På lördagens upplaga av Topptipset serveras engelsk mat över hela tallriken, som brukligt på lördagar! Det blir tre kamper ur Premier League och fem fighter från Championship. Något av det mest intressanta blir att se om Huddersfield kan knipa det sista lilla halmstrået. Mot åtta rätt!

Match 1: Bournemouth – Wolverhampton | Speltips: 1X2

Toppet inleds i söder där vi finner två av de mest spännande klubbarna inom engelsk fotboll. På Vitality Stadium är hemmalaget riktigt starka, sjunde bäst och således främst av alla bakom de sex storklubbarna. På grund av lite svagare bortastatistik så ligger Bournemouth på plats 11 efter 26 omgångar. Gästerna är desto bättre på att lira bortaspel än vad hemmalaget är, Wolverhampton är till och med insprängda framför Arsenal och spräcker således de sex stora i denna kategori. Totalt sett är Wolves sjua och har plockat sex pinnar fler än The Cherries. Strecken sitter som de ska. Här behövs alla tecken!

Match 2: Newcastle – Huddersfield | Speltips: 1

På St James’ Park arrangeras matchen som flaggades i ingressen. Huddersfield, detta fascinerande gäng. Dunderjumbo och i praktiken redan klara för Championship efter sommaren. 11 pinnar på 26 omgångar. 14 mål producerade. 48 baljor i baken. Två segrar och 19 förluster. Det är häpnadsväckande siffror rakt igenom. 14 poäng krävs att Hudds tar in på Newcastle och Cardiff som ligger där ovanför strecket. Gästerna vet själva om att det är omöjligt, därför värvade de inget större i vinterfönstret utan fokuserar redan nu på vad som händer nästa säsong. Ettan är överspelad och det motsatta gäller båda de övriga tecknen. Men, nej. Här blir ettan enda tecknet trots allt.

Match 3: Leicester – Crystal Palace | Speltips: X2

I mellersta England ligger Leicestershire och hit reser förre engelske förbundskaptenen Roy Hodgson med sina mannar för en helgbatalj. En jämn uppgörelse är att vänta, lagen är placerade som tolfte och trettonde klubb efter 26 omgångar. Båda föreningarna är bättre på resande fot än i sin hemmaborg och det talar för Crystal Palace. Att gästerna dessutom har tre raka triumfer inbördes är inte heller dåligt att ha i ryggen. The Foxes kommer få klara sig utan Albrighton och den gamle djurgårdaren Daniel Amartey på King Power Stadium denna lördag. Utgå från värdet till höger.

Match 4: Birmingham – Blackburn | Speltips: 1X2

Mittenmöte mellan två klubbar som båda ligger nära varandra i tabellen och som varit helt jämna historiskt sett. Senaste sex inbördes har slutat med fyra stycken kryss och varsin skalp. Birmingham kommer från en 0-1-förlust här hemma mot Bolton. Förre djurgårdaren Kerim Mrabti värvades in i januarifönstret och har fått börja sin sejour som inhoppare, senast blev det 28 minuter för mittfältaren från Uppsala. Blackburn kommer också från en 0-1-förlust, hemma mot Middlesbrough. Ytterst oviss drabbning väntar på St Andrew’s. Utgå från värdet till höger men strecka ytterligare.

Match 5: West Bromwich – Sheffield United | Speltips: 1

Här arrangeras inget mindre än en äkta toppstrid på The Hawthorns! Värdarna på plats 4 har en pinne upp till gästerna på plats 2. Detta är således en så kallad sexpoängsmatch där det laget som går vinnande sätter sig i förarsätet för att gasa upp till Premier League. West Bromwich har förlorat en enda gång på The Hawthorns senaste fyra månaderna. Och inbördes blev det 2-1 till The Baggies borta mot Sheffield United i december. Premier League-rävarna Kieran Gibbs och Gareth Barry stod för kassarna i den matchen. Tillåter plånkan får det bli gardering. Annars spiketta.

Match 6: Middlesbrough – QPR | Speltips: X2

Hemmalaget här ligger på femteplats efter 32 omgångar medan gästerna ligger på plats 18. Ändå skiljer det inte mer än 15 pinnar, det är inte många poäng då det skiljer hela 13 placeringar. Men Championship är Championship, kanske världens mest svårnavigerade liga. På Riverside Stadium huserar ett anmärkningsvärt svagt hemmalag, i denna kategori är Middlesbrough bara 16:e lag. Queens Park Rangers är också 16:e lag, men i bortatabellen. QPR slog Boro med 2-1 i december och har goda chanser här. Gästerna betalar bättre än vad de borde. Utgå från den understreckade tvåan!

Match 7: Millwall – Preston | Speltips: 1X2

I Englands huvudstad huserar hemmalaget som riskerar att bli inblandade i bottenstriden. Efter 32 rundor har Millwall fem pinnar tillgodo på Rotherham som ligger under strecket. Här hemma är de dock svåra att lägga på rygg, 6-6-4 är en rad som vittnar om en kraft som ska klara av att hänga kvar i andradivisionen. Gästerna har lirat en match mer och tagit tio poäng fler. Dock har de runt tio pinnar upp till de åtråvärda placeringarna och måste gasa på för att inte landa i ett ingenmansland. Vidöppet möte på The Den, på denna kupong sitter strecken rätt i denna match men tvåan får gälla som utgång.

Match 8: Norwich – Bristol City | Speltips: 12

Vi avrundar detta Topptips med en frejdig toppfight. Hemmalaget återfinns högst upp i Championship främst tack vare en suverän målproduktion. Finnen Teemu Pukki värvades in från danska ligan i somras och han har blivit en braksuccé. Anfallaren leder både skytte- och poängligan. Pukki fyller 29 bast nästa vecka och är i sitt livs form. Åtta baljor senaste sex är något för Bristol City att försöka bromsa. City ligger på playoff-plats trots att de lirat färre matcher än övriga i deras närhet av tabellen. Tvåan är smarrigt understreckad och måste med på Carrow Road. Gaffeln är bästa avslutningen!

Antal rader: 216 | Spelstopp: 15:59

KUPONGENS SÄKRA: Newcastle

Huddersfield är understreckade och den som är lagd åt skrällhållet kan gå den vägen. Men det känns i ärlighetens namn som bortkastade pengar. Alla vet om att Hudds är sämst, även de själva. Newcastle kommer vinna utan att behöva bita på naglarna.

CHANSNINGEN: Blackburn

Det är jämnt skägg mellan Birmingham och Blackburn. Både i tabellen och inbördes, 1-4-1 senaste sex möten mellan dem. Ändå har hemmalaget blivit stora favoriter. Värdet på tvåan lockar mycket!

Lämna in Topptipset hos Svenska Spel genom knappen och jobba in den tillsammans med oss!

Lämna in kupongen här

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.