Fighter från de lägre divisionerna ute i Europa i kombination med en majoritet av på förhand jämna matcher bäddar för utdelning från den övre hyllan på måndagens Topptips. Spanien, Tyskland, Holland och England blir kvällens resmål. Bara att kavla upp ärmarna och staka ut den väg som förhoppningsvis ska leda till åtta gröna bockar. Håll i er!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Albacete – Cartagena | Speltips: 1X2

Vi inleder jakten på full pott med grannfejd i sydöstra Spanien. De närliggande klubbarna Albacete och Cartagena slåss båda i botten av Segunda División och med endast en tredjedel kvar av seriespelet kan det mycket väl bli så att nästa fight mellan sällskapen sker i den spanska tredjedivisionen. Värdarna parkerar som jumbo i tabellen men blir knappa favoriter hemma på Carlos Belmonte och kommer, precis som gästerna, till spel med en i stort sett skadefri trupp. Tillresta Cartagos drog dock det längsta strået senast lagen möttes, efter att förre Real Betis-liraren Rubén Castro haft show. På förhand väldigt ovisst denna gång och 1X prioriteras även om det är säkrast att täcka fullt.

Match 2: Zaragoza – Mirandes | Speltips: 2

Forna La Liga-klubben Real Zaragoza kliver ut hemma på La Romareda som knappa favoriter när Mirandés kommer på besök. Värdarna dras dock med två tunga avbräck i defensiven då 19-åringen Alejandro Francés tog sitt tredje gula för säsongen och är således avstängd här, medan Francho Serrano smittats av coronaviruset. Coach Martínez tvingas därmed ersätta från bänken och står inför en tuff uppgift när playoff-jagande gäster står på andra sidan. Los Rojillos spelade lika med ligatreorna Espanyol i sin senaste match och ligger bra till för att kunna packa ned samtliga poäng i bagaget. Mot ett försvar som inte är helt samspelta kan Cristo få lekstuga och tvåan är en intressant chansspik i jakten på storkovan.

Match 3: Dusseldorf – Bochum | Speltips: 1X

Fortuna Düsseldorf, med svenske Kristoffer Petersson i truppen, jagar topp 3 i Zweite Bundesliga och ställs inför en tuff utmaning när tvåorna Bochum besöker Merkur Spiel-Arena. Fortunen har endast två segrar i de fem senaste fajterna och behöver höja sig om drömmen om en återkomst i Bundesliga ska kunna bli sann. Mot Sandhausen senast lyckades inte de rödklädda förvalta spelövertaget i en batalj som slutade mållös. Gästerna parkerar som sagt på andraplatsen, vilket innebär en direktbiljett upp till den tyska fotbollens finrum. Lagen värderas som helt jämna på förhand, men svenska folket tittar sin vana trogen på tabellen och låter högerflanken bli högt betrodd. Läge att jobba i motsatt riktning och 1X blir melodin i Düsseldorf.

Match 4: 1860 Munchen – Dynamo Dresden | Speltips: 1X2

Det hör inte till vanligheterna att en fight i den tyska tredjedivisionen hittar till kupongen. Plötsligt händer det och det är en fight mellan två anrika klubbar som ska synas i sömmarna. Båda sällskapen huserar i toppen av tabellen och ges med goda chanser att ta klivet upp när säsongen summeras. 1860 München är ett tidigare storlag i den tyska fotbollshistorien men har halkat ned i seriesystemet och får finna sig i att drömma om Zweite Bundesliga i dagsläget. Dynamo Dresden tillhörde just Zweite förra säsongen och siktar på en blixtsnabb återkomst. Sohm och company har gått som tåget den senaste tiden, men blir trots det knappa underdogs på Grünwalder Stadion. Spåkulan skvallrar om en jämn tillställning och även om värde skymtas till vänster så är samtliga tecken att föredra.

Match 5: Cambuur – FC Eindhoven | Speltips: 1X

Eerste Divisie, som är andraligan i Holland, bjuder på ett möte mellan topplaget Cambuur och FC Eindhoven. Värdarna, med målsprutan Robert Mühren i spetsen, ångar på mot Eredivisie och känns närmast ostoppbara för tillfället. Det blev förvisso “bara” 0-0 mot G.A. Eagles senast, men en seger mot ett klart sämre bortalag skulle innebära att serieledningen fortsatt är ohotad, då de Leeuwarden-bördiga har en match mindre spelad än de jagande tvåorna Graafschap. Tillresta FCE kan få tillbaka försvararen Collin Seedorf, men lär trots det få svettas ordentligt på Cambuur Stadion. Ettan streckas dock upp mot 90 procent i skrivande stund och måste därför få sällskap. Läge att kasta in rensarkrysset.

Match 6: Mansfield – Forest Green | Speltips: 1X2

Vi byter land, liga och även veckodag när tisdagens matchschema tar över. Det handlar om engelska League Two som bjuder på tre fajter när kupongen ska tas i mål. Först ut är mötet mellan Mansfield mot Forest Green. Tillresta Rovers lämnar Nailsworth i förhoppning om att bärga viktiga poäng i Nottinghamshire, då laget parkerar på en tredjeplats och har goda möjligheter att ta klivet upp till tredjedivisionen när säsongen summeras. Värdarna har inte gått lika bra denna säsong och hittas på den undre halvan av tabellen. Trots detta ska The Stags ges med goda chanser. McLaughlin och hans kamrater slog serieledarna Cheltenham så sent som för bara ett par veckor sedan och kan vinna mot samtliga lag i ligan på en bra dag. Blygsam streckprocent ute till vänster innebär att streckandet börjar där.

Match 7: Carlisle – Leyton Orient | Speltips: 1X

Mittenmöte på Brunton Park när Carlisle står för värdskapet. Leyton Orient står för besökandet och kliver in till denna batalj som det formstarkare gänget. I 1-0-segern mot Newport senast klev irländaren Conor Wilkinson fram och blev matchhjälpte med matchens enda mål. Trots gästernas fina form blir The Blues i hemmatröjorna klara favoriter och Beechs mannar slog dessutom svårspelade Bradford City senaste de spelade hemma i Cumbria. Ett minus för hemmalaget är att försvararen Rodney MacDonald såg rött i lagets senaste drabbning och är således avstängd här. Trots detta gillas värdarnas chanser och ettan står ensam stadig kring 50-55 procent, men kan gott få sällskap av krysset om strecken fortsätter vandra norrut.

Match 8: Barrow – Grimsby | Speltips: 1

Målgång slutligen i Barrow-in-Furness där hemmahörande AFC välkomnar Grimsby, som reser tvärs över landet. Intressant batalj vid den engelska västkusten där värdarna blir klara favoriter hemma på Holker Street. Bägge kombattanterna slåss i bottenskiktet av fjärdedivisionen och tyngst gör det tveklöst för bortalaget som står cementerade som tabelljumbo. Mycket talar för att The Mariners spelar i National League nästa säsong, om inget mirakel kan plockas fram ur bakfickan under de tio sista omgångarna. Barrow kommer direkt från en skön seger mot Crawley där anfallsstjärnan Scott Quigley klev fram och gjorde mål på straff, och femte raka segern väntas komma här. Läcker spiketta hela vägen upp till 55 procent.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Barrow

Det ser hopplöst ut för tabelljumbon i League Two, Grimsby, som trots fyra raka kryss har en bra bit upp till säker mark. Barrow är också ett bottenlag i fjärdedivisionen men ska vinna denna fight. Stabil spiketta till fin procent.

CHANSNINGEN: Mansfield

Mansfield blir lågt betrodda mot topplaget Forest Green. Faktum är att The Stags nyligen slog serieledarna Cheltenham hemma på Field Mill, där denna batalj utspelar sig. Ettan åker in tidigt till blygsam procent.

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se