Mustig kupong denna tisdag som bland annat innehåller stormötet mellan Sevilla och Barcelona. Lyckas Xavi rida vidare på inslagen väg efter segern mot Elche? I övrigt gör vi nedslag i Italien, Portugal, Nederländerna och Frankrike. Häng med!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Sevilla – Barcelona | Speltips: 1X

Barcelona lyckades med nöd och näppe lösa 3-2 mot Elche i helgen. Det var katalanernas ynglingar som orkestrerade segern, men det finns fortfarande väldigt mycket att jobba på för Xavi och company. Spelmässigt imponerar inte Blaugrana och borta mot ett av La Ligas bästa lag får de max med sig en pinne. Med viss möda och en hel del besvär lyckades Sevilla slå tillbaka Atlético Madrid med 2-1, en seger som trots svårigheterna på plan innebar vind i seglen inför denna strid. Detta förlorar inte andalusierna. 1X räcker för grön bock.

Match 2: Villarreal – Alaves | Speltips: 1X

Villarreal har inte haft en säsong att minnas så här långt, men kanske kan 3-1-segern mot Real Sociedad fungera som en katalysator i ligaspelet? Gerard Moreno låg bakom allt och lite till med sina två mål och en assist, anfallaren kan även såra Alavés på egen hand. Om inte är han i gott offensivt sällskap tillsammans med bland andra Pino och Dia. Alavés litar i sin tur väldigt mycket – till och med för mycket – på Joselus målskytte, i övrigt har baskerna inte mycket att komma med. Mer än ett kryss får inte Guidetti och övriga med sig. 1X är ett jättelås.

Match 3: Genoa – Atalanta | Speltips: 1X2

Atalanta fick rejäl på tassen av Roma. 1-4 var ord och inga visor efter att La Dea visat upp stora brister i försvarsspelet. Får vi se en lika naiv matchplan från de blåsvarta på Luigi Ferraris ska Genoa absolut inte räknas bort. Mattia Destro är åter för värdarna och anfallarens betydelse kan inte beskrivas i ord. Ska Shevchenko leva kvar på sin post är det av yppersta vikt att Destro kommer igång med sitt målskytte. Med ont om skrällägen på kupongen är detta en tämligen given helgardering.

Match 4: Juventus – Cagliari | Speltips: 1

Cagliari har det fortsatt vråltufft i Serie A och 0-4 i nacken mot Udinese innebar att Walter Mazzarri lever på lånad tid. Förlust mot Juventus och det kan mycket väl vara tack och godnatt för italienarens tränargärning hos sardinerna. Juve stod i sin tur för en stabil insats när Bologna städades av med 2-0. Morata fanns med bland målskyttarna och spanjoren lär vara sugen på nya strutar när ett av Serie A:s sämsta försvar gästar Turin denna tisdag. Ettan står hur stadigt som helst allena.

Match 5: Tondela – Estoril | Speltips: 1X2

Över till Portugal och Taca de Portugal som nått fram till åttondelsfinaler. Estoril har stått för en fantastisk säsong i egenskap av nykomlingar, men vi ska inte stirra oss blinda på gästernas resultatrad i ligaspelet. Marginalerna har minst sagt varit på Estorils sida och ju längre säsongen lider kommer gästerna också att mattas av. Tondela är inte ett sämre lag än tisdagens kombattanter i grunden och här ska värdarna inte uteslutas. Stabilitet är inget som förknippas med de gulgröna, men alla tecken är ändå att föredra.

Match 6: Famalicao – Portimonense | Speltips: 1X

Famalicao har inte haft Fru Fortuna på sin sida under säsongsinledningen. Fama har underpresterat den underliggande statistiken rejält och med normal utdelning hade värdarna inte befunnit sig i bottenskiktet. Ändring lär dock komma förr snarare än senare och i denna cupfight ska Fama ses god chans till avancemang. Portimonense är ett herrskap som sällan faller ur ramen, men här ska den väloljade defensiven inte räcka till mer än ett oavgjort resultat. 1X är allt som behövs.

Match 7: AZ Alkmaar – Groningen | Speltips: 1

AZ Alkmaar rosade inte marknaden i inledningen av säsongen, men mot slutet har det sett betydligt bättre ut för Jesper Karlsson och company. Svensken har gått i bräschen med personliga poäng och vi blir inte förvånade om han skjuter Groningen i sank på egen hand. Gästerna är inte lika bra som för några säsonger sedan och över 90 minuter kan vi inte se Groningen hävda sig på AFAS Stadion. AZ är ett klart bättre lag i grunden och vinner detta utan att förta sig. Spikad etta till fin procent.

Match 8: Nimes – Toulouse | Speltips: 1X2

Toulouse snackades upp som den kanske tydligaste favoriten till att ta raka klivet upp i Ligue 1 inför säsongen, men mot slutet har de lilavita haft uppenbara problem. Bara en vinst på de sex senaste ligamatcherna vittnar om detta. Kanske är det dags att låta Isak Pettersson få chansen mellan stolparna även i Ligue 2? I rådande formläge kan vi inte förmå oss att lita på tvåan. Nimes gör det bra efter sina förutsättningar och är normalt svårslagna på egen matta. Alla tecken behövs när Toulouse upplever en formsvacka.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: AZ Alkmaar

AZ visar toppform för dagen och Jesper Karlsson är glödhet i de främre leden. Svensken ordnar tre nya poäng mot Groningen.

CHANSNINGEN: Genoa

Atalanta har en tendens att trilla dit när det som minst anas och detta kan mycket väl vara ett sådant tillfälle. Måla tvärs över och håll en tumme för Genoa.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se