Dopparedagen är snart här, men innan dess hinns en måndagsrad med. England och Spanien står för lejonparten av kamperna, men det är på danskt fastland skrällen med stort S väntar. 250 000 kronor extra i potten kan göra detta till den bästa julen någonsin. Framåt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Chelsea – West Ham | Speltips: 1

London är ett kärt återseende för Chelsea vars bortalycka i december varit skral. Tre kamper i rad har dock inte de blåklädda förlorat sedan 2015, och om en eller bägge kantspelarna Hakim Ziyech och Callum Hudson-Odoi hinner tillbaka från skada väntar mycket tungt hemmalag för West Ham. En bra period med beskedligt motstånd har betytt massvis med poäng, men utan Jarrod Bowen och vänsterbacken Aaron Cresswell tvingas Moyes rotera mer än vad han önskar. Endast ett hemmanederlag för The Blues mot West Ham på de senaste 14 fajterna på Stamford Bridge: ettan är helt blå.

Match 2: Burnley – Wolverhampton | Speltips: 2

Hungriga vargar jaga bäst. Wolves var typexemplet på detta som efter två raka nollpoängare vände 0-1 till seger mot självaste Chelsea. Som vanligt var det portugisiskt för hela slanten efter att Pedro Neto och Daniel Podence skakat liv i den sista tredjedelen. Den 18-årige lusitanen Fábio Silva vikarierar för skadade Raúl Jiménez, och lär snart komma igång. Tätare bakåt än på länge för Burnley vars tabelläge är fortsatt pressande. Bristen på sommarförvärv har tvingat Sean Dyche att trolla med knäna, men det kan inte ske i all evighet. Därför singlas tvåan då den streckas i rimliga 40-45 procent.

Match 3: Midtjylland – Nordsjälland | Speltips: 1X2

Tillfredsställelsen var sannolikt stor när FC Midtjylland vann cupåttondelen på straffar på Parken i torsdags. Hernings stolthet har därmed pinkat in sitt revir gentemot FCK både i serie- och cupspel, men frågan är hur enkelt det är att ladda om när gästerna har vilat i över en vecka. Nordsjällands satsning på ghananska spelare fortsätter, och ynglingar som Isaac Atanga och Kamaldeen Sulemana visar vecka in och vecka ut att Superligan passar som handen i handsken. Mer energi i huvud, ben och tassar gör att tigrarna överrumplar tröttkörda vargar på Jylland. Samtliga tecken och jobba in högersidan for helvede!

Match 4: Santa Clara – Guimaraes | Speltips: 1X

För en dryg vecka sedan tog Guimaraes emot Santa Clara i cupen. Då vann Santa Clara, och ett par dagar senare kraschade Vitória ur Ligacupen på Estádio da Luz. Straffar behövdes, och med en skadeskjuten trupp (sex man borta) kan inte André Andrés (lårskadad mot Benfica) eventuella återkomst lösa alla problem. Lite märkligt kan det tyckas att värdarna trivs sämre än vanligt hemma på Azorerna, men enligt uppgift är Marco Pereira startklar mellan stolparna. Stabiliteten i ett lag byggs bakifrån, och med det sagt riskerar gästerna triss i inhemska nederlag. Börja med ettan ute i Atlanten!

Match 5: Karlsruhe – Hamburg | Speltips: 1X2

Lagom till Lucia vände det för Hamburg i 2. Bundesliga. Två enklare kamper har gett nordtyskarna luft under vingarna, men nere i Baden har “Der Dino” stött på patrull vid de senaste besöken. Två nederlag och en seger har alla inneburit minst två baklängesbollar. Philipp Hofmann heter Karlsruhes stjärna, och Schalke-produkten har på tio ligamatcher smällt in sex bollar. Detta och Hamburgs mentala skakighet sedan nedflyttningen samt svagheten i Sydtyskland väljs KSC först när pennan letar högerut.

Match 6: Mirandes – Albacete | Speltips: 1X2

Den spanska matchtrion tar sin vid i Kastilien. Under december månad har Mirandés akilleshäl blottats. Strutarna har uteblivit två av tre kamper. Den enda baljan kom från mittbacken Genaro Rodríguez som höll sig framme på en hörna mot Fuenlabrada. Albacete står längst bak i tabelledet, men torskar mycket sällan mot just Mirandés. Avstängningen på Álvaro Jiménez gör att spännande rockader med yttrar som Javi Navarro och Liberto Beltrán kan vara aktuella. En schysst överraskning som ger utdelning, men här regnar det tecken!

Match 7: Sporting Gijon – Leganes | Speltips: 12

Gurkodlarna från Leganés åkte ur La Liga i somras, och vissa spådde en svår säsong för de vitblå. Istället har spelare som Bordeaux-lånet Rubén Pardo och Atlético Madrid-fostrade Borja Bastón varit solida. Robert Ibáñez såg rött mot topplaget Mallorca men mittfältet har habila reserver som Javier Eraso exempelvis. Gijón ligger ett poäng efter sina motståndare, och hemma i Asturien är Rojiblancos svåra att tampas med. Ett litet frågetecken för offensiven måste höjas då enkom serben Uroš Đurđević fått till det. Bra facit för de rödvita mot besökarna men här svänger det. Gaffeln (etta-tvåa) blir en bra kompromiss!

Match 8: Tenerife – Girona | Speltips: 1X

Solvälsignade Tenerife är i vanlig ordning ett annat lag strax utanför Afrikas kust. Topplag som Vallecano, Espanyol och Leganés har tvingats släppa poäng på Estadio Heliodoro Rodríguez López. Utvisningen på vänsterbacken Carlos Pomares kom redan efter en minuts spel, och är det inte konstigt att “Tete” kammade noll i Oviedo. Hatten av för Gironas defensiva lagdelar som nu tillsammans fixat en nolla på över fyra matcher. Kanarieön är inte vad katalanerna älskar mest i hela världen då trepoängaren uteblivit sedan 2015, och därmed slopas tvåan då värdarna tar minst en pinne!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:29

KUPONGENS SÄKRA: Chelsea

Kapaciteten i Chelsea är givetvis flera nivåer över West Hans, men även tränarfaktorn är betydande. Lampard har lyckats väl i The Blues, medan Moyes alltjämt har en lite ängslig stämpel. Över 90 minuter ska det bara kunna bli en etta!

CHANSNINGEN: Nordsjälland

Utvilade talanger i FCB mot intensivt matchade spelare i FCM. Om Nordsjälland ska skrälla vid något tillfälle så är det nu. Kontra bort dem, och skänk oss en en trevlig knall!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se