Topptipset! Maniska måndagen är tillbaka med hälften svenskt och hälften utrikiskt. På hemmaplan hemmalirar Kamratföreningar i något osäkra kamper, medan värdet finns i Uppsala och Köpenhamn. Bågen är spänd!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Match 1: IFK Göteborg – Häcken | Speltips: 1X2

I det kollektiva medvetandet är Göteborgsderbyt numera en uppgörelse mellan Änglar och Getingar. De förstnämnda har inte flugit särskilt högt 2020, och har lite kvar innan säkerheten är helt i hamn. André Calisir testade positivt för corona under landslagssamlingen med Armenien och lär utebli i den backlinje som svajat konstant. Andreas Alms hisingsbor har etablerat sig i toppen främst tack vare poängskörden hemma på ön. Utanför Hisingen har det gått trögare, men inte helt dåligt då både Peking och AIK fått smaka på den gulsvarta ilskan. Fastlandet tvingas framåt, något som gynnar Häcken i ett jämn derby. Starta högerifrån!

Match 2: IFK Norrköping – Falkenberg | Speltips: 1X

Västergötland blir Östergötland, och en chans för IFK Norrköping att avsluta snyggt. Snoka tappade styrfart innan serien gjorde uppehåll, och kan realistiskt bara nå tredjeplatsen när detta författas. Den sylvassa offensiven med skytteligaledaren Nyman uppbackad av skickliga herrar som Levi och Haksabanovic kommer att vara ett ständigt hot mot hallänningarnas försvar som är sämst i serien. Fram till början av augusti var FFF ett hyfsat bortalag, men detta är nu helt bortblåst. Desperationen i Falkenberg kan dock säkert hjälpa, och därmed får den överstreckade ettan sällskap av krysset.

Match 3: Sirius – Mjällby | Speltips: 1

I Svealand ska ett målglatt manskap ta sig an gulsvarta besökare från Sveriges Trädgård, och färgerna talar för Sirius; Uppsalas stolthet har ett fint facit mot gulsvarta lag under 2020, och då Sugita fick sätta en balja i cupmatchen mot BP (3-1) kan kraften framåt förbli intakt hos värdarna. Mjällbys målsättning var att säkra allsvensk status för 2021 och så har skett. Ska blekingarna hålla sig kvar även nästa år måste det stundtals bedrövliga bortaspelet åtgärdas. Ettan är ett superfynd och till knappa 40 procent är en spik ett intelligent val.

Match 4: Sollentuna – Vasalund | Speltips: X2

Två våningar ner i seriesystemet kröner Vasalund ett strålande fotbollsår med uppflyttning till Superettan efter att ha blivit herrar på Division 1 Norra-täppan. Ekin Bulut och Mai Traore ligger tvåa och trea i skytteligan på sina 22 och 21 baljor. Oklart är det om VIF får behålla dessa guldklimpar. Sollentuna har en teoretisk chans att hinna ikapp BP på kvalplatsen, men SFK har varken laget eller formen för detta. Trolig tvåa Sollentunavallen!

Match 5: Wolverhampton – Southampton | Speltips: 1X

Förra säsongen satte Nuno ribban för hur högt hans Wolverhampton ska hoppa. Jämfört med för ett år sedan är dock starten bättre, och ytterligare plustecken är att försvararen Conor Coady avslutat sin karantän. Wolves ser ut att vara helt ordinarie när The Saints kommer på besök. Även Southampton har ett brett urval att formera en startelva ur även om Danny Ings är ett stort avbräck. Huvudvärken i det rödvita lägret härstammar från oförmågan att ta hem trepoängarna mot bättre motstånd utanför St. Mary’s. Bara 3-3 på Stamford Bridge imponerar egentligen. Till dessa streck känns värdemässigt fina 1X som en stabil väg att gå.

Match 6: Athletic Bilbao – Real Betis | Speltips: 1

Ska de baskiska tårarna upphöra nu? Lejonen har blandat högt och lågt så här långt där mönstret går igen; borta blir det allt som oftast torsk, men hemma på San Mamés tar de rödvita de poäng som förväntas. Garitano har ett stort urval av spelare då enkom andremålvakten Jokin Ezkieta är borta på grund av corona. Betis gick på uppehåll med 2-5 i baken på Camp Nou. Aissa Mandi åkte ut och missar resan till Baskien som sedan 2013 alltid slutat i nederlag. En bra etta på ungefär 50 procent att låta stå ensam.

Match 7: FC Köpenhamn – Randers | Speltips: 1X2

FCK ska försöka resa sig från det svidande nederlaget på Jylland; 0-4 mot Midtjylland gav en tydlig fingervisning om vilka som just nu dominerar dansk fotboll. Nye tränaren Jess Thorup fick alltså en mardrömsstart, och har Carlos Zeca och Viktor Fischer avstängda. Salt i såren saknas inte i form av det skadade mittfältsankaret Nicolaj Thomsen. Bortagräs, ja tack säger Randers. Hästarna kommer från en 3-1-seger i Århus (cupen) och en 3-0-triumf på Sönderjyske (serien). Mittfältaren André Römer står just nu för målen, och då FCK är i gungning är rensartvåan mumsig. In med alla tecken på Parken!

Match 8: OH Leuven – Sint-Truiden | Speltips: 1X2

Radens avslutning smakar godare än belgisk choklad. Fajten på Den Dreef utlovar spänning tack vare gästernas förmåga att sticka upp när man minst anar det. Kanariefåglarna har ännu inte flugit hem med en trea, men har väl klått Liège och Gent. Den japanska landslagsmannen Yuma Suzuki är god målskytt som nu fått lite sund konkurrens av haitiern Duckens Nazon. Strax under toppen ligger Leuven som emellertid har svårigheter att täta bakåt. Med bara en nolla och tre olika målvakter mellan stolparna på elva omgångar känns det allt annat än stabilt på den fronten. Tvåan rensar fint och är inte alls dum, men här är det läge att täcka upp helt.

Antal rader: 216 | Spelstopp: 18:59

KUPONGENS SÄKRA: Athletic Bilbao

Bilbaos lejon slog mäktiga Sevilla i den senaste hemmakampen, och nu väntar det andra laget från samma stad. Ett annat gott omen är Betis svaga insatser på San Mamés där endast tre segrar kommit de senaste 15 åren. Vamos, Bilbao!

CHANSNINGEN: Randers

Nu när FCK ligger så pyrt till med tränarbyte, skvalpande i mitten och allmänt missnöje är det guldläge att åsamka huvudstadsborna nya sorger. Randers har inga problem framåt. Gör ett par tidiga mål, Kronhjortar!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Till Topptipset
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se