Topptipset på menyn! Sju av åtta kamper utgörs av nya Conference Europa League med cupfinalisterna BK Häcken och Hammarby i farten på varsitt håll. Chanserna för våra svenska fanbärare är goda, men hur långt kommer våra norska och danska grannar? Superettan gör också ett instick på stigen som leder till åtta rätt!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: Aberdeen – Häcken | Speltips: X2

Per Mathias Högmo har onekligen förvandlat BK Häcken. Getingarna såg inget vidare ut i våras och förlorade dessutom cupfinalen. Med tre raka fullpoängare har göteborgarna klättrat, men det är cynismen som imponerar och som kommer att behövas ännu mer i Europaspelet. Aberdeen är mitt uppe i försäsongen som störts av inställda matchet. Intressanta förvärv som Scott Brown och Teddy Jenks är givetvis ett plus för The Dandies, men skotsk fotboll är inte så bra som man kan tro, och därför klämmer vi dit X2 på Pittodrie Stadium!

Match 2: Hammarby – Maribor | Speltips: 1

Uppladdningen Bajen fick inför denna kamp var bästa möjliga tänkbara. Söders Bröder fick en drömstart mot ÖSK när Astrit Selmani pangade in 2-0. Att det kom från just den forna Varbergsspelaren var ack så viktigt då målen varit en bristvara. Maribor, som är en flitig deltagare i Europaspelet, hade säsongspremiär i söndags, och i ärlighetens namn såg de lilaklädda rätt rostiga ut första 40. Sedan kom spelet igång, men mycket berodde även på den tveksamma kvaliteten på ligan. Med gung i laget, matchvana och en tränare som fått ordning på skutan spikar vi stockholmarna!

Match 3: Gent – Vålerengen | Speltips: 1X2

Över till översvämningsdrabbade Belgien. Gent hade ingen rolig säsong med hela fyra tränarbyten och ett bedrövligt Europaspel där nästan allt som gick att förlora förlorades. Den enda ljuspunkten var väl egentligen Roman Yaremchuk med sina 23 ligamål. Ukrainaren gjorde dessutom ett bra EM och honom får norrmännen hålla i schack. Vålerengen gör en bra säsongen, och har häng på andraplatsen. Tempot har Enga efter en intensiv sommar under vilken Aron Dönnum varit framstående i offensiven. Senast VIF mötte belgiskt motstånd avgjordes det på straffar. Vi tror på skandinaviska icke-rostiga ben och går för skrälltvåan i Belgien. Alla tecken!

Match 4: Ujpest D – Vaduz | Speltips: 1

Lila mot rött i Budapest, och här luktar det storstyrk för gästerna. FC Vaduz brukar spela en eller på sin höjd två omgångar i Europaspelet, och även om de coachas av den gamle räven Mario Frick kommer besökarna från Lichtenstein få svårt att värja sig. Ujpest är en klassiker i ungersk fotboll och har en spännande trupp med massvis av talang från världens alla hörn. Dózsa vann den ungerska cupen efter ett förlängningsmål av den duktige mittbacken Lirim Kastrati som säkerligen kommer att kastrera de motståndare som vågar penetrera värdarnas straffområde. Dunderetta!

Match 5: Dundalk – Levadia | Speltips: 1X

Nästa fajt går av stapeln i Irland där fördelen helt klart är värdarnas. Dundalk har i de senaste omgångarna visat bra form, och kan rida på förra säsongens succé. The Lilywhites nådde Europa Leagues gruppspel. Överlag har irländsk klubbfotboll gått framåt de senaste åren vilket lovar gott. Levadia har en (nästan) helestnisk trupp där de enda exotiska inslagen som skänker lite färg är italienaren Maximiliano Uggè och nordmakedonien Strahinja Krstevski. Med flyt kan besökarna få med sig kryss, men det är inte så troligt. 1X således.

Match 6: Pogon Sz. – Osijek | Speltips: X2

Mot Polen och en östderby. Osijek reser norrut för att första gången i sin historia möta polskt motstånd, och här har kroaterna en liten fördel. Gästerna har samlat på sig en hel del rutin från kontintentalmatcher de senaste fyra åren och stressas inte av nytt motstånd. Förra säsongens braksuccé Ramón Mierez prickade två nya baljor i den blåvita tröjan när Osijek fick en smakstart på ligasäsongen. Pogon tog en överraskanske tredjeplats i polska Ektraklasa, men har egentligen inte så mycket att skryta med när truppen skärskådas. Inte ens den kroatiska keepern Dante Stipica lär få vara ifred från sina landsmän. X2 i Szczecin!

Match 7: Larne – Aarhus | Speltips: 2

Det tog Larne FC 132 år, men till slut lyckades de rödklädda nå Europaspel. Nordirländarna slog ut walesiska Bala Town i föregående runda efter bland annat en hemmabalja av lovande Ronan Hale. Strikern har meriter från flera irländska ungdomslandslag, men när motståndet kommer från Superligaen blir det andra bullar. AGF inledde den danska fotbollssäsongen genom att knipa en tung pinne mot mästarna Bröndby. Det intressanta nyförvärvet från Röda Stjärnan Milan Jevtovic sparades till denna kamp, och kommer med stor sannolikhet plåga livet ur värdarnas försvarare. Tvåan lämnas ensam!

Match 8: Helsingborg – Värnamo | Speltips: 1X2

I Sundets Pärla sker den avslutande akten. Mötet på Olympia har alla ingredienser för att skänka tipparna en fin knall. Gästerna är ett målsnålt gäng som tack vare en defensiv disciplin, som hade gjort Roberto Mancini stolt, har Kamraterna från Värnamo samlat på sig sju nollor på elva omgångar. Segern i Smålandsderbyt, med drömdebut av målskytten Christian Moses, lovar dessutom mer. Även HIF har spikat igen sedan slutet av maj, men hemmastatistiken visar att Di Röde har en del att lösa på hemmaplan; 3-0-2 ger besökarna en bra chans att stoppa Helsingborg trots en Anthony van den Hurk i storform. Helgardera och jobba in den alldeles för lågt streckade skrälltvåan!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:44

KUPONGENS SÄKRA: Ujpest

Ujpest är ett par klasser bättre än besökarna från Vaduz, och lär mala ner dem ganska fort. Det blir som vanligt en liten sommarresa för de rödklädda som får satsa på den inhemska fotbollen istället. Heja Ujpest!

CHANSNINGEN: Vålerengen

Underskatta inte vad en klubb på uppåtgående kan åstadkomma. Vålerengen har en egen arena sedan ett par år och börjar klättra i den norska hierarkin. Gent är i sommarläge och är knappast sugna på att springa efter hungriga norrmänn. Kjempe nu, Enga!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se