensiv är andledningen till att La Real är uppe i tillfällig serieledning i La Liga. Tvåan ska ses som trolig, men den går absolut inte att köpa till över 70 procent. Till rådande streck unnar vi oss en helgardering och försöker jobba in vänstersidan.

Match 5: Eintracht Frankfurt – Olympiakos | Speltips: 1

Tidig gruppfinal i Grupp D där Eintracht Frankfurt och Olympiakos överglänst Fenerbahce och Royal Antwerp. De förstnämnda skuggar de grekiska fullpoängarna med sina fyra pinnar och hemma i flygplatsstaden är värdarna alltid svåra att tas med. Kan lirare som Kostic, Lammers och Paciencia hitta rätt under torsdagen får Olympiakos mycket att stå i. Grekerna trivs normalt inte alls på resande tass och det skulle inte förvåna om gästerna backar hem för att försöka slå vakt om en poäng. Den matchplanen ser vi inte hålla över 90 minuter. Spikad etta trots viss överstreckning.

Match 6: Lokomotiv Moskva – Galatasaray | Speltips: X2

Fatih Terim har genomfört en generationsväxling i Galatasaray och efter 0-0 med mersmak borta mot Marseille går det definitivt att säga att turkarna är på rätt väg. Nelsson, Boey och Dervisoglu är bara några av lirarna som utmärker sig hos gästerna och kan Gala visa samma takter mot Lokomotiv Moskva som mot Marseille är mycket vunnet. Ryssarna befinner sig i en negativ spiral med sex raka tävlingsmatcher utan seger och får svårt att bryta den trenden under torsdagen. Galatasaray löser minst en pinne i den ryska huvudstaden.

Match 7: Cluj – AZ Alkmaar | Speltips: X2

Europa Conference League får äran att ta torsdagen i mål. Jesper Karlsson visar god dagsform för sitt AZ Alkmaar och svensken med kamrater bör definitivt kunna såra ett i grunden sämre Cluj denna afton. AZ står noterade för en seger och en oavgjort efter två omgångar och något trendbrott anser vi inte ligga i luften i Transylvanien. Cluj får försöka backa hem och krympa ytorna för de holländska gästerna, men det inte en matchplan som ska kunna hålla över 90 minuter. Tvåan är trolig, men då den lär streckas hårt är krysset trots allt ett lämpligt komplement om finanserna tillåter.

Match 8: Jablonec – Randers | Speltips: 1X2

Ruskigt svårsiad tillställning från norra Tjeckien där Jablonec drabbar samman med Randers. Patrick Carlgren vaktar buren för gästerna och de defensiva leden är danskarnas signum. Två raka poängplock mot AZ Alkmaar och Cluj är frukten av en välorganiserad spelidé hos besökarna. Jablonec är i sin tur också ett lag som litar hårt på de bakre leden. 1-0 mot Cluj och förlust med samma siffror mot AZ är siffror som vittnar om detta påstående. Att detta blir jämnt råder det inga större tvivel om vilket gör spikkrysset lockande. Tillåter plånboken får det gärna garderas på större system.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 20:59

KUPONGENS SÄKRA: Lyon

Lyon har inlett urstarkt och kan mer eller mindre avgöra gruppen vid seger mot Sparta Prag. Tjeckerna klarar inte av att stå emot när Les Gones trycker gasen i botten.

CHANSNINGEN: Bröndby

Rangers har tagit ett steg tillbaka i utvecklingen och skottarna går inte säkra när de väntas föra matchbilden. Bröndby kan definitivt få med sig något från Ibrox.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se