Det är en tvådagars-kupong som står till förfogande under tisdagen. Matcher från Island, Brasilien, Argentina och Finland står på menyn där ett par mysiga skrällchanser letat sig in. Framförallt på vulkanön i norr och på finländsk mark ska vi jobba rejäla sommarknallar. Champions League-kvalet mellan Levadia Tallinn och Víkingur Reykjavik drar igång härligheten.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Levadia Tallinn – Víkingur Reykjavik | Speltips: X2

Malmö FF väntar på sitt motstånd i Champions League-kvalet och två av klubbarna som skåningarna kan få göra upp med lirar boll på Island under tisdagen. Víkingur har turen med sig att både denna dust mot Levadia från Tallinn och en eventuell kommande final spelas i Reykjavik. “Vikingarna” vann guldet på vulkanön i fjol och ligger i år tvåa bakom suveräna Breidablik. Tidigare Degerfors-spelaren Oliver Ekroth hittas som städgubbe i de bakersta leden hos islänningarna och framåt finns bland annat dansk dynamit i Nikolaj Hansen. Estländarna har ett helt okej lag med en målkung i Zakaria Beglarishvili som ö-klubben måste se upp med. Liten fördel Reykjavik ändå. Pennan från höger.

Match 2: Valur – Leiknir Reykjavik | Speltips: 1X2

Vi stannar kvar på Island men kastar oss över till ligaspelet. Valur har varit väldigt framstående genom åren hemma på ön men inledningsvis i år gör Heimir Gudjónsson och hans mannar en något mer slät figur i serien. En vinst på fyra nyss utförda försök är ganska dåligt. Derbydags då Leiknir från huvudstaden står för motståndet. Gästerna har ännu inte fått segerjubla sedan serien drog igång men efter forceringen och 2-2-kvitteringen på stopptid mot Hafnarfjördur borde självförtroendet byggts på något och prestationen i stort var bra. Läge därmed för en riktig bombknall på Vodafonevöllurinn. Helgardera och jobba X2 för finfint kupongrens.

Match 3: Akraness – Hafnarfjördur | Speltips: 2

Akraness kan inte vinna i serien. De gulsvarta värdarna spelade sin sjunde raka i ligan utan seger då KR Reykjavik, via ett självmål, lyckades kvittera till 3-3 på stopptid i förra omgången. Surt sa räven! Dansken Christian Köhler är därtill avstängd efter att ha synat ett nytt gult häromsistens. Hafnarfjördur, med Matthias Vilhjalmsson och Kristinn Sigurdsson som offensiva hot, har visserligen underpresterat något under våren men har en väldigt fin högsta nivå. Något som vi ska kunna få ta del av nu. Tvåan är väldigt trolig och kan spikas med skön känsla i magen.

Match 4: Aldosivi – Platense | Speltips: X2

Värsta tänkbara start på säsongen. Aldosivi har förlorat sina första tre inledande bataljer och därtill har både Nicolas Valentini och Santiago Laquidain lyckats få syna det röda kortet. Sistnämnda 01:an är också avstängd mot Platense. Gästerna ser bättre ut och har också värvat smart inför säsongen. Veteranen Gonzalo Bergessio är tillbaka hemma i Argentina igen efter en lång och framgångsrik utomsocknes. Även Mauro Zárate är ett hyperintressant lån. X2 ska räcka väldigt långt.

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 5: Central Córdoba – San Lorenzo | Speltips: X2

San Lorenzo är ytterst svårslagna. Gästerna visar ett nederlag på åtta raka försök i alla tävlingar och 19-åringen Ivan Leguizamon hade en stor afton senast efter sitt inhopp med både mål och framspelning i en mycket underhållande 3-3-batalj. Córdoba föll med 1-2 borta mot Banfield nyligen. Värdklubben har haft en del bekymmer med skador under början av sommaren vilket givetvis påverkar. Med detta i åtanke är tvåan ett första tecken att plita ner med krysset som tidigt stödhjul.

Match 6: Chapecoense – Clube de Regatas Brasil | Speltips: 1X2

Efter att ha ramlat ur Série A i Brasilien med dunder och brak i fjol så har Chapecoense inte lyckats finna sig tillrätta i andradivisionen heller. De grönvita värdarna har på tolv matcher bara mäktat med tre vinster och topp 4-platserna ser därmed ut att vara väldigt långt borta. CRB huserar på samma antal poäng i tabellen (15) men visar en något finare form. Tidigare Chapeco-spelaren Anselmo har varit urstark framåt för Maceió-klubben och vill säkert vara med och sätta sina gamla lagkompisar på plats. 1X först men tvåan ska ges utrymme vid större systembyggen.

Match 7: Seinajoen – FC Haka | Speltips: 1

Vi kliver i mål på finländsk mark under onsdagen. Haka kommer från en fin 3-2-viktoria mot Mariehamn hemma på The factory field. Spelet på hemmaplan är också upplyftande för Teemu Tainio men utanför sin egen matta går det desto sämre. Seinajoen spelade bra fotboll så sent som i helgen då stabila Inter Turku fick lämna OmaSp Stadion med en pinne. När lagen duellerade på samma plats i fjol vann SJK med solklara 4-0. Liknande siffror är det inte tal om denna gång men ettan är tillräckligt stabil för att singla.

Match 8: Vaasan Palloseura – FC Honka | Speltips: 1X2

Vaasan Palloseura är på gång. Vasa-klubben visar två raka ligasegrar i bagaget och har exploderat målmässigt i och med totalt åtta strutar mot HIFK och Mariehamn. Kalle Multanen och jamaicanen Steven Morrissey har gått i bräschen för värdarnas offensiv och är herrar som Honka måste se upp med. Gästerna är ett topplag i år och Vesa Vasaras mannar, med bland annat framtidslöftet Agon Sadiku, har grejat poäng eller segrar vid åtta av hittills tio tillfällen. Med detta sagt finns det ingen som helst anledning att tvåan ska upp och klättra över 55 procent. Läge därför att rulla ut heltäckningsmattan. 1X2.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 21:14

KUPONGENS SÄKRA: Hafnarfjördur 

Akraness har vunnit en av sina nio inledande matcher i Úrvalsdeild och håller inte samma klass som Hafnarfjördur. Tvåan är spikad och klar.

CHANSNINGEN: Leiknir

Valur är en aning ur balans för tillfället och har efter bara tre inspelade poäng på fyra matcher tappat rejält till bland annat Breidablik. Leiknir kommer från en finfin insats borta mot Hafnarfjördur nyligen och kan absolut röra om i grytan i detta derby.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se