Helgen inleds med en god blandning länder och ligor. Italien, England, Tyskland, Wales, Spanien, Frankrike, Belgien och Holland blir fredagens anhalter. Ingen dålig resa, detta. Ett Londonderby sitter aldrig fel, ännu mer spännande blir det när ena laget i princip måste ta poäng. Åtta rätt är bästa starten på helgen, nu kör vi!

Match 1: Cardiff – Watford | Speltips: 1X2

Resan startar på de brittiska öarna, närmare bestämt i Wales. Hemmalaget har det hett om öronen, 25 pinnar på 26 rundor betyder en ynka pinne tillgodo gentemot Southampton som ligger under strecket och flåsar dem i nacken. När det gäller gästerna så ser det betydligt ljusare ut. Watford gör återigen en jättefin säsong, åttonde plats är mer än man kan begära och formmässigt är Ken Sema och company ännu bättre än så. Sjätte plats i och med 4-4-2 senaste tio matcherna. Senaste tio är hemmalaget snäppet svagare men ser vi till de 15 senaste är det ombytta roller. Man kan bli snurrig för mindre. Alla tecken känns lika viktiga att få med på Cardiff City Stadium.

Match 2: West Ham – Fulham | Speltips: 1X

Här är det då dags för huvudstadsderby! Arrangörsklubben ligger mitt i tabellen, med 26 matcher lirade har West Ham tagit 33 poäng och landar på tionde plats. För gästernas del är denna match mer än ett derby, Fulham har åtta pinnar upp till nytt kontrakt och det kommer bli extremt svårt att komma ikapp lagen framför. 58 insläppta bollar är överlägset sämst, det är ren misär. Bortaspelet ska vi inte ens tala om, dunderjumbo med bara två (!) pinnar på hela säsongen. The Hammers har lirat två raka kryss och innan dess var det röda resultat. Halvgardering från vänster ska räcka hela vägen.

Match 3: Milan – Empoli | Speltips: 1X2

Gamla superklubben från Milano har varit på dekis senaste åren men kanske kan ta de ny fart nu. Krzysztof Piatek hämtades in från Genoa i januari och polacken har fått en äkta drömstart i den rödsvarta tröjan. Polacken har gjort fyra starter för Milan och på dessa har han redan sprutat in sex stycken strutar trots att han blivit utbytt varje gång. Piatek skuggar Cristiano Ronaldo i skytteligan och 23-åringen kan bli hemmalagets räddare i nöden. När det gäller gästerna så har de sin egen poängleverantör i form av Francesco Caputo. Italienaren har satt elva kassar och mäktat med tre assist. Laget har tre poängs andrum ner till strecket efter 24 rundor. Värdlaget har blivit överspelat på San Siro, gästerna måste med på kupongen!

Match 4: Werder Bremen – Stuttgart | Speltips: 1

På Weserstadion lirar svenske VM-målskytten Ludwig Augustinsson. Varje vecka lirar vänsterbacken, 22 av 22 starter är strongt. Laget har gått helt okej, tabellen är väldigt jämn och trots att Werder Bremen ligger i mitten så är Europaplatserna inom räckhåll. Här hemma har laget bara förlorat tre gånger. När det kommer till gästerna så är det kvalplats som gäller. 50 insläppta bollar på 22 matcher är på tok för dåligt för ett lag i Bundesliga. 18 gjorda är lika illa även det. Hemmalaget har blivit kraftigt understreckade och spikettan är rent guld!

Match 5: Espanyol – Huesca | Speltips: 1X

I Barcelona vankas fredagsfight mot jumbon. Hemmalaget ligger på plats 14 efter 24 matcher, tabellen är jämn och det skiljer inte mer än sju pinnar upp till Europaplatserna. Neråt skiljer det sex poäng till strecket. Hemma på RCDE Stadium är Espanyol jättestarka, 21 pinnar på elva matcher. Gästerna ligger som sagt sist i ligan och de ligger även sist i bortatabellen. 2-2-8 på resande fot är inte lovande. Ettan går inte att undvika men både krysset och tvåan är understreckade, den som har stor plånbok tar med alla tecken.

Match 6: Strasbourg – Lille | Speltips: 1X2

Vidare till Frankrike och högstaligan Ligue 1. Strasbourg ligger på den övre halvan och har efter 25 spelade matcher bara fyra poäng upp till Europaplats. Vad beträffar gästerna så har det gått ännu bättre. “Best of the rest”, alltså tvåa efter omöjliga Paris Saint Germain. Båda dessa klubbar kommer från varsin mållös historia, hemmalaget spelade borta mot Caen medan gästerna lirade hemma mot Montpellier i söndags. Det lustiga är att det även blev just 0-0 då dessa två strålade samman i november månads ligastrid. Ingen sitter säkert utan alla tecken på Stade de la Meinau.

Match 7: Venlo – Heracles | Speltips: 12

Nästa stopp görs i holländska Eredivisie. Värdlaget ligger åtta med tre pinnar upp till Europa League-kval efter 22 omgångar. Den där sista EL-kvalplatsen innehas för närvarande faktiskt av fredagens motståndare. Svensken Kristoffer Peterson leder Heracles interna skytteliga. Göteborgaren har gjort elva mål på 22 matcher hittills, dessutom två målpassningar. Venlos bästa målspottare heter Peniel Kokou Mlapa och har satt nio kassar. Det är vidöppet på Seacon Stadion. Kryss är ytterst sällsynta när holländare lirar, det är sen gammalt. Gaffeln är perfekt!

Match 8: Gent – Standard Liège | Speltips: 1

Resan avrundas med en tripp till Belgien. Hemmalaget har plockat 38 pinnar på 26 rundor medan gästerna tagit 46 poäng inom samma tidsrymd. Till saken hör att gästerna är ett utpräglad hemmalag. Standard Liège ligger etta i hemmatabellen men bara sexa när de är ute och reser. Det lär bli en hård drabbning på Ghelamco Arena denna fredagsafton och topptipparna verkar ytterst ambivalenta. Procenten ligger relativt jämnt mellan lagen just nu och det är inte som det ska. Det råder ingen tvekan om att värdet ligger på Gent. Bra värdespik!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 19:59

KUPONGENS SÄKRA: Werder Bremen

Ludde Augustinsson och company är kraftigt underspelade hemma på Weserstadion. Stuttgart ligger under giljotinen och har släppt in hela 50 (!) bollar redan. Den här spikettan är dunder!

CHANSNINGEN: Empoli

Att resa till Milano är aldrig en lek, särskilt inte för en liten klubb som Empoli. Men strecken måste vara någorlunda rimliga och här är de orimliga. Den här tvåan gör kaos i kuponghögen, välkommet kaos!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.